Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Túl sok volt a meztelenkedés, hatósági eljárás indul a Szenzációs négyes miatt

Többen azt sérelmezték, hogy a műsorban látható meztelenkedés káros hatással lehet a 16 éven aluliakra.

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatár-besorolását.

Az eljárást azt követően kezdeményezik, hogy a műsorszám első, szeptember 2-i adásban történtekkel kapcsolatban több beadvány is érkezett a hatósághoz. A médiatanács azt vizsgálja meg, hogy a televízió a műsorszám korhatár-besorolásával megsértette-e a médiatörvény „klasszifikációs” rendelkezéseit.

Eljárást indít a médiahatóság (Fotó: RTL Klub)

A bejelentők sérelmezték a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket, amelyek megítélésük szerint ellentétesek a jó ízléssel, szeméremsértők, és káros hatással lehetnek a 16 éven aluli kiskorúak szellemi fejlődésére.

Vagyis a bejelentők szerint a csatorna nem megfelelő korhatár-besorolást alkalmazott, amikor a műsorszámot a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta – közölte az NMHH.

Az egyik feljelentést egyébként a túlkapásairól is ismert Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) tette: szerintük elfogadhatatlan, hogy 12 évnél idősebb gyerekek gond nélkül megnézhették a „szeméremsértés határait súroló” műsort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top