Sztárok

Andy Vajna temetésén rengetegen voltak, Schwarzenegger megható beszédet mondott

Komoly biztonsági intézkedések közepette kezdődött meg Andy Vajna temetése. Egy órával a gyászszertartás előtt már megérkeztek az első lesötétített autók, és 300-400 ember gyűlt össze végső búcsút venni a filmestől.

Ma helyezik végső nyugalomra Andy Vajnát, és a délelőtt 11-kor kezdődő Fiumei úti temetésre egy órán át jöttek az emberek. Dobó Kata és Zsidró Tamás elsőként érkeztek, később pedig láttuk, hogy ott áll a ravatalozó előtt – amelyet a sír mellett állítottak fel –  Sarka Kata és Kárász Róbert is. Sokan lesötétített autókkal érkeztek, vagy egy busz hozta a gyászolókat, többek között Vajna Tímea nagymamáját is. 

Megnézem
Összes kép (25)

Orbán Viktor és Arnold Schwarzenegger külön kocsival érkeztek Andy Vajna temetésére, de együtt mentek a ravatalozóba. Ez a Story videóján látszik is.

A temetésen nagy a biztonság, bombakereső kutyák vizsgálták át a helyszínt. A bejáratnál rendőrök és TEK-esek vigyázták a rendet. Kollégáinkat más újságírókkal együtt megkérték, hogy a bejáratnál várakozzanak. 

Schwarzenegger hosszú beszédet mondott Andy Vajna temetésén

Arnold Schwarzenegger beszédében elmondta, hogy Andy Vajna nagyszerű üzletember volt, akit akkor ismert meg, amikor a Rambo után sikeres lett.  Az ügyvédje mutatta be őket egymásnak, és a barátságuk ezzel vette kezdetét. Schwarzi elmondta, hogy utálta a Rambót, mert nem ő játszhatta a főszerepet, de a Vörös zsaru ötlete után már ezt is elfelejtette neki. 

„Nemcsak akciófilmeket készített, de maga is akcióhős volt”  mondta Schwarzenegger Andy Vajnáról, és elmondta, hogy például magángéppel lopóztak be Oroszországba annak idején a Vörös zsaru forgatására, mert nem volt engedélyük. 

„Ő volt a legjobb szívű ember, aki bármit megtett a barátaiért. Nem volt olyan, amit ne tett volna meg értem, és amit én ne tettem volna meg érte.”

Schwarzenegger hangsúlyozta, hogy Andy Vajna nagyon sikeres ember volt Hollywoodban, amikor Orbán felkérte, hogy tegye rendbe a magyar filmipart, de Andy nem gondolkodott, egyből igent mondott. 

„Amikor a Terminator legújabb részét itt forgattuk, Andy és Timi ragaszkodtak hozzá, hogy egy héten egyszer náluk vacsorázzak. Amikor kilenc emberrel állítottam be, akkor is szívesen fogadott. Mert érző és különleges ember volt. Drága barátaim, nem veszítettük el Andyt. Úgy kell erre tekinteni, mint egy hajóra, ami kifut a kikötőből és nem látjuk, de ez nem jelenti azt, hogy eltűnt, csak azt, hogy nem látjuk többé. Andy velünk van, amire inspirált, mindaz itt marad a szívünkben, a fejünkben és a lelkünkben.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top