Sztárok

Kurt Russell és Goldie Hawn: egy sztárcsalád, ahol mindenki pucéran szaladgál

Goldie Hawn és Kurt Russell a kokainpartiktól hemzsegő nyolcvanas évek Hollywoodjában jött össze, és alapított nem mindennapi családot. Négy gyerekükből hárman is a színészi pályát választották, és ők ketten még 35 év után is rajongva szeretik egymást.

Gyakorlatilag egy pucér házban nőttem fel, minden családtagom meztelenül szaladgált. Anyu rendszeresen leszólt nekünk a házi telefonon, hogy »Most ölelkezni fogunk«. Kb. hatévesek lehettünk, de egy idő után persze rájöttünk, hogy az ölelkezés náluk szexet jelent. Szóval ha azt mondta anyu nekünk, hogy ölelkezni fognak, az számunkra azt jelentette, ne zavarjuk őket, ne menjünk be a hálószobába

– emlékezett vissza nemrég egy talkshow-ban Oliver Hudson arra, hogy milyen volt az élet a nyolcvanas években Goldie Hawn és Kurt Russell családjában.

Állandóan partik voltak nálunk, tele hollywoodi A-listás sztárokkal. Ott volt Tom Cruise, Tom Hanks és minden Tom, de ott volt a malibui kokaindíler, és ott voltak a könnyűvérű lányok is Nyugat-Hollywoodból. Néha balhéztunk, aztán ölelkeztünk. Epikus bulik voltak. Emlékszem, egyszer bementem a konyhába, ahol épp Leonardo DiCaprio ütött össze egy omlettet. Csak néztem, hogy mi van.

Négy gyerek, hat unoka

Bár Goldie Hawn és Kurt Russell családjában négy gyerek és mostanáig hat unoka van, az ide vezető út korántsem volt egyszerű, ugyanis a boldog egymásra találásig ketten együtt összesen három csődbe ment házasságot hagytak maguk mögött. Hawn és Russell először 1968-ban, egy filmforgatáson találkoztak egymással, és bár a szimpátia már akkor is kölcsönös volt, a 23 éves Goldie számára az akkoriban még csak a 17. életévét taposó Kurt még túl fiatal volt ahhoz, hogy komolyan vegye udvarlóként.

Legközelebb 15 évvel később, 1983-ban látták egymást a Második műszak című vígjáték forgatásán. Russell a találkozáskor enyhén szólva másnapos volt, és kapásból egy bókkal akart nyitni, de csak annyi szaladt ki a száján, hogy „Azta, micsoda idomok!” A kissé bunkó mondat simán elsülhetett volna rosszul is, de a színésznő megköszönte, és másnap este már mentek is randizni. A beszélgetés olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, Hawn házában folytatják, csakhogy a hely épp felújítás alatt állt, és az sem segítette a dolgukat, hogy a színésznő nem találta a bejárati kulcsot. Russell viszont feltalálta magát, és egy ablakot betörve bejutottak a bútoroknak igencsak híján lévő lakásba, de folytatni így sem tudták a dolgot. A légyott fő akadálya persze nem az volt, hogy nem tudták kényelembe helyezni magukat, hanem az, hogy a betörés miatt kiszálltak a rendőrök, és Hawnék kénytelenek voltak nekik magyarázkodni az éjszaka közepén. Azért nem kell őket sajnálni, feltalálták magukat: a zsaruk távozása után gyorsan kivettek a környéken egy hotelszobát.

Goldie Hawn és Kurt Russell

Goldie Hawn és Kurt Russell 1990 körül (Fotó: Getty Images)

A gyerekek szavazhattak a házasságukról

Mondhatnánk, hogy szerelem volt az első látásra, de ez nem teljesen igaz. A fellángolás rögtön megvolt, ez tény, de szerelem csak azután lett belőle, hogy Goldie Hawn – aki még ma is csodásan fest fürdőruhában – megfigyelte, a forgatási szünetekben Kurt Russell milyen szuperül kijön az ő második házasságából született gyerekeivel, Kate-tel és Oliverrel, a színésznő ugyanis megfogadta, hogy csak olyan férfival jön össze, akire a gyerekei is áldásukat adják. A forgatás végére Russell – aki maga is frissen elvált volt addigra: az Elvis-filmbéli kollegináját vette el, akitől egy fia született – valósággal az ujja köré csavarta a két gyerkőcöt, akik szinte könyörögtek az anyjuknak, hogy a férfi költözzön be hozzájuk.

Mivel a valódi apjukkal, a The Hudson Brothers nevű banda egyik felével, Bill Hudsonnel nem volt túl szoros a kapcsolatuk, Russell néhány éven belül olyan lett nekik, mintha az igazi apjuk lenne, sőt 1986-ban megszületett a Russell–Hawn páros közös gyereke, Wyatt Russell is. Ugyanakkor bár fél Hollywood várta évtizedeken át a hírt, hogy a két világhírű színész mikor házasodik össze, ennek az időpontja csak nem akart eljönni. Mivel Hawn már kétszer is elvált, és a férfi is túl volt már egy váláson, nem igazán érezték úgy, hogy pont egy papír lenne az, ami összetartaná őket, sőt meggyőződésük, hogy ha összeházasodtak volna, ma már biztosan nem lennének együtt. Persze ez azért nem volt a kezdetektől ennyire egyértelmű számukra: előfordult, hogy megszavaztatták a gyerekeiket, hogy házasodjanak-e össze, de ők szerencsére leszavazták a tervet.

Goldie Hawn és Kurt Russell

Fotó: Getty Images

„Örökké imádni foglak”

Kívülről az elmúlt évtizedek idillinek tűnhettek, de saját bevallásuk szerint nekik is volt részük hullámvölgyekben. Goldie Hawn egyszer azt nyilatkozta, hogy alaposan meggyűlik a bajuk a monogámiával, hiszen nyilvánvaló, hogy középkorúan ők is megkívánnak másokat, ugyanakkor nem akarják felborítani a családjukat egy-egy kaland kedvéért. A bulvársajtó leginkább a kétezres évek elején cikkezett arról, hogy a páros tagjai félrekacsingatnak a kapcsolatból, Goldie Hawnt akkoriban több más férfi oldalán is látták, és mentek a találgatások, vajon együtt mutatkoznak-e majd egy-egy vörös szőnyeges gálán, de ilyen szempontból sosem okoztak csalódást. A pletykák szerint nyitott kapcsolatban éltek, és ez a rugalmas hozzáállás volt az, ami lehetővé tette, hogy együtt maradjanak.

Akik ismerik őket, azt mondják egyébként, hogy olyanok ők, mint a tűz és a víz, szóval ha valakikre, akkor rájuk biztosan igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Bár Goldie Hawn zsidó származású, és ennek megfelelő nevelésben is részesült, az utóbbi évtizedekben a buddhista tanok szerint éli az életét: nyugalomra, harmóniára és kiegyensúlyozottságra vágyik. Vele szemben Russell imádja a pörgést, és odáig van mindenért, amiben motor van, legyen az autó, motorkerékpár, motorcsónak vagy épp helikopter. Valahogy mégis jó párost alkotnak, és most már az a titkuk, hogy 35 év alatt minden létező érzelmet átéltek egymás mellett. Amikor 2017-ben közösen kaptak csillagot a Hollywoodi Hírességek Sétányán, valódi szerelmes pillanatokat láthattak a bámészkodók. „Örökké imádni foglak” – mondta Russell, amitől a párja valósággal elolvadt örömében.

Goldie Hawn és Kurt Russell

Oliver Hudson, Kurt Russell, Goldie Hawn, Wyatt Russell, Kate Hudson és az unokák: Ryder Robinson, Wilder Hudson, Bodhi Hudson, Rio Hudson és Bingham Bellamy (Fotó: Getty Images)

A gyerekek

A szülők élvezték a hollywoodi életet és a karrierjüket, ezért nem akarták lebeszélni a gyerekeiket sem arról, hogy kipróbálják magukat a színészi pályán. Ezért is lehetséges, hogy a négy gyerekből három meg sem állt a színészi karrierig, egyedül Russell első házasságából származó fia, Boston az, aki nem ezt az utat választotta. A legnagyobb karriert Kate Hudson futotta be, aki a Majdnem híres és a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt című filmekkel az ezredforduló sztárjává vált. Az egyetlen pechje, hogy a specialitásának számító romkomok sokat vesztettek a népszerűségükből, és ezzel az ő csillaga is megfakult, bár látszólag nem igazán bánkódott emiatt sem: szép lassan Instagram-sztárrá vált, aki a saját sportruhamárkájából él, és ma már sokkal több időt szentel a vállalkozásának, mint a színészkedésnek. Közben már ő is házasodott, elvált, jegyben járt, szakított, és három pasitól három gyermeke született, a legutóbbi épp tavaly.

Kate tesója, Oliver szintén háromgyerekes családapa, és foglalkoztatott karakterszínész, a páros egyetlen közös gyereke, Wyatt Russell pedig tiszta édesapja: olyan filmekben láthattuk, mint az Overlord vagy a 22 Jump Street. Kiköpött sztáralkat, csodálkoznánk, ha nem vinné nagyon sokra a szakmában. A Russell–Hawn–Hudson dinasztia még évtizedekig uralkodhat Hollywoodban. Az emberanyag már megvan hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top