Sztárok

Megdöbbentő titok derült ki Bodrogi Gyuláról

A BRFK állambiztonsági szervének egyik titkos jelentésében szerepel a színész neve. Most kiderült, mit tett, hogy felfigyelt rá a belső elhárítás.

Meglepő dokumentum került elő Bodrogi Gyuláról. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára tette közkinccsé azt a 1989. májusi titkos jelentést, amely alapján a 85 éves színész szereltette le a vörös csillagot a János-hegy tetején álló Erzsébet-kilátóról – írja a Blikk.

A Nemzet Színésze jót nevetett, amikor előkerült a régi, róla szóló jelentés. „Ez így helytálló, de nem a rendszer ellen harcoltam, az már amúgy is az utolsókat rúgta abban az időben, csupán tetszetősre akartam formálni egy épületet, amelyet kezelésbe kaptunk. Az a nagy vörös csillag marha ronda volt” – mesélte a nyugdíjat elutasító Bodrogi, aki nem csodálkozik, hogy akciójuk bekerült az állambiztonsági aktába.

MTI/Szigetváry Zsolt

Voltak, akik ellenállónak néztek, és nyilván nekik köszönhető, hogy a belső elhárítás felfigyelt ránk” – mondta a legendás színész, akit be akartak szervezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top