Sztárok

Túl van az első kemoterápián a válogatott kosaras, Gereben Lívia

A súlyos betegséggel küzdő fiatal kosárlabdázó már túl van az első kemoterápiás kezelésen.

Gereben Líviánál, a magyar női kosárlabda-válogatott tehetségénél másfél hónappal ezelőtt diagnosztizáltak leukémiát, azóta csak egyszer mehetett haza a kórházból. A sportoló nem tört össze a hír hallatán, egy cél lebeg a szeme előtt: meg akar gyógyulni. A minap kapta az első kemoterápiát, a második előtt pedig kicsit otthon lehet a családjával. 

Gereben Lívia (Fotó: Jantner Zsolt)

„Nagyon sokat számít, hogyan állok hozzá a dologhoz, minél előbb meg szeretnék gyógyulni. Most rengeteget jelentett, hogy itthon lehettem, hiszen itt, a szeretteim körében teljesen más volt a közérzetem, mint a kórházban. A szüleim és a nővérem, Dorka minden pillanatban velem vannak. Sok erőt ad, hogy a kecskeméti nevelőegyesületem és a jelenlegi klubom minden anyagi és erkölcsi támogatást megad ahhoz, hogy a lehető legjobb körülmények között tudjak küzdeni és gyógyulni, illetve az egész kosarastársadalom szeretete is segít testben és lélekben, hogy küzdjek. Ígérem mindenkinek, hogy harcolok, és meggyógyulok!” – mondta a Magyar Hangnak a kosárlabdázó. 

Te is segíthetsz Líviának!

Irányítottan vért adományozni kizárólag az Országos Vérellátó Szolgálatnál, annak honlapján feltüntetett fix helyszíneken és időpontokban, továbbá az OVSZ vagy a Magyar Vöröskereszt által kampányszerűen szervezett véradások keretében lehet az alábbi betegadatok megadásával:

Név: Gereben Lívia

Születési hely, idő: Kecskemét, 1999.11.05.

TAJ: 116614609

Intézmény:Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet

Szent László Telephely 22. épület

1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top