Sztárok

Gyógyultnak érzi magát és visszatérne a pályára a leukémiával diagnosztizált kosaras, Gereben Lívia

Gereben Lívia nagyon jól érzi magát, reménykedik a visszatérésben.

Gereben Líviát a sportág egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, a válogatott kosarasnak azonban május óta a leukémiával kellett megküzdenie. A válogatott sportoló október 7-én csontvelő-transzplantáción esett át, a műtét pedig sikeresnek bizonyult. Sokkal jobbak az eredményei, sőt, egy ideje már otthon lábadozik. Úgy érzi, meggyógyult, és az a célja, hogy minél hamarabb visszatérhessen a kosárpályára. 

„A véreredményeim nagyon biztatóak, ami fontos a volt betegségemmel kapcsolatban. Én ugyanis már teljesen gyógyultnak érzem magamat” – mondta Lívia a Nemzeti Sportnak. Az orvosától már megkapta az engedélyt a visszatérésre, de minden alkalommal türelemre inti, mert „ez a transzplantáció szinte komolyabban megviseli a szervezetet, mint egy szívtranszplantáció”.

„A következő szezonban szeretnék pályára lépni szeptember körül és a nyáron már szeretnék együtt edzeni a lányokkal. Addig is folyamatosan egyénileg, a saját ritmusomban kapom az erőnléti edzőmtől a programot. Alig várom már, hogy visszatérhessek a pályára, de még ebben az idényben mindenképpen szeretnék a kispadra leülni” – részletezte a lapnak a kosaras.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top