Sztárok

Friss hírek a leukémiás Gereben Líviáról

A fiatal kosarasnak nagy lelkierőre lesz szüksége, mert 4-5 hétig egyedül lesz egy steril szobában.

Szeptember 25-én visszatér a Szent László Kórházba a leukémiás kosárlabdázó, a 19 éves Gereben Lívia, hogy megtegye a legnagyobb lépést a felépülése irányába. Az Atomerőmű KSC Szekszárd válogatott sportolója megkapja a harmadik kemoterápiás kezelést, amely után közvetlenül, október 7-én következik a csontvelő transzplantáció – számolt be honlapján a sportklub.

Forrás: M4 Sport

Lívia és szülei nagyon hálásak az orvosoknak, a klubnak, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiának, a szurkolóknak, sőt az egész magyar kosárlabda-társadalomnak a feléjük áradó szeretetért, a felajánlásokért, a segítségért, amit kapnak. Külön köszönik a véradóknak, szerte az országban sokan ajánlották fel vérüket Livinek. Erre a továbbiakban is nagy szüksége lesz a lányuknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, május 10-én diagnosztizálták a leukémiát Líviánál. A vizsgálatok kiderítették, hogy az akut myeloid változatban szenved. Azóta két kemoterápiás kezelésen esett át. Szerencsére a közvetlen családtagok – Livi édesanyja, édesapja és nővére – valamennyien alkalmasak donornak. Az orvosi csapat jelenlegi elképzelései szerint nővére, Dorka őssejtjeit ültetik majd át Lívia szervezetébe.

Nagy lelkierőre lesz szüksége, mert 4-5 hétig egyedül lesz egy steril szobában, hogy semmilyen kórokozó ne kerülhessen be a szervezetébe. Orvos és ápoló is csak speciális védőruházatban közelítheti meg. Édesanyja, Zita ott lesz vele végig a kórházban, de ő sem tartózkodhat vele egy szobában. Ha minden jól alakul, akkor 4-5 hét elteltével hazatérhet Livi, s otthonában, ahol szintén steril körülményeket kell kialakítani számára, várhatja a teljes felépülést, amelyhez még több hónapra lehet szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top