nlc.hu
Sztárok
Farkas Franciskát először felháborította a felkérés, ma már örül, hogy elvállalta

Farkas Franciskát először felháborította a felkérés, ma már örül, hogy elvállalta

Nem volt egyértelmű, hogy Farkas Franciska igent mond a jelenleg is futó színdarabra, sőt először kifejezetten felháborította az ötlet. Most pedig úgy fogalmazott, gyakorlatilag meztelenül áll a darab végén a színpadon...

A roma-magyar identitástudat tapasztalatait dolgozza fel egy színdarab, amelynek főszereplője Farkas Franciska. A tegnapi bemutató kapcsán mesélt a színésznő arról, hogyan éli meg ezt a munkát.  

„Tegnap a Preziben bemutattuk a Cigány magyar című előadásunkat, miután volt egy klippremier, A Tudás Hatalomnak a második videóklipje, és ez után volt egy pódiumbeszélgetés, magáról az előadásról, a munkásságunkról és a videóklipről”– kezdte a színésznő az RTL Klub Reggelijében mesélni, hogyan is került bele ebbe a kezdeményezésbe. Franciska elmondta, hogy eléggé nehéz elkezdeni a közönségtalálkozós beszélgetéseket, még ha a tegnapi egy kicsit könnyebb is volt az átlagnál, hiszen sok személyes történetet mutat be az együttélésről, és befejezés után nehéz megszólalni. Mivel a darabban a színészek végig szembesítenek, és a roma-magyar kérdést járják körbe, egyik és másik oldalról is bemutatva a helyzetet, a nézők, akik eleinte nevetnek, egy idő után ledermednek, majd a végén általában sírnak. 

Farkas Franciska az RTL Klub Reggeli műsorában mesélt

Nagyon nehéz utána megszólalni, főleg azért, mert nagyon személyes ez a darab, és minden szereplőnek személyes érintettsége van az egész történetben. Azok után, hogy kirakom ezt az egész dilemmát, amivel én mint ember is élek, és nem csak mint művész foglalkozom ezzel, nyilván ad egy pluszt az egésznek. Nagyon nehéz utána, miután olyan szembesítő kérdéseket tettem fel, amiktől akár az ember rosszul érezheti magát vagy kicsit kényelmetlenül, utána odaülni és megkérdezni, hogy na most akkor hogy érzed magad? Utána már meztelennek érzem magam, nem az van, hogy erős vagyok és bátor és vagány. Szóval nem egy jó érzés utána ott lenni.”

A reggeli beszélgetésben kiderült végül, hogy amikor felkérték Farkas Franciskát erre az előadásra, nem örült az ajánlatnak. 

„Először engem felháborított ez az ötlet maga. (…) Felháborított, hogy erre kvázi szükség van, miért kell erről beszélnünk, miért kell ezt csinálnunk és miért így. Aztán meggyőztek, mert rájöttem, hogy akármennyire is felháborít engem ez a dolog, akkor is szükség van rá, sajnos.”

Farkas Franciska eleinte hezitált, hogy igent mondjon-e

A Tudás Hatalom legújabb klipjét is bemutatták az este, Franciska szerint nem neki kell megítélnie, hogy sikerült, de hozzátette: neki tetszik, és szerinte a hosszúsága ellenére nem tűnik fel, hogy közel hatperces a klip. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top