Sztárok

Elmaradhat Hosszú Katinka és Shane Tusup találkozása

Tusup versenyzői itt lesznek Budapesten, ám a tréner nem tart velük.

Eddig minden esély megvolt arra, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup először találkozzanak a viharos válásuk óta. Úgy tűnt, a jövő heti Úszó Világkupán néznek majd farkasszemet egymással, ráadásul ellenfélként.

Tusup három tanítványát, Bujdosó Zsombort és Földházi Dávidot, valamint Ilaria Cusinatót nevezte a versenyre. Shane a 19 éves olasz úszónővel próbálja meg letaszítani a trónról a vegyesúszás egyed­uralkodóját, Katinkát.

A Blikk most azt írja, az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint Tusup mégsem jön a budapesti világkupára. A versenyzői azonban itt lesznek.

Szántó Dávid, a Magyar Úszószövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezetője az olasz szövetségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy Tusup kihagyja a világkupát. Az amerikai neve nem is szerepel a budapesti eseményre regisztráltak névsorában.

Ettől még nem zárható ki, hogy Tusup megtalálj a módját, hogy eljöjjön Budapestre, és bejusson a Duna Aréna. Ám az olasz úszószövetségnél úgy tudják, hogy a szakember nem kívánja elkísérni versenyzőit.

(Kiemelt kép: Lintao Zhang/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top