Sztárok

Schobert Norbi: „Ültem és sírtam a fájdalomtól”

Egy harminc évvel ezelőtti sportsérülés miatt egyszer akkor már megműtötték az egykori triatlonversenyzőből lett fitneszgurut, de a fájdalom visszatért. Tíz évnyi pokollal és az azt enyhítő gyógyszerekkel folytatott küzdelméről vallott őszintén a frissen műtött Schobert Norbert.

A TV2 Mokka című műsorában mesélt arról Norbi, hogy múlt hét kedden alávetette magát egy gerincműtétnek, mert fájdalmai már elviselhetetlenek voltak az utóbbi évtizedben. A rendszerváltás környékén egyszer már összecsavarozták az ismert fitneszguru gerincét, aki akkoriban triatlon versenyző volt. Egy versenyen elesett a kerékpárral, nekivágódott a járdaszegélynek, és eltörte a gerincét.

Schobert Norbi és Rubint Réka a gerincműtét után megköszönte a jókívánságokat

A csavar, amit akkor a gerincébe helyeztek 1989-ben, tartott egy darabig, de az utóbbi tíz évben kezdett kilazulni, ezzel pokoli fájdalmakat okozva Norbinak, aki most bevallotta, ezért tíz évig napi egy doboz fájdalomcsillapítón élt, különben megőrült volna a fájdalomtól. Előfordult, hogy az amerikai családi nyaralás során annyira fájt a háta, hogy Las Vegasban le kellett ülnie sírni a járdaszegélyre, majd meg kellett innia deci whiskey-t, hogy oldja a feszültséget.

Az ismert fitneszguru akkor döntött az újabb műtéti beavatkozás mellett, miután nemrég egy napon azt tapasztalta, hogy nem tud felkelni a fürdőszobapadlóról. Öt hétig otthon volt, nem tudott edzeni, dolgozni, folyamatosan kapta az infúziót, a gerincinjekciót és a gyógyszereket. Norbi most azt is elárulta, hogy jelenleg gyógytornára jár, és a műtét óta ezerszer jobban érzi magát. Tud állni, ülni, gyalogolni, és megszűnt az agresszió is, ami a krónikus fájdalom miatt folyton feszítette. Közben le tudta tenni a fájdalomcsillapító tablettát is.

Norbi hozzátette, ma már tudja, hogy korábban kellett volna orvoshoz fordulni, és a gyógyszerek alapvetően nem jelentenek megoldást, leginkább csak elodázzák a problémát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top