Sztárok

Magyar Bálint 13 év után tér vissza a képernyőre: első pillantásra fel sem ismertük

Annak idején Magyar Bálint igazi közönségkedvenc volt a Barátok köztben, és sokan várták vissza a sorozatba. Most visszatér, igaz, más csatornán és másik sorozatban.

Magyar Bálint színészt, szinkronszínészt, a Barátok közt egykori Szilágyi Lórántját ismét sorozatban láthatják a nézők: a VIASAT3 napi sorozatába tér vissza,  a 200 első randiban egy kissé megosztó karaktert alakít, aki Luca (Gáspár Kata) életébe hoz kellemes-kellemetlen pillanatokat. A színész számára mindig élvezetes egy rosszfiúnak tűnő karaktert alakítani, miközben ő maga korántsem ilyen. A forgatás pedig több szempontból is különleges élményt jelentett neki.

Magyar Bálint és Gáspár Kata a 200 első randi egyik jelentében (Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória)

„Morvai Mátyás egy társkereső honlap üzemeltetője, aki nagyon tudja, mit akar: amit eltervez, azt megvalósítja, és nem hagyja, hogy mások irányítsák. Bizonyos szituációkban nem feltétlenül megnyerő, amit tesz azért, hogy elérje a céljait, de ezek megbocsátható dolgok. Ám olyan is előfordul, hogy mások gyengeségeire épít, és kihasználja azokat – ami viszont egyáltalán nem pozitív. Ez a kettősség jellemzi őt leginkább. Ami engem illet: sosem tennék ilyet, nem élnék vissza helyzetekkel – bár amikor az ember még fiatal, kamasz, és tombol az egója, simán megtesz hasonlókat. Én jelenleg olyan életszakaszban vagyok, amikor úgy igyekszem haladni a céljaim felé, hogy főként magamra koncentrálok, ami nem azt jelenti, hogy bárkin is áttaposok” – mesélte a színész.

Mindig jó érzés számára, ha olyan karaktert formálhat meg, aki vagy nem hasonlít rá, vagy ha hasonlít is, vissza kell nyúlnia a 18–20 éves önmagáig, amikor még kicsit az ego és a nem feltétlenül pozitív céltudatosság irányít valakit.

„A színházban erre azt szokták mondani, hogy ez intrikus szerep: benne van az élesség, a harcra való készség, és ezek miatt mindig élvezetesebb rosszfiúnak tűnő karaktert alakítani. Nekem tehát nem nehéz negatív figurát megformálnom – ha látom, mitől olyan, amilyen, könnyen bele tudok bújni a bőrébe” – emelte ki Bálint.

Mint mondta, a forgatáson több ismerőssel is találkozott. „Azokkal, akiket korábbról ismertem, a szünetekben tudtunk beszélgetni, ráadásul kiderült, hogy az egyik asszisztens srác hozzám hasonlóan Lentiből származik, ami még inkább megkönnyítette a munkám; sokat számított az emberi oldal.”

Emellett az is fontos volt, hogy Magyar Bálint a Barátok közt egykori helyszínén forgatott, ott, ahol két évig dolgozott. „Nagyon érdekes, kicsit időutazáshoz hasonló élményem volt, bár más a díszletek elrendezése, mint annak idején. Pont azért is vállaltam el ezt a szerepet, mert kíváncsi voltam, hogy több mint 15 év után milyen lesz visszatérni – filmben, persze, forgattam közben, de az teljesen más. Hab volt a tortán, hogy újra sorozatban tölthettem néhány napot” – avatott be élményeibe a színész.

Barátok közt – 200 első randi: ha már időutazás, akkor nézd meg, mennyit változott az elmúlt 13 évben Magyar Bálint!

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top