Sztárok

Palotás Petra a visszatérésről: „Sokáig voltak gátlásaim”

Palotás Petra egy évvel ezelőtt tért vissza a köztudatba, és lubickol az új szerepében.

Palotás Petra volt az egyik legnépszerűbb műsorvezető Magyarországon, de kiköltözött Németországba, hiszen a férje onnan származik, majd gyereket szült, és mivel nem tudott folyamatosan hazajárni a tévés munkák miatt, egy időre eltűnt a köztudatból. Egy évvel ezelőtt viszont csatlakozott az Álomgyár kiadóhoz, ahol már több könyvet is megjelentetett, és újra a reflektorfényben ragyog – bár sokan még mindig inkább a tévés munkái miatt ismerik, íróként is nagy népszerűségnek örvend.

„Érdekes, de az írás volt előbb. Már általános iskolában is élénk volt a fantáziám, mentek a menzán a folytatásos szappanoperák. A közönség a televízióból ismert meg, ezért hálás vagyok a sorsnak, hogy két olyan területen is kibontakozhattam, amelyek nagyon fontosak számomra. Valószínűleg a gyakorlat hozta úgy, hogy egy időre eltávolodtam a tévétől, hiszen 10 évvel ezelőtt elköltöztem Németországba, ott élek a családommal. Napi szinten nem tudtam ellenni a képernyős munkákkal, eleinte pedig a kislányom miatt nem is akartam. Ezért elkezdtem újra írni, először csak hobbiszinten, aztán jöttek a kiadott könyvek. Egészségügyi problémák miatt egy pár év ismét kimaradt, de egy esztendővel ezelőtt visszatértem a vérkeringésbe. Bedobtam magamat a mély vízbe, és jól sült el. Olyan olvasótábort építettem ki 12 hónap alatt, ami keveseknek adatik meg, ezért is nagyon hálás vagyok. Csodálatos dolog, amikor dolgozom egy könyvön, majd előrendelhetővé válik, és több százan, ezren kíváncsiak rá” – foglalta össze az elmúlt éveket az nlc-nek Palotás Petra.

Fotó: Palotás Petra

Kíváncsi voltam, vajon a televíziózás vagy az írás miatt követik-e többen. „Ez egy összetett dolog. Voltak olyan olvasók, akik azért lettek rám kíváncsiak, mert emlékeztek rám a tévés időkből, illetve sajnos akadtak olyanok is, akik fenntartásokkal kezelték a könyveimet, mert nem tartottak hitelesnek. Nagyon sok fiatal követőm van, akik lehet, hogy nem is emlékeznek rám a képernyőről, de a könyveim az idősebb korosztályt is megszólítják. Aki szereti a munkáimat, az örül annak is, ha a televízióban bármilyen formában viszontláthat” – mesélte az egykori műsorvezető.

Ahány író, annyi szokás – Petra a családja miatt nem tűnhet el hónapokra, de megköveteli a nyugalmat az írási folyamat alatt. „Amikor írok, akkor nem lehet hozzám szólni. Ilyenkor ég a gyertya, van mellettem egy kávé, egy tea vagy éppen egy pohár vörösbor, és csakis a sorokra koncentrálok. Gyűjtöm a régi bútorokat, van egy 18. századi fotelem, amit nemrég szereztem be, mostanában abban írok. Természetesen ilyenkor is el kell látnom anyai feladataimat, meg hát feleség is vagyok, így nem tudok elvonulni, mint néhány művész. Nem is szeretnék, mert bár ez egy fontos része az életemnek, nem az egyetlen része. Amikor a kislányom elmegy iskolába, akkor én leülök, és dolgozom” – részletezte az író, akinek az egyik legnagyobb bánata, hogy német párja nem tudja elolvasni a könyveit.

Fotó: Palotás Petra

„A férjem a legnagyobb rajongóm, de lehet, hogy csak azért, mert nem tudja, miről írok – nevet. – Ő a legjobb barátom is, így az a legnagyobb szívfájdalmam, hogy nem tudja úgy visszakapni ezeket a könyveket, ahogy az olvasóim, hiszen nem tud magyarul. Néhány novellámat már lefordíttattuk németre szakfordítóval, és idén szeretném az egyik regényemet is német nyelven olvasni. Remélem, hogy a 2020-as év olyan változásokat hoz, hogy a hosszabb írásaimat is el tudja majd olvasni németülSemmire nem mondok nemet, nagyon boldog vagyok, hiszen jól alakult az elmúlt egy év, de Németország nagyobb, több az olvasó, szóval remélem a legjobbakat. A történeteim nagy része egyébként is a két ország között játszódik, így aztán miért ne.”

Petra egy időben sokszor szerepelt a címlapokon, majd kiszorult a reflektorfényből. Most úgy néz ki, újra népszerű lesz a neve. „Nagyon élvezem a pezsgést. Sokáig voltak gátlásaim, hiszen egészségi problémákkal küzdöttem, és kétszer akkora lettem, mint annak idején. Sajnos, ez az élet velejárója, változunk erre és arra is, de azért vannak ennél fontosabb dolgok. Ugyanaz az ember vagyok, és úgy gondolom, hogy van mondanivalóm, szóval jól esik, hogy ismét reflektorfénybe kerülhetek” – árulta el a műsorvezető, aki mint kiderült, a képernyőre is visszatér.

Vannak felkéréseim, egyre több. Talkshow-kban többször fogok szerepelni az elkövetkezendő időben, aztán pedig ki tudja, hogy mit hoz az élet…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top