Sztárok

Fenyő Iván húga ugyanolyan tehetséges, mint ő – de ez csak egy apróság, amire ismét rácsodálkoztunk

A Mintaapák című sorozatnak köszönhetően az elmúlt időszakban ismét reflektorfénybe került Fenyő Iván. A színész azonban nem csak ezért érdekes, ez kiderül a vele kapcsolatos Google-keresésekből is.

Spirituális megújulás, hollywoodi karrier, énekesnő húg és egyre több sorozat – zanzásan így lehet összefoglalni most Fenyő Iván életét, de valójában persze ennél jóval többről van szó. Mi most azt nézzük, hogy mi érdekli vele kapcsolatban azokat, akik rákeresnek a nevére a neten.

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván-filmek és -sorozatok

Fenyő Iván járt Földessy Margit stúdiójába, majd az Új Színház Stúdiójában is tanult, végül 2003-ban lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Először 2005-ben kapták fel igazán a nevét, amikor bemutatták a vele készült, Bőrnyakúak című amerikai filmet (erről részletesen később), valamint mozikba került a hazai gyártású Szabadság, szerelem is, amelyben Dobó Kata partnere volt, és főszerepet kapott a következő évben mozikba kerülő Kútfejekben. Ezt követték a reklámokkal tarkított Sass Tamás-filmek, az S.O.S. szerelem és a 9 és ½ randi, majd 2009-ben ő lett Röné a Made in Hungariában, aztán jött a Kossuthkifli és a Veszettekben Ács János szerepe. Fenyő Iván 2017-ben a Korhatáros szerelemmel nyergelt át a sorozatokra – persze nem végleg, de az azért tény, hogy nagyon szeretik foglalkoztatni a tévések. A Korhatáros szerelemben egy érett, céljaival tisztában lévő üzletembert alakított, amiről így nyilatkozott a premier után a Best magazinnak: „Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen karaktert játszom majd. Bevallom, lubickoltam a szerepben.”

Fenyő Iván a Korhatáros szerelemben

A TV2 sorozata két évad után véget ért, így idén már a Drága örökösökben láthattuk Fenyőt. Karakterét az ország legismertebb pszichiátere, dr. Csernus Imre ihlette. „Elolvastam a forgatókönyvet, és úgy volt megírva, hogy arról Csernus Imi jutott eszembe. Azzal a feltétellel vállaltam, ha karikírozhatom, illetve kedvemre bohóckodhatok benne. Lehetek sok és szélsőséges is akár” – mondta a Borsnak a színész, aki a szerepe miatt még Csernussal is találkozott. „Azért szögezzük le, hogy ez nem egy felvállalt Csernus-paródia, csak szándékosan és vállaltan beletettem csernusos elemeket is. De nem róla szól. Azt nálam mások sokkal jobban csinálják. Ez egy szerep, amiben sokszor hajazok rá. Számomra ez a sorozat most erről szól, örülök, hogy ezt az oldalamat is megmutathatom.”

Fenyő Iván a Drága örökösök pszichológusaként

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván – Mintaapák

Az eddigiek dacára 2019 elsősorban nem a Drága örökösökről szól Fenyő Ivánnak, hanem a TV2 új sorozatáról, a Mintaapákról, amely novemberben rajtolt el. A napi sorozatban a színész Gézát, a macsó exfocista apukát alakítja. „Géza egy igazán szerethető ember. Jószívű, kedves, és mindent megtesz a családjáért, gyerekeiért. Néha maradi, merev, morcos, morgós, de ez okozza a karakter komikumát. Ez az, amin jót nevetünk” – magyarázta a karakterről a Borsnak.

Polyák Lilla és Fenyő Iván a Mintaapák sajtóvetítésén (Fotó: Zsigmond László)

„Egy nagyon jó csapat a Mintaapák csapata. Kemény meló, de nagy kihívás és jó kihívás… Azt gondolom, hogy a sorozatban lesz egy olyan társadalmi lenyomat, amiből okulhatunk, tanulhatunk és tükörbe nézhetünk. Magunkra ismerhetünk benne, hiszen a Mintaapák a családról szól, az emberi gyarlóságokról, a humorról, a drámáról…” – ezt pedig már a TV2 stábjának mondta a forgatásokon a színész. A képernyőn Fenyő Iván feleségét egyébként Polyák Lilla alakítja, aki az nlc-nek így nyilatkozott a premier után„Fenyő Iván a sorozatnak köszönhetően a »második férjemmé« lépett elő, nagyon hamar egymásra hangolódtunk, öröm volt vele a közös munka. Viccesen azt szoktam mondani, az összes eddigi férjem közül mostanában őt látom a legtöbbször. Sokkal jobb a munka, ha ilyen inspiráló kollégákkal kell dolgozni.”

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván párja

A színész ritkán beszél a magánéletéről, de amikor két évvel ezelőtt elindult a Korhatáros szerelem, a Best magazinnak adott interjújában már azt sejtette, hogy készen áll a családalapításra. „Bevallom, most már egyre inkább vágyom én is arra, hogy megállapodjak. Nyitott vagyok rá, és tudom, hogy el is érkezett az ideje. Konkrétumról még nem tudok beszámolni, de tény, hogy a vágy megszületett bennem.” 

Tíz hónappal később aztán elárulta, hogy rá is talált a szerelem. Fenyő Iván tavaly ősszel, a Korhatáros szerelem új évadának premierjén beszélt először kedveséről, a nála 13 évvel fiatalabb Szandráról – akkor úgy fogalmazott, hogy ő az a hölgy, akit feleségül venne, ám azóta nem igazán hallani róluk.

Fenyő Iván és párja, Szandra (Fotó: Birton Szabolcs)

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván gyereke

Amikor idén ősszel, a Mintaapák premierjén a Bors a gyermekvállalásról kérdezte a színészt, ő így válaszolt: „Hiszem, hogy a szülővé válás minden ember életében pontosan akkor jön el, amikor annak ott van az ideje.”

A sorozatban a színész egyébként három gyereket is kapott a forgatókönyvíróktól: a legidősebb Máté, akinek mindene a BMX és a videojáték, a középső Levi, aki kimagaslóan okos és intelligens, a legkisebb fia a képernyőn pedig Csabi, aki még csak ötéves. Fenyő állítólag mindhárom gyerekszínésszel könnyen megtalálta a közös hangot. 

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván – Bőrnyakúak

Fenyő Iván már 2005-ben nekivágott Amerikának, Hollywood felé véve az irányt, és szerepet is kapott a Bőrnyakúak című moziban, amelynek a főszereplői között ott volt Jamie Foxx és Jake Gyllenhaal is. Jelenteit azonban sajnos alaposan megnyirbálták, és hiába költözött ki Los Angelesbe, újabb nagy lehetőséget sem kapott.

A Bőrnyakúak című film plakátja, a jobb szélen Fenyő Iván

Amikor 2017-ben Hajdú Péter műsorában vendégeskedett, Fenyő így beszélt az amerikai karrierjéről: „Ahol én most tartok a hollywoodi, nemzetközi karrierben, ott nagy szó, hogy olyan ügynököm van, aki igazi világsztárokkal dolgozik. De ide bejutni is nehéz. Próbálom magam eladni és menedzselni. Amerikában azért kell küzdeni, hogy eljuss odáig, hogy egy kamera felvesz. Itthon nem tanuljuk meg mi, színészek az önmenedzselést, amire kint szükség van.”

Amire a legtöbben keresnek: Fenyő Iván édesapja

Ezzel a kereséssel kapcsolatban rengeteg „alkeresést” találtunk, melyek fényében a legfontosabbnak az tűnik, hogy tisztázzuk: Fenyő Iván édesapja nem Fenyő Miklós énekes-dalszerző. „Én múltkor olvastam egy cikket, amelyben Fenyő Iván nyilatkozott és azt mondta, hogy amikor kisiskolás volt, sokszor mondták neki a többiek, hogy az ő apja nem is az, akit annak hisz, hanem Fenyő Miklós. Aztán otthon elmagyarázták neki a szülei, hogy a többiek csak viccelődnek, nem kell kétségbeesni” – a Gyakori kérdések oldalon a témával kapcsolatban még ezt a bejegyzést is olvashatjuk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az említett interjúnak nyomát sem leltük a neten.

2011-ben az RTL Reggeli című műsorában Fenyő Iván egyébként bővebben is beszélt a családjáról, bár húga, Fruzsina amúgy sem ismeretlen a nézőknek, hiszen a dzsessz szak elvégzése után jelentkezett a Voice tehetségkutatóba. Mint az interjúból kiderült, Iván és Fruzsi szülei elváltak, és külön városban kezdtek új életet.

Ő Fenyő Fruzsina, Iván húga: 

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top