Sztárok

Polyák Lilla Fenyő Ivánról: „A férjem az egyik legnagyobb rajongója”

Polyák Lilla háztartásbeli anyukaként tér vissza a képernyőre. A Mintaapák sztárja azt mondja, ez az egyik része az életének, a karrierje nélkül azonban nem lenne egész.

November 11-én startol a Mintaapák című sorozat a TV2-n, amely Szabó-Kimmel Tamás, Mészáros Béla, Klem Viktor és Fenyő Iván főszereplésével költözik be a nézők nappalijába. Napi sorozatról beszélünk, így a forgatásokon és az előkészületeken nagyon sok ember dolgozik, elkészítése rengeteg munkával jár. Polyák Lilla Fenyő Iván feleségeként tér vissza a képernyőre – azt mondja, nagyon fontos volt számára részt venni a premier előtti sajtóvetítésen, hogy lássa, mibe fektetett ennyi munkát, és miután megnézte az első két részt, annyira tetszett neki a végeredmény, hogy még motiváltabb, mint eddig. 

Polyák Lilla a Mintaapák című sorozat sajtóvetítésén (Fotó: Zsigmond László)

„Ez a két hónap rengeteg munkával telt, azt hiszem, én még ilyen megfeszített tempóban életemben nem dolgoztam, nem is tudtam, hogy egyáltalán lehetséges. Az, hogy láttam az első részt, óriási lendületet adott, hiszen bebizonyosodott, hogy milyen jó sorozatot készítünk, ez felvillanyoz, így könnyebb tovább csinálni. A szeptemberemre szinte nem emlékszem, hiszen a forgatásokon kívül volt egy felújító próbám, illetve egy új előadásom. A gyerekeimet nem láttam hetekig, pedig ugye egy helyre járunk haza. Amikor hajnalban elmentem, még nem ébredtek fel, mire hazaértem késő este, már aludtak. Elképesztően fáradt voltam, de mostanra beállt nagyjából a rendszer. Ebben az évben már nem lesz új bemutatóm, így sokat segít, hogy napközben csak a forgatásra kell koncentrálnom, este pedig csak a színházra” – mondta az nlc.hu-nak Polyák Lilla, aki elárulta, hogyan bírja ezeket a dolgos időszakokat.

„Az emberek iszonyatosan rövid távon gondolkodnak, ami egyébként nem feltétlenül rossz. Amikor a legnehezebb időszakom volt, az nagy motivációt jelentett, hogy milyen jó a csapat. Fenyő Iván a sorozatnak köszönhetően a »második férjemmé« lépett elő, nagyon hamar egymásra hangolódtunk, öröm volt vele a közös munka. Viccesen azt szoktam mondani, az összes eddigi férjem közül mostanában őt látom a legtöbbször. Sokkal jobb a munka, ha ilyen inspiráló kollégákkal kell dolgozni.”

A színésznő a magánéletét is háttérbe szorítja kicsit ilyenkor, de mindig szakít időt a családjára. „Mátéval megbeszéltük, hogy most nem csinál olyan extrém évadot, mint amilyen a tavalyi volt. Öt bemutatója mellé még bevállalta a naturál testépítő versenyt, amire nyolc hónapot rááldoztunk az életünkből. Az az év tényleg róla szólt, ezért is örültem, hogy kaptam egy ilyen felkérést. Felkészültünk rá, hogy ez egy dolgosabb időszak az életünkben. Hónapokkal előre beírjuk azokat a 2-3 napokat, amit együtt töltünk. Elutazunk valahova, vagy csak pihenünk otthon. Ha kell, ilyenkor kiveszem az iskolából a gyerekeket, hiszen tudom, hogy az együtt töltött idő mennyire fontos.”

Polyák Lilla és Gömöri András Máté a Mintaapák című sorozat sajtóvetítésén (Fotó: Zsigmond László)

A Mintaapák sztárja Fenyő Iván feleségeként egy háromgyerekes, háztartásbeli anyuka karakterét formálja meg, aki bár vágyik vissza a dolgos hétköznapokba, a férje nem igazán szeretné, hogy újra munkába álljon. „Én, Polyák Lillaként nem érezném komfortosan magam egy ilyen élethelyzetben. A gyereknevelés és a színjátszás is egyaránt fontos számomra, így kerek az életem. Nagyon családcentrikus vagyok, de a karrierem is fontos, szeretnék ott is kiteljesedni.”

Lilláék nagycsaládosok a sorozatban. Kíváncsi voltam, vajon milyen több gyerekkel forgatni, hiszen a kicsiknek még nem olyan a munkabírásuk, mint a felnőtteknek. „Három gyerekkel forgatni mindig nehezebb, hiszen sokfelé kell figyelni. Egyébként nagyon jó, jól működünk együtt, bármikor elfogadnám ezt a családot. Az én gyerekeim ugyanekkorák, ugyanezekkel a problémákkal, szóval tudok azonosulni mindennel, ez egyébként a felkészülésben is sokat segített” – árulta el a színésznő, aki végül arra is kitért, hogy mit szól a szerelme a sorozatbeli férjéhez.

„Máté nagyon sokat tanul velem szöveget, ráadásul sokat mesélek neki, így tudja, hogy milyen a viszonyom Ivánnal. Az igazi férjem a sorozatbeli férjem egyik legnagyobb rajongója, azt mondja, hogy nagyon nagy szerencsém van, hiszen könnyű vele együtt dolgozni, ráadásul a személyiségünk is passzol egymáshoz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogadják majd a nézők a Mintaapákat.”

Polyák Lilla és Fenyő Iván a Mintaapák című sorozat sajtóvetítésén (Fotó: Zsigmond László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top