Sztárok

Hosszú Katinka édesapja nagyon megértő a lányával

Egy hónapig Fokvárosban edzőtáborozik, így se karácsonya, se szilvesztere nem lesz Hosszú Katinkának.

Nem tölti Magyarországon a karácsonyt és a szilvesztert Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság után sem lazít, egy hónapig egy fokvárosi edzőtáborban készül a jövő évi versenyeire, köztük a 2020-as tokiói olimpiára. 

Fotó: Instagram

Hosszú Katinka édesapja egykori élsportolóként abszolút megérti lánya döntését, és távolmaradását az ünnepektől. „Úgy döntött, az ünnepeket beáldozza most az edzésekért, készül az olimpiára. Akárhogy is nézzük, ez az időszak 2-3 nap kiesést jelentene az edzésmunkában, nem beszélve az evés-ivásról, amit edzőtáborozás közben nyilván könnyebb megállni” – mondta Blikknek Hosszú István. A volt válogatott kosaras hozzátette, hogy élsportolói pályafutása alatt vele is többször előfordult, hogy nem tudta a családjával tölteni az ünnepeket. Szerinte egy sportoló életéhez ezek a dolgok is hozzátartoznak.

Hosszú Katinka egyébként szűk stábbal utazott Dél-Afrikába. Edzőjével, Petrov Árpáddal az Európa-bajnokság előtt szakította meg a közös munkát. Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy az úszónő edző nélkül fog készülni a tokiói olimpiára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top