Sztárok

Frajt Editet a lánya minden nap emlékezteti a Szomszédokra: „A forgatáson szoptattam, ott nőtt fel”

Húsz éve ért véget a Szomszédok, és több egykori szereplő is szívesen forgatna újra az új Szomszédokban, amelyről a sorozat egykori társrendezője, Bujtás János álmodik. Ennek kapcsán mesélt Frajt Edit is.

Nincs olyan Szomszédok-szereplő, aki ne nosztalgiázna szívesen, és most az sem kizárt: húsz évvel az utolsó rész után folytatják a sorozatot.

 Horváth Ádám egykori főiskolai tanítványából lett alkotótárs Bujtás János, aki a teleregény egyetlen élő rendezőjeként egy ideje gondolkodik a folytatáson. Egykori mestere és kollégája temetésén is úgy érezte, hogy az özvegyet, Csűrös Karolát azzal tudja vigasztalni, ha odasúgja a fülébe: Ádám emlékére és tiszteletére folytatni szeretné a sorozatot.

„Először elkerekedett a szeme, de azóta többször beszéltünk már, és úgy tűnik, nyitott rá…” – olvasható a Story ünnepi dupla számában. 

Kulka János és Frajt Edit a Szomszédok című teleregény Magenheim házaspárját alakították (Fotó: smagpictures.com)

Mint kiderült, több egykori szereplő is szívesen forgatna ismét az új Szomszédokban, amelyről Bujtás János álmodik. Köztük van Frajt Edit is, akinek óhatatlanul is naponta jut eszébe az egykori forgatás. 

A sorozatra naponta emlékeztet a lányom, aki 1988-ban szinte beleszületett a sorozatba, és 11 éves koráig szerepelt is benne. Délelőtt felvettük a szülési jelenetet, este pedig megszületett Franciska. Mondhatom, hogy a Szomszédokban nőtt fel. Sosem felejtem a képet, hogy Csűrös Karola fogta az ölében, és bohóckodtak, de amint elhangzott, hogy »Felvétel«, abban a pillanatban hihetetlen fegyelemmel figyelt a rendezőre. Eleinte a forgatásokon szoptattam, úgy alakították, hogy legyen időm erre, addig más jeleneteket vettek fel.”

Frajt Edit a családjával (Fotó: smagpictures.com)

Edit nem tagadja, hogy egyébként hosszú ideig éppen a sorozat miatt nem kapott munkát, mert olyan erősen azonosították a szerepével, és talán ezért is dolgozta fel sok más kollégájával együtt nehezen, hogy már nem ment értük a kocsi kéthetente és vitte őket a forgatásra. Persze, Magenheim Juliként inkább a nézők szeretetét élvezte. 

„Akárcsak Isaurának, előfordult, hogy nekem is gyűjtést szerveztek a szülés után. Kaptam csomagokat, babafésű, cumi volt benne. Egyszer a sorozatban elromlott a mosógépünk. Megkerestek, és közölték, ha Etus befizeti az első részletet, ők összegyűjtik a többit nekünk.”

Arról, hogyan képzeli el a folytatást, és hogy még kik vannak benne ebben, a Story dupla számában olvashatsz: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top