Sztárok

Meglepő történetek: Katalin hercegné ezért száműzte az életéből a legjobb barátját

Ma ünnepli 38. születésnapját Katalin hercegné, akinek a népszerűsége nem csak az Egyesült Királyságban számottevő. Ez abból is látszik, hogy mire kíváncsiak az emberek vele kapcsolatban.

Január 9-én ünnepli születésnapját Katalin hercegné. Vilmos herceg nejének élete nincs tele hatalmas botrányokkal és titkokkal, sőt amennyit írnak róla, az alapján azt is nehéz elképzelni, hogy még van magánélete, pedig van. Egyetemista diáklányként szeretett bele a trónörökösbe, és sokáig várt arra, hogy Vilmosban megszülessen az elhatározás, de az idő őket igazolta: három csodás gyerekük van, és egy stabilnak mondható, szereteten és szerelmen alapuló házasságban élnek. A hercegné születésnapján megnéztük, hogy Magyarországon mire keresnek a leggyakrabban vele kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné terhes/Katalin hercegné gyerekei

Jelenleg – bármit is írnak a kétes hírű bulvárlapok – a hercegné nem várandós, szóval nem ezért festette világosabbra a haját sem. Mindenesetre amikor nem a terhességét találgatják, akkor sokszor arról írnak vele kapcsolatban, hogy Katalin még egy gyereket szeretne, de a várandósságnak tényleg semmi jele nincs, pedig a hercegné nemigen tudja ezt eltitkolni.

Katalin várandósan 2013-ban (Fotó: Indigo / Getty Images)

Katalinnak és Vilmosnak eddig három gyereke született, ám a terhességeket nem viselte jól a leendő királyné. Első várandósságát 2012. december 3-án jelentette be a Kensington-palota – sajnos sok választásuk nem volt, mivel a komoly rosszullétek miatt a kismama kórházba került, amit a helyi újságírók hamar kiszagoltak. Katalint hyperemesis gravidarum (a reggeli rosszullét egy súlyos formája) miatt kezelték a londoni VII. Eduárd Király Kórházban. Később, amikor 2014-ben a lányával, Saroltával volt állapotos, valamint 2017-ben, amikor Lajost hordta a szíve alatt, szintén ezzel küzdött.

Vilmos és Katalin gyerekei

György cambridge-i herceg 2013-ban született, nagyapja és apja után ő a brit trón örököse. Sarolta cambridge-i hercegnő 2015-ben jött világra, születésénél fogva a negyedik helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben. Lajos cambridge-i herceg 2018-ban született, és nem előzi meg nővérét, Saroltát a trónutódlási rendben, ugyanis az a törvény, amely kimondta, hogy a hercegek a hercegnők elé lépnek, már nincs érvényben.

Katalin hercegné élvez minden percet, amit a gyerekeivel tölthet, azonban nem mond le a rangjával járó kötelezettségekről sem. Erre eddig egy-két alkalommal volt csak példa, amikor a várandósságai alatt a palotában vagy kórházban kezelték.

Sarolta hercegnőt kísérik szülei, Katalin és Vilmos, valamint bátyja, György herceg első nap az iskolába (Fotó: Aaron Chown / WPA Pool / Getty Images)

„Anyának lenni nem könnyű, sok támogatást igényel, különösen a kezdeti időszakban. Sok könyvet elolvasunk, sok tanácsot kérünk. Életünknek ebben a szakaszában mindannyian ugyanazokat a küzdelmeket folytatjuk le, ugyanazok a kételyek dolgoznak bennünk. Lehet, hogy mi Vilmossal kissé más körülmények között élünk, de tudom, milyen harcaik, feladataik vannak a szülőknek” – nyilatkozta Katalin 2019-ben egy olyan intézmény támogatása kapcsán, amely fiatal szülőknek nyújt segítséget.

A hyperemesis gravidarum vagy röviden HG egy terhesség alatt jelentkező komplikáció, amely súlyos hányingerrel és rendszeres hányással jár, komoly súlyveszteséget és vészes kiszáradást okozva. A terhesség alatt normálisnak tekinthető reggeli rosszullétektől eltérően ez egész nap jelentkezhet, és akár napi 30-35 hányással járhat, így a kismama szervezete gyakorlatilag képtelen tápanyaghoz jutni, és sokszor ájuláshoz vezethet az állapot. A szimptómák a terhesség egészen korai szakaszában jelentkeznek, és általában a 20. hét után múlnak el, bár néhány nőnél az egész terhesség során megmarad.

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné testvérei

A Middleton házaspárnak három gyereke született. A legidősebb Katalin (vagy ahogyan megismertük, Kate Middleton), aki ma már a trónörökös, Vilmos felesége. A második Middleton gyerek szintén egy lány, az 1983-ban született Pippa. Ő is a reflektorfénybe került, amikor nővére mögött lépdelt annak menyegzőjén, mert olyan mesésen nézett ki a fehér ruhájában.

Pippa Middleton Katalin és Vilmos esküvőjén (Fotó: Pascal Le Segretain / Getty Images)

Sokan szerették volna őt összeboronálni akkoriban Harry herceggel, ám ennek nem volt semmi alapja. Pippa végül 2016-ban lett James Matthews egykori autóversenyző jegyese, és a következő évben össze is házasodtak. A ceremónián György herceg és Sarolta hercegnő is jelen volt mint gyűrűhordozó és koszorúslány. Első gyerekük 2018-ban született meg Londonban, a kisfiú az Arthur Michael William Matthews nevet kapta.

James Matthews és Pippa Middleton esküvője (Fotó: Kirsty Wigglesworth / Pool / Getty Images)

A lányoknak van egy öccsük is: James William Middleton 1987-ben született. Őt is a hercegné esküvőjén ismerhettünk meg jobban, mivel édesanyját kísérte a padok között, majd fel is olvasott az egyházi ceremónián. James egy nagyinterjúban nyilvánosan beszélt arról, hogy régóta küzd depresszióval, és később közös projektbe is kezdett a Vilmos, Harry, valamint Katalin által létrehozott, a mentális betegségekben szenvedőkön segítő Heads Together alapítvánnyal. Az öcs egyébként saját vállalkozást üzemeltet, ami az elmúlt három évben súlyos negatív mérleget zárt. Szerencsére a szerelemben már szerencsésebb: 2019 októberében jegyezte el barátnőjét, a francia származású pénzügyi asszisztenst, Alizee Thevenet-t.

Alizee Thevenet és James Middleton Lady Gabriella Windsor, Mihály brit királyi herceg lányának esküvőjén (Fotó: Pool / Max Mumby / Getty Images)

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné – Pakisztán

A válasz előtt tegyünk talán egy kis kitérőt, mert itt kisebb zavar van a neten. A Middleton család nem lakott Pakisztánban, azonban Jordániában igen, még 1984 és 1986 között, amikor a British Airwaysnél dolgozó apukát oda szólította a hivatása. Ezt követően visszaköltöztek Angliába, Berkshire-be.

Viszont Katalin hercegné valóban járt Pakisztánban, mégpedig a férjével – tavaly ősszel egy ötnapos utazást tettek, ahogyan egykor Vilmos anyja, a néhai Diana hercegné is. Katalin itt is kivívta az emberek szeretetét, hiszen többször is viselt tradicionális ruhadarabokat, valamint olyan öltözékeket, mint anno Diana az ottjártakor, ez pedig mindig egy nagy ütőkártya a PR-csapat kezében.

Katalin cambridge-i hercegné ismerkedik egy pakisztáni népcsoport kultúrájával (Fotó: Samir Hussein / WireImage)

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné gyűrűje

Katalin leghíresebb ékszere az a gyűrű, mellyel 2010-ben Vilmos herceg eljegyezte őt. A 18 karátos gyűrű a „Kék zafír” nevet kapta, és családi ékszer, hiszen eredetileg Diana hercegné kapta Károlytól az eljegyzésük alkalmával. Érdekesség, hogy ékszerészek úgy vélik, mára tízszer annyit ér, mint 1981-ben, de Katalinnak persze esze ágában sincs megválni tőle, hiszen az összetartozását jelképezi Vilmossal.

Érdekesség, hogy állítólag Diana hercegné halála után Vilmos és Harry is kiválasztottak egy-egy ékszert édesanyjuk hagyatékából: Vilmos az anyja óráját, míg Harry a jegygyűrűjét. Sokak szerint az ékszer így Meghané lett volna, ám Harry magától felajánlotta bátyjának, amikor megtudta, hogy Vilmos készül eljegyezni Katalint. Meghan ujjára később egy olyan gyűrű került, amelyet Harry tervezett meg számára, és amelyhez Diana egyik ékszerét is felhasználták.

Katalin eljegyzési gyűrűje (Fotó: Arthur Edwards / WPA Pool / Getty Images)

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné esküvője

Katalin és Vilmos esküvőjét 2011. április 29-én tartották Londonban, a Westminster-apátságban. Katalinnak több koszorúslánya is volt, köztük a húga, Pippa, míg öccse felolvasott a ceremónián, Vilmos tanúja pedig Harry herceg volt. Katalint az édesapja, Michael Middleton vezette az oltár elé, a ceremóniára pedig közel 1900 vendéget hívtak meg. Csak az Egyesült Királyságban 26 millióan követték az eseményt a televízióban, a YouTube-on pedig 72 millióan nézték az élő közvetítést, a feltöltött verzió 12 milliós nézettségnél tart.

Vilmos herceg az Ír Őrezred tiszteletbeli ezredesének vörös egyenruháját viselte, Katalin esküvői ruháját az Alexander McQueennél dolgozó brit divattervező, Sarah Burton készítette, míg a fején lévő, gyémántokkal ékesített tiarát II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön. A fogadáson két tortát is felszolgáltak. Az egyik a hagyományos, emeletes gyümölcstorta volt, melyet Fiona Cairns tortatervező álmodott meg. A süteményt tejszínnel és fehér virágdíszekkel dekorálták; a virágokat Katalin választotta. A nyolcemeletes tortát 900 cukormázvirág díszítette, és 650 ember lakomázhatott belőle. Ám Vilmos egy másik tortát is kért a nagy napra. Ez egy csokoládétorta volt, amely már gyerekkora óta a kedvence, nem mellesleg pedig az édesszájú nagymamája, II. Erzsébet is nagyon kedveli.

Az esküvői torta a Buckingham Palotában (Fotó: Lewis Whyld / WPA Pool / Getty Images)

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné – válás

A nevenincs, „futottak még” bulvárlapok többször is megjelentettek már olyan címlapokat, amelyek szerint Vilmos és Katalin válnak. Természetesen erről nincs szó, ám mint minden házasságban, úgy esetükben is vannak feszült időszakok, amelyek aztán vészjósló, gonosz cikkeket szülnek. Ilyen volt az a 2019-es pletyka is, amely szerint Vilmos megcsalta Katalint a nő egyik legjobb barátnőjével, Rose Hanburyvel. A pár nem szándékozott kommentálni az erről szóló cikkeket, de tény, hogy az elmúlt két évben bizony egyetlen közös fotó sem készült a korábban jó barátságban lévő hercegnéről és Hanburyről. 

Mivel az egyik legtöbbet fotózott emberek közé tartozik, Katalin hercegnéről a nagy számok törvénye miatt is készülnek olyan képek, amelyeken elmereng, vagy csak nem mosolyog. A Katalin és Vilmos válásáról szóló hírekhez ezekből szoktak válogatni. 

Rose Hanbury (Fotó: James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia)

Amire a legtöbben keresnek: Katalin hercegné – Meghan Markle

Ha ez egy Disney-mese lenne, akkor Katalin és Meghan remek barátságban lennének, ám ma már inkább hűvös távolságtartás figyelhető meg kettejük között. Hogy valami megromlott köztük, az 2018 novemberében lett egyértelmű, amikor Harryék bejelentették, hogy elköltöznek a Kensington-palotából, noha az ott kialakított villarészben is zavartalanul élhettek volna, közel Vilmoshoz és családjához – de ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Meghan már az esküvője napján megríkatta a sógornőjét, amikor kritizálta Sarolta koszorúslányruháját. Vilmos neje többször próbált felé nyitni, ám Meghan sem a tanácsaira, sem a véleményére nem volt kíváncsi. Testbeszéddel foglalkozó szakértők szerint hűvös távolságtartás figyelhető meg azon a néhány közös fotón is, amely az elmúlt időszakokban készült a két hercegnéről.

Katalin és Meghan Wimbledonban 2019-ben (Fotó: Karwai Tang / Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top