Sztárok

Zalatnay Sarolta elárulta, mi mentette meg a ráktól

Az énekesnő az édesapját és az édesanyját is a rák miatt vesztette el. Őt 2001-ben diagnosztizálták a betegséggel. Gyógyulásában több dolog is segített.

Zalatnay Sarolta 55 éve van jelen a magyar zenei életben, ez idő alatt volt a csúcson, és megjárta a poklot is. Az énekesnő nemrégiben az 50+ éves a Táncdalfesztiválon lépett fel, ami egy szép emlék marad az életében, akárcsak az, amikor 53 évesen levetkőzött, és a Playboy címlapjára került. Zalatnay a Borsnak elevenítette fel, milyen sokat segített neki ez a felkérés.

Fotó: Smagpictures.com / Szilárd Vörös

Az énekesnő az édesapját és az édesanyját is a rák miatt veszítette el. Nála 2001-ben diagnosztizáltak petefészekrákot. Megműtötték, kemoterápiára járt, és még ugyanabban az évben bekopogott a Playboy magazinhoz, mert szerette volna, ha a lap részleteket közöl a Vöröságyasok című könyvéből.

„Mondták, hogy köszönik, de nem. Pár nap múlva felhívtak, hogy menjek vissza. Kérdezték, mit szólnék ahhoz, ha fotóznának a lapba? Ez vicc? Ötvenhárom évesen erre kérnek? Vacilláltam, végül igent mondtam” – emlékszik vissza Zalatnay, akinek két kikötése volt a fotózás kapcsán: csak olyan fotók jelenhetnek meg róla, amikre rábólint, és csak olyan mértékben retusálhatják, hogy megismerjék őt az utcán. A lapból közel 90 ezer példány kelt, amit nem sikerült senkinek megközelítenie. 

„Meggyógyultam, és azt hiszem, a gyógyulásomban ez sokat segített, hiszen újból nőnek érezhettem magam. Van még itt keresnivalóm, és nem csak a hangommal. Óriási lelki trauma ért, amit segített feldolgozni” – magyarázza az énekesnő. Zalatnaynak a magazin mellett az is segített a gyógyulásban, hogy örökbe fogadhatta lányát, Nikit, aki nemrégiben költözött hozzá haza Londonból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top