Sztárok

Titokban tartott terhességek a sztárvilágban: régebben milliókért adták el az ilyen sztorikat, ma fizetnek a hallgatásért

Sztárok. Titkok. Utódok.

Mindig is voltak trendek, igen, még a sztárok terhessége és szülése is ezek mentén alakult. Az elmúlt időszakban például egyre kevesebb ismert ember beszél a várandósságáról, nem mutatnak képeket, és még akkor is legfeljebb csak egy közleményt adnak ki, amikor megszületik a gyerek. Nem akarják már dollármilliókért eladni a sztorit a magazinoknak, pedig van, aki tényleg vagyonokat kereshetne ezzel. Mi változott, és miért? Összeszedtük a tényeket.

Akik még máshogyan csinálták

15-20 évvel ezelőtt valóságos versengés volt abból, hogy melyik híresség kapja a legtöbb pénzt a magazinoktól az első babafotókért, és az összegekkel dicsekedtek is. Ilyenkor persze már a terhesség korai szakaszától megjelentek a cikkek, ám a legnagyobb szenzációt mégiscsak az a bizonyos első babafotó jelentette. A legtöbben jótékonysági célra fordították a gigászi summákat (vagy legalábbis egy részüket), ám jócskán voltak olyanok is, akik felélték az átutalt összeget. Vessünk is gyorsan egy pillantást az elmúlt 20 év legdrágább babafotóira, ahol már a terhesség sem maradhatott titokban:

5. Sabrina Sakae Mottola. A mexikói énekes-színésznő, Thalia lányának első babafotója kétmillió dollárt ért az Hola! magazinnak 2008-ban.

Fotó: Hola Mexico

4. 2008-ban született meg Matthew McConaughey és felesége első gyermeke, Levi. A fotókat az OK! Weekly magazin vette meg hárommillió dollárért.

Fotó: OK! Weekly

3. Brad Pitt és Angelina Jolie első vér szerinti gyermeke, Shiloh 2006-ban jött világra. A People magazin 4,1 milliót pengetett ki az első képekért.

Fotó: People magazin

2. Jennifer Lopez 2008-ban adott életet ikreinek. Maximillian és Emme hatmillió dollárt ért a People magazinnak, ami vicc tárgya is lett.

Fotó: People magazin

Nem hagyták szó nélkül a rekordösszeget, amiért Jennifer Lopezék eladták a gyerekeiket (Fotó: People magazin)

1. Minden idők legdrágább babafotói szintén Pittékhez köthetők. Amikor az ikrek, Knox és Vivienne megszülettek, a People és az Hola! magazin közösen 15 millió dolláros díjat ajánlottak fel a családi képekért. 

Fotó: People magazin

Fotó: Hola! Magazin

Ha megnézzük a dátumokat, már önmagában érdekes, hogy 2010 óta nem nagyon került fel friss név a listára. Ez pedig nem véletlen. Egyrészt a színésznők, énekesnők egyfajta influenszerként is tekintenek magukra, és komoly bizniszt építettek a közösségi oldalaik látogatottságára, így jobban megéri ott megosztaniuk azokat a bizonyos első babafotókat. A másik ok viszont épp a nyilvánosság teljes kizárása, már a terhesség alatt is. Az alábbi hírességekről például nem láthattunk pocakos fotókat, sőt olykor azt sem lehetett tudni, hogy béranya hordta ki a gyereket, vagy maga a sztár. Volt, akit egy kollégája buktatott le, ám a legtöbben a szülést követő hetekben kiadott közleményben árulták el az örömhírt.

Januári meglepetés

Alig néhány hete, idén január 3-án egy rövid bejegyzésben tudatta a világgal Cameron Diaz, hogy férjével, Benji Maddennel szülők lettek. Ez bizony hatalmas meglepetést okozott nemcsak a rajongóknak, hanem az újságíróknak is, mivel senki nem sejtette, hogy Diazék szülők lesznek. Azt a mai napig nem tudni, hogy a 47 éves Cameron maga hordta-e ki a magzatot, vagy béranya segítségét kérték, esetleg adoptálták a kicsit, de az biztos, hogy Raddix Madden elképesztően cuki kislány (a szülők elmondása alapján), akiről Diazék a jövőben sem szeretnének fotót mutogatni. Ám nem ők voltak az elsők, akik úgy döntöttek, hogy a babavárás boldogságát megtartják maguknak, ezzel több beszédtémát adva, mint ha felvállalták volna a történetüket. 

Benji Madden és Cameron Diaz (Fotó: Donato Sardella/Getty Images for REVOLVE)

Ki horda ki őket?

Egy két éve tartó rejtélyre még ma sem derült fény. Ha minden idők legtitokzatosabb terhességét és szülését díjaznánk, Anna Kournikova biztosan dobogós lenne. Anna és Enrique Iglesias ikrei 2017 decemberében születtek meg, és szüleiktől a Nicholas és Lucy neveket kapták. A hír mindenkit meglepett, mivel sem a közösségi médiára feltöltött posztjaikban, sem a nyilvános szerepléseikben nem volt semmi jele annak, hogy gyereket várnak. „Csak a legszűkebb családdal és néhány baráttal osztották meg a hírt – nyilatkozta egy közöli barát a People magazinnak –, ők láthatták Anna cuki kismamapocakját is. Ezt az örömöt megtartották maguknak.” A legtöbben mégis úgy vélik, hogy a popsztár és az egykori teniszező gyerekeit béranya hordta ki, és ezért titkolták a csöppségek érkezését. Erre bizonyítékként az egykori teniszező edzővideóit hozzák fel, és azt, hogy a pletykák felröppenésekor Anna egy pocakos fotót osztott meg a terhesség utolsó heteiről, ami gyakorlatilag inkább azt támasztotta alá, hogy valóban nem ő hordta a ki a gyerekeit. Egy azonban biztos: a kicsikről azóta havonta legalább egy elképesztően cuki videót lehet látni az énekes Instagram-oldalán, de magazinokban, szétretusált milliós címlapokon továbbra sem mutogatják őket. Így is számon kérik a házaspáron, hogy nem tesznek pontot a történetek végére, mondván, a hazugság káros hosszú távon. 

Szappanopera és focikirály

Cristiano Ronaldo büszke apuka, de nehéz követni gyerekeinek számát, és az anyukák kilétét is – megpróbáljuk összefoglalni a lényeget, mert ennyi titok egy Mentalista-epizódban sem volt. Már Ronaldo első gyereke, a most kilencéves Cristiano Jr. érkezése is titok volt. Egyesek szerint a kicsi édesanyja egy béranya, mások szerint egy pincérnő, aki egy kaland során esett teherbe, és 15 millió dollárért lemondott a gyerekről. Ezután hosszabb szünet következett, és amikor a focista összejött Georgina Rodriguezzel, elárulta, hogy béranya útján ismét apa lett. Az ikrek, Eva és Matteo érkezését szintén nagy titok övezte. Az egyetlen Ronaldo gyerek, akinek az érkezéséről előre értesülhettek a rajongók, a legifjabb, Alana. Az ő édesanyja Georgina Rodriguez. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Best way to start my weekend ❤️🙏

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés,

Két titokzatos gyerkőc

Nem verte nagydobra annak idején Sandra Bullock, hogy adoptálni szeretne, pedig az újságírók rendszeresen rákérdeztek a gyerekvállalásra a vele készült interjúkban. A színésznő még boldognak vélt házasságban élt, amikor a legnagyobb titokban elindította az adoptálást. 2010 februárjában aztán, alig 24 órával az után, hogy az Oscar-díjjal kitüntetett Bullock sírva mondott köszönetet férjének a támogatásért, a lapok kirobbantották az év legnagyobb botrányát: a sztárt egy kitetovált modellel és több pornószínésznővel is megcsalta a férje, akiről igazán kellemetlen fotók is napvilágra kerültek. Bullock élete darabokra hullott, ám néhány hét múlva már a People címlapján mosolygott négy hónapos kisfiával: mint kiderült, az év januárjában érkezett meg a családba a kis Louis, akinek az adoptálását már egyedülállóként fejezte be a színésznő. 

Megnézem
Összes kép (2)

Öt évvel később Bullock a legnagyobb titokban örökbe fogadta második gyermekét, Lailát is. A fiával készült első fotókat a Hello!, míg a lányával közös képeket a People magazin vette meg.

Azóta viszont csak paparazziképeket látni a gyerkőcökről, mert a színésznő a lehető legnormálisabb életet szeretné számukra biztosítani.

Háromból egyet titkolt

A titoktartás nagymesterének is nevezhetnénk Zoe Saldana színésznőt, aki még 2014-ben adott életet ikerfiainak, ugyanis semmi hír nem szólt arról, hogy ismét állapotos lenne, míg 2017-ben be nem jelentette, hogy újabb kisfiuk született, akinek a Zen nevet adták. A várandóssága alatt egyetlen pocakos fotó sem készült róla – hogy miért döntött így, az máig titok.

Zoe Saldana, Marco Perego, Bowie Ezio, Cy Aridio és Zen (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Rutinos titoktartók

Öt hónappal azután, hogy A pletykafészek sztárja, Blake Lively megmutatta gömbölyödő pocakját, a US magazin hozta le a hírt: megszületett a sztár harmadik gyereke, aki októberben nagyjából két hónapos lehetett. Amikor a színésznő partnerét, Ryan Reynoldsot a kicsiről kérdezték, csak vicces válaszokat kaptak a riporterek, akiknek még a gyerek nevét sem volt hajlandó elárulni „Még nem neveztük el a lányunkat, valami egyedit szeretnénk… a neve összes betűje néma hangzó.”

Blake Lively és Ryan Reynolds kislányukkal sétálgatnak New Yorkban (Fotó: BG024/Bauer-Griffin/GC Images)

Meglepő, hogy ki kotyogta ki

A Szívek szállodája sorozatban mindent, de tényleg mindent megtudhattunk a Gilmore lányokról, ám a valóságban más a helyzet: a Roryt alakító Alexis Bledel a legnagyobb titokban tartotta a terhességét, és ha egykori kollégája, Scott Patterson el nem szólja magát egy interjúban („Csodálatos nő lett belőle az elmúlt évek alatt, és most már büszke anyuka, valamint házas nő is. Látszik rajta a boldogság.”), talán kisfia érkezésére sem derül fény. Ezután persze a színésznő sem titkolhatta tovább, hogy gyereke született, ezért a szóvivőjével egy közleményt adatott ki, melyben elárulta, hogy fia 2015 őszén született, és a Vincent nevet kapta.

Alexis Bledel és párja (Fotó: James Devaney/WireImage)

Pletykásak voltak, aztán csendben maradtak

Adam Brody a Narancsvidék című tinisorozatban alakított egy olyan karaktert, aki tényleg képtelen volt titkot tartani, és többnyire véletlenül ugyan, de mindig kifecsegte azt, amit rábíztak. Felesége, Leighton Meester A pletykafészek című sorozatban futott be, amely szintén nem arról szólt, hogy mindenki olyan jó a titoktartásban. Nos, ez a két ember az életben összejött, és egészen a gyermekük születéséig titkolták, hogy szülők lesznek. Csak hetekkel azután árulták el a boldogságukat, hogy kislányuk, Arlo (akit bizonyára nem a borsodi Arló községről neveztek el) 2015 augusztusában megszületett.

Leighton Meester és kislánya a torontói reptéren (Fotó: The Image Direct / Profimedia)

Az őskáosz

Megan Fox és Brian Austin Green házasságát követni tényleg nem egyszerű. Már volt két közös gyerekük, amikor úgy döntöttek, hogy különmennek, és el is indították a válási procedúrát – aztán kiderült, hogy Fox terhes. Erről viszont a közönség semmit nem tudott egészen 2016. augusztus 10-ig, amikor az E! online kiderítette, hogy a színésznő várandós volt, és egy héttel korábban egészséges gyereknek adott életet, sőt Fox hosszú hónapokig azt sem mondta el, hogy ki a kicsi apja. Persze amikor lefújták a válást, már sejteni lehetett, hogy egy házasságmegmentő, harmadik gyerekkel bővült a család.

Megan Fox és Brian Austin Green a gyerekekkel (Fotó: IXOLA/Backgrid USA/Profimedia)

Régi motoros

Steve Martin 2007-ben titokban vette feleségül Anne Stingfiled újságírót, aki öt évvel később kislányt szült neki. A színész akkor volt 67 éves, és csak jóval később, az ausztrál Daily Telegraph oldaláról lehetett megtudni, mennyire boldog a sztár. „Ez az egész fantasztikus, a világ minden ideje rendelkezésemre áll. Teljesen lenyugodtam, és megállapodtam, nem a karrieremet építem, így erre tudok fókuszálni.” Martin elismerte, korábban túl önző volt a gyerekvállaláshoz, és nagyon boldog, amiért végül mégis megadatott neki ez az öröm.

Steve Martin feleségével, Anne Stringfielddel és lányával, Maryvel New Yorkban (Fotó: MEGA/The Mega Agency/Profimedia)

Egyedül vállalta, a részletekről egyszer mesélt

Kristin Davis kilenc évvel ezelőtt, 2011-ben mutatta meg adoptált kislányát: Gemma Rose akkor címlapra került az anyjával, de ilyesmire többször nem volt példa. 2018. május 5-én aztán a színésznő a Facebook-oldalán bejelentette, hogy egy kisfiúval bővült a család, az örökbefogadás részleteiről azonban ezúttal már semmilyen információt nem adott. Lényegében ez az egyetlen közös képük, ami nyilvánosságra került: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top