Sztárok

Kozsónak valószínűleg nem kell majd börtönbe vonulnia

Kozso ártatlannak vallotta magát a bíróságon. Ha bebizonyosodik a bűnössége, akkor sem valószínű, hogy börtönbe vonul.

Ártatlannak vallotta magát Kozso az áramlopási ügye csütörtöki előkészítő tárgyalásán. A vádirat szerint 2013 nyarától a Zöld teknős barlangja nevű teaházban ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott. A hely papíron nem, de ténylegesen a zenész irányítása alatt működött.

Foto: Ámokfutók hivatalos Facebook-oldala

Kozso feldúltan érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, ahol az mondta: „Nem vagyok bűnös”. A zenész hosszas huzavona után végre vallomást is tett. Mindezt írásban, mert korábbi agyműtétje miatt állítólag nehézkessé vált a beszéde. A vallomását ügyvédje papíron nyújtotta át a bírónak, és kérte, hogy annak tartalmát ne ismertessék a következő tárgyalásig, amire áprilisban kerülhet sor.

A zenész a következő tárgyalási napon már nem lesz jelen, helyette a művészeti tevékenységére kíván koncentrálni. A Blikk azt írja, hogy Kozso akár meg is úszhatja a börtönt. Az ügyészség 1 év 4 hónap, végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kért rá. Ha a megtartott tárgyalássorozat után a zenész ártatlansága derül ki, ezt is megúszhatja, ám ha bűnösnek találják, valószínűleg akkor sem kap súlyosabb büntetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top