Sztárok

Katalin hercegnét anyaként folyamatosan gyötri a bűntudat

„Az az anya, aki azt mondja, sosem érzett lelkiismeret-furdalást a gyerekei kapcsán, egész egyszerűen hazudik.”

„Minden percben” – válaszolta nagyon őszintén Katalin hercegné arra a kérdésre, érez-e bűntudatot, vagy lelkiismeret-furdalást a gyerekei kapcsán. Cambridge hercegnéje erről, és még sok másról egy Happy Mom, Happy Baby” (magyarul „Boldog anya, boldog gyerek”) című podcastban mesélt beszélgetőpartnerének, Giovanna Fletchernek.

A hercegné többek között kitért rá, hogy sok mindent máshogy csinálna anyaként, ha most születnének a gyerekei, de elárulta azt is, szerinte nem létezik olyan nő, aki gyermeke születése után ne érezne olyan bűntudatot, mint ő. „Anyaként azon kapod magad, hogy egyre gyakrabban kérdőjelezed meg az ítélőképességedet és a döntéseidet. Ez nagyjából közvetlenül azután kezdődik, hogy megszületik az első gyereked” – mondta.

Katalin úgy véli, az anyák érzelmi állapota nagyban befolyásolja a gyerekeket, akiket nevelnek. „A harmadik terhességem alatt ennek sokkal inkább a tudatában voltam, mint az első alkalommal” – árulta el, majd beszélt a terhességi vészes hányásról is, ami végigkísérte mindhárom terhességét. „Fogalmazzunk úgy, hogy nem én vagyok a világon a legboldogabb terhes nő” – mondta a hercegné, aki elismerte, betegsége nemcsak őt, de az egész családját megviselte.

Amikor a műsorvezető arról faggatta, milyen érzés volt kilépni a komplett brit sajtó elé György herceg születése után, Katalin köntörfalazás nélkül vágta rá, hogy életének egyik legrémisztőbb élménye volt annak ellenére is, hogy rendkívül hálás volt azért a sok szeretetért, amit az emberektől kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top