nlc.hu
Sztárok
Kanada nem védi tovább Harryt és Meghant

Kanada nem védi tovább Harryt és Meghant

Sussex egykori hercege és hercegnéje kezdi egyre inkább elveszíteni VIP-jellegét, miután Harry herceg és felesége a múlt hónapban bejelentették, hogy függetlenedni kívánnak a brit királyi udvartól. Hamarosan egy újabb kiváltságukat veszítik el.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle szakítása a brit királyi udvarral újabb mérföldkőhöz érkezett. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a család hogyan éli meg, hogy már hivatalosan senki sem védi őket, ám az biztos, hogy Kanada kormánya megerősítette:

március végétől nem finanszírozzák tovább Harry, Meghan és gyermekük, a kis Archie herceg védelmét. 

A kanadai adófizetők már nem állják a testőrök és az egyéb biztonsági intézkedések költségeit, sem Vancouver szigeten bérelt kastélyuknál, sem másutt – írja többek között a Guardian

Miután január 8-án Harry és Meghan bejelentése nyomán végigsöpört a világon a Megxit híre, a hercegi pár bejelentette, hogy visszavonulnak királyi teendőiktől, és közpénz helyett saját keresetükből kívánnak élni, komoly dilemmaként merült föl, hogy ki fog ezentúl vigyázni a testi épségükre, köztük Archie hercegére. Ezen belül is az volt a kérdés, hogy a védelem költségeit a brit vagy a kanadai adófizető polgároknak kell-e állniuk, illetve kell-e egyáltalán az ő pénzüket erre költeni.

A pár hivatalosan március 31-én ér hivatalos királyi teendőinek végére, addig ingáznak Kanada és Nagy-Britannia között, és még ellátják udvari feladataikat. Egészen eddig az időpontig számítanak hivatalosan nemzetközileg védett személynek, ami azzal járt, hogy Kanadának kiemelt biztonsági intézkedéseket kellett bevezetnie a család védelmére.

Viszont a státuszuk változásával a rájuk és a hatóságokra vonatkozó szabályok is változnak, és már nem kell a kanadai államnak hivatalból segítenie őket.

Azzal egyébként csak minden ötödik kanadai értett egyet, hogy eddig helyes volt az adófizetők pénzét arra költeni, hogy testőri és egyéb kiemelt védelmet adjanak a hercegi párnak.

Hogy mi mindent veszített Harry herceg és felesége, miután bejelentették függetlenségi szándékukat, erről itt olvashatsz: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top