Sztárok

A mellrákos tapasztalata segítette a koronavírus fertőzése elfogadásában Rita Wilsont

Rita Wilson és férje, Tom Hanks egyike volt az első hírességeknek, akiket koronavírussal diagnosztizáltak. A COVID-19-ből felépülve most arról mesélt, miért volt segítségére a betegsége átvészelésében, hogy öt éve megküzdött a mellrákkal.

„Féltem” – mesélte Rita Wilson a Guardian újságírójának, mit érzett akkor, amikor férjével megtudták, hogy mindketten fertőzöttek. Az állapotuk eléggé leromlott ahhoz, hogy kórházba kerüljenek. Wilson az interjúban az ilyenkor szokásos (láz, szaglás és ízlés elvesztése…) tünetekről számolt be, viszont azt mondta, hogy az ausztrál orvosok nem a mostanság felkapott hidroxiklorokinnal, csak „sima” klorokinnal kezelték őket, ami hatásosnak bizonyult a lázuk csillapításában. Wilson elárulta azt is, hogy sokat segített neki az eset elviselésében, hogy öt éve masztektómia segítségével épült fel a mellrákból.

Nem gondolták, hogy ők ne fertőződhetnének meg

Wilsont még 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, ami után dupla masztektómián, vagyis melleltávolító műtéten esett át. Abban az időben azt mondta férjének, hogy a halála esetén azt szeretné, ha ő és a fiai jó ideig nagyon szomorúak lennének, utána viszont csapjanak egy hatalmas bulit az emlékére. Az újságíró kérdésére elárulta, hogy ezúttal Tom Hanksszel nem beszéltek meg hasonlót, viszont volt egy másik emlékezetes beszélgetésük nem sokkal a  megfertőződésük előtt. Azt beszélték, hogy Wilson mellrákdiagnózisa előtt csakis más emberekről hallották, hogy mellrákban szenvednek.

„Beteg leszel, és rájössz, hogy most már te is a más emberek közé tartozol. És ez tudatosította bennem, hogy nincs semmi ok arra, hogy mi most ne fertőződjünk meg a koronavírussal. Mi is elkaphatjuk. Ahogy el is kaptuk.”

Rita Wilson Tom Ford februári divatbemutatóján (Getty Images)

Rita Wilson Tom Ford februári divatbemutatóján (Getty Images)

„Egymásról gondoskodtunk”

Wilson számára könnyebbé tette a betegen töltött heteket, hogy a férjével egyszerre estek át a fertőzésen.

„Egymásról gondoskodtunk, így senkin nem volt ott az extra nyomás, hogy a másikról kell gondoskodnia, miközben róla senki sem gondoskodik, és nem törődik azzal, hogy a másiknak is szüksége lehet szünetre. Pontosan értettük, hogy min megy át a másik.”

Miután a kórházból visszatérhettek a hotelszobai karanténjukba, az idejük nagy részét kártyázással, valamint a Netflix Tiger King című őrült dokumentumfilm-sorozatának megnézésével töltötték. Wilson ebben az időszakban gyakorolta be a Hip Hop Hooray című szám szövegét, és töltött fel egy Instagram-videót arról, ahogy előadja, ami elképesztő nézettséget, és több mint kétmillió lájkot hozott, és olyanok kommenteltek alatta, mint Barack Obama vagy Kim Kardashian. De Wilson számára mégis az jelentette a legtöbbet, hogy a dal eredeti előadóinak, a Naughty by Naturenek is tetszett az előadás, és felvették a kapcsolatot vele, hogy egy közös verziót csináljanak, amivel aztán pénzt gyűjtenének azoknak a zeneiparban dolgozóknak, akik a járvány miatt most munkanélkülivé váltak.

Olvasnál még Tom Hanksről és Rita Wilsonról? Hajrá!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top