Sztárok

Majka szánalmasnak titulálta azt a 400 zenészt, aki egyszeri segélyt igényelt

A rapper-műsorvezető átböngészte a listát, amit az Artisjus tett közzé azokról a muzsikusokról, akik éltek az egyszeri lehetőséggel. Majka azt is elmondta, hogy zenekarának egy tagja is kért pénzt, de jótékony célra fordította.

Eddig is megviselte a zenész szakmát a koronavírus-járvány, de most, hogy a kormány rendelete miatt augusztus 15-ig nem tarthatóak rendezvények és koncertek, sokaknak végképp veszélybe került a megélhetése. Ki-ki másképpen próbál pénzt keresni a szűkös időkben, a Ganxsta Zolee és a Kartel például kedden jelentette be, hogy online szolgáltatnak egyedi tartalmat egyszeri díjért, míg újra nem koncertezhetnek élő közönség előtt. 

Majka a Nicsak ki vagyok stúdiójában véleményt nyilvánít

Majka a Nicsak, ki vagyok stúdiójában / Fotó: TV2 Sajtószoba

Március végén kiderült, hogy a zenészek az Artisjusnál állami támogatást igényelhetnek, hétfőn pedig nyilvánosságra hozták a listát, melyről kiderült, hogy például az Artisjusnál dolgozó Czutor Zoltán vagy éppen Pély Barna és Tolvai Reni is kapott támogatást. 

A névsort sokan böngészték végig kritikus szemmel, Majka azonban az Index szerint először privát Facebook oldalán fakadt ki rájuk, majd posztját meg is erősítette a lapnak a következő kommentárral: 

Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!

A magyar zeneipar és a zenészek válságos időket élnek. Ha nincs koncert, nincs bevétel. Az évente utalt jogdíjakból kevés zenész tud megélni, a fő bevételi forrása minden muzsikusnak a koncertezés – különösen a legképzettebb rétegnek, a jazz-zenészeknek, akik közül sokan szerepelnek a listán, sőt: legtöbbjük hírneve túljut határainkon. 

Majka az utóbbi időben sokat idegeskedik: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top