Sztárok

Ők a monacói uralkodó, II. Albert törvénytelen gyerekei – Jazmin és Alexandre rangot nem kapnak, de gondoskodik róluk az apjuk

Bár tény, hogy II. Albert monacói herceg, nem filmsztár, mint néhai édesanyja Grace Kelly volt, de magánélete legalább olyan fordulatos, mint egy Hollywoodban készült mozifilm.

Út az esküvőig

Miután Grace Kelly feladta színésznői karrierjét, és hozzáment III. Rainier monacói herceghez, három gyereket szült a férjének. A legidősebb a most 63 éves Karolina, akit egy évvel később öccse, a jelenlegi uralkodó Albert követett, majd megszületett húguk, Stefánia is. Monacóban a primogenitúra öröklési rend van érvényben, vagyis a trón örököse a szülők elsőszülött fia, így Karolina hiába idősebb Albertnél, amikor 56 évnyi kormányzás után, apjuk elhunyt, akkor helyét Albert vette át.

Charlène monacói hercegné és II. Albert monacói herceg a gyerekekkel, Gabriellával és Jakabbal (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Charlène monacói hercegné és II. Albert monacói herceg a gyerekekkel, Gabriellával és Jakabbal (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

A 62 éves II. Albert 2011 óta él stabilnak mondott házasságban a Dél-Afrikai úszónővel, Charlene Wittstockkal, akit az esküvő óta megillet a hercegné megszólítás. Az, hogy a kapcsolatuk jól működik, sokakat meglepett, hiszen a férfi nem kevés szövevényes szerelmi pletyka főszereplője volt a házassága előtt, nem egyszer pedig pereskedés lett a történet vége. Amikor például 1999-ben Albert Magyarországon járt, egy fogadáson kiszúrta magának a VV-ből ismert Molnár Anikót.

Kiszúrt magának, beszélgettünk, aztán megkérdezte, hogy mi a további programom. Mondtam, hogy megyek haza, mire kérte, hogy inkább menjek a hotelszobájába. Visszautasítottam, hiszen nem is ismertem, viszont nem tudtam hogy hazamenni, mert az ismerőseim már elindultak, így ő vitt el Pomázra a limuzinján. Nem volt már szomjas. Beültünk, megfogta a kezemet és elaludt. Mikor a házhoz értünk, felébredt, adott a számra egy puszit és ennyi. Másnap viszont felhívott, ahogy ígérte” – idézte Molnár Anikó szavait a Bors.

Ma már tudjuk, hogy Anikóból nem lett hercegné, és az általa csak „könyvelő fazonnak” titulált herceg tovább kereste az igazit. Jó sokáig kereste, mert 53 évesen mondta ki először az igent, ám ez nem azt jelenti, hogy addig visszafogott életet élt volna.

Sokáig pletykáltak arról, hogy biszexuális, vagy homoszexuális

Albert mindig is élvezte az agglegény herceg szerepét. Amilyen eseményen feltűnt, mindig színésznők, modellek, celebek forgolódtak körülötte, ám a ’90-es években ennek ellenére már olyan erősek voltak a másságát firtató pletykák, hogy 1994-ben ő maga tisztázta a helyzetet a francia, Madame Figaro magazinban.

„Eleinte szórakoztató volt, de hosszútávon nagyon bosszantó, ha folyton azt hallom, hogy homoszexuális vagyok”- mondta a herceg, akinek tíz évvel később már a filmbeillő királyi románcával voltak tele a lapok. A német Bunte boncolgatta 2005-ben, hogy Albert gyengéd érzelmeket táplál a jelenlegi VI. Fülöp spanyol király sógornője, Telma Ortiz Rocasolan iránt. A történt mindkét szereplője perelt, Telma azért, mert úgy vélte, nem közszereplő, így a magánéletéhez senkinek, semmi köze. Az már soha nem fog kiderül, hogy kettejük között volt e bármi, amiből akár házasság is lehetett volna. Albert herceg ráadásul egy évvel ezután, 2006-ban ismerte meg Charlene Wittstock olimpikont, akit 2010-ben eljegyzett, és 2011-ben feleségül vett. Az esküvőre talán kevesebben emlékeznek, mert három hónappal Katalin és Vilmos herceg lakodalma után volt, és akkor még mindenki a britekkel volt elfoglalva.

Sokat pletykáltak Telma és Albert viszonyáról

Albert herceg és Telma Ortiz Rocasolan (Fotó: Tony Barson/WireImage)

Nem volt titok, hogy Charlene hercegné sokat harcolt azért, hogy gyerekük szülessen, és nagy volt az öröm, amikor 2014. decemberében világra jöttek az ikrek. Azt gondolnánk, hogy a 63 éves monacói hercegnek két csodaszép gyereke van: a trónörökös Jakab, és húga a vagány, nagyon apás lány hírében álló Gabriella hercegnő.  Ám a valóság ezzel szemben az, hogy Albert monacói herceg négy gyerek édesapja.

Jazmin, aki nagyanyja nyomdokaiba léphet

1992-őt írtunk, amikor egy Tamara Rotolo nevű amerikai nő apasági pert indított a herceg ellen. Az akkoriban pincérnőként dolgozó, házas Tamara azt állította, hogy született egy lánya, akinek Albert az apja. A kaliforniai nő és lánya ügyét 1993-ban tárgyalták volna, de az amerikai bíróság visszadobta az esetet. Tamarának egészen 2006-ig kellett várnia, akkor végül egy DNS teszt megerősítette, hogy lányának valóban Albert az apja, ekkor pedig már a herceg is nyilvánosan elismerte a gyereket. Albert ezután hívta meg, az akkor 14 éves lányt Monacóba, hogy éljen és tanuljon a miniállamban, ám más beszámolók szerint a gyerek, aki a Jazmin Grace Grimaldi nevet viseli, 11 évesen már találkozott az apjával. Jazmin az apja családnevét kapta, de mivel házasságon kívül született, semmilyen rang nem illeti meg, nem tagja az uralkodói családnak.

Jazmin Grace Grimaldi és apja II. Albert monacói herceg egy teniszmeccsen, 2018-ban (Fotó: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia)

Jazmin Grace Grimaldi és apja II. Albert monacói herceg egy teniszmeccsen, 2018-ban (Fotó: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia)

Amikor 2006-ban Albert interjút adott Larry Kingnek, elismerte, hogy bár Jazmin soha nem tarthat igényt a trónra, mindig támogatni fogja, testőrséget rendelt el mellé, és végrendeletének értelmében ő is örökölni fog majd a személyes vagyonából. A lány időközben lediplomázott, nagyanyjához hasonlóan színésznőként és énekesnőnek dolgozik, valamint saját jótékonysági szervezetet vezet. Nagy eseménynek számított, amikor 2012-ben a Grace Kelly-ről elvezetett jótékonysági gála 30. évfordulóján apjával, valamint annak feleségével közösen vettek részt.

Jazmin jelenleg New Yorkban él. Egy 2015-ös interjúban úgy fogalmazott, hogy közte és édesapja között kölcsönös tisztelet van. Testvéreiről pedig így beszélt: „Alig várom, hogy lássam őket felnőni. Gyönyörű, kék szemeik vannak.” 

Jazmin és édesapja között kölcsönös tisztelet van

Jazmin Grace Grimaldi (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images/AFP)

Ám nem Jazmin a herceg egyetlen, házasságon kívül született gyermeke. Van egy negyedik Grimaldi is, a most tizenhét éves Alexandre, akivel nővére szintén tartja a kapcsolatot.

Egy német aktmodell, Bea Fiedler is keresetet nyújtott be a bírósághoz, mondván, hogy a fia a hercegtől született. Ám a keresetet elutasították, mivel a vérvizsgálat nem igazolta, hogy Albert lenne a gyerek apja.

Alexandre, a ritkán látott kamasz

Nicole Coste az Air France légitársaság légiutas-kísérője volt, amikor 1997-ben megismerte Albert herceget. Évekig tartották a kapcsolatot, ám a herceg apja III. Rainier nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, és követelte, hogy vessenek véget ennek. Ám 2003-ban Nicole terhes lett, elmondása szerint a herceg meglátogatta, és a szülés után a gyereket is látta,  mindezt akkor tudta meg a nyilvánosság, amikor 2005 májusában a nő kiteregette a magánéletét a sajtónak. Azt állította, hogy fiának, a 2003-ban született Alexandre Costenak a monacói herceg az apja. Nicole azért lépett a nyilvánosság elé, mert elmondása szerint a DNS-teszt elvégzése után a herceg egy hiteles iratban elismerte az apaságot, de ennek másolatát nem küldték el neki. Történetét egy tíz oldalas interjúban mesélte el a francia Paris Match lapnak és az igazsághoz az is hozzátartozott, hogy a nő ekkoriban Albert párizsi lakásában élt, és járandóságot kapott tőle. Ráadásul a botrányt alig 30 nappal III. Rainier halála után robbantotta ki, egy hónappal később a herceg több lapot, köztük a Paris Match magazint, valamint Daily Mailt is beperelte, a magánélete megsértése miatt.

Nicole Coste és fia Alexandre (Fotó: Crystal pictures / Profimedia)

Nicole Coste és fia Alexandre (Fotó: Crystal pictures / Profimedia)

Bár Alexandre a herceg fia, mivel szintén házasságon kívül született, nem tarthat igényt a trónra, semmilyen uralkodói rang nem illeti meg.  Jazminhoz hasonlóan ő is részesül majd apja vagyonából, annak halála után. A vékony, sportos fiatalemberről ritkán készülnek fotók, az apjával közöset pedig szinte alig látni. Testvéreivel együtt az Egyesült Királyságban él, de egyes hírek szerint Franciaországi bentlakásos iskolában tanul.

Bár a koronavírusból kigyógyult II. Albert hercegnek, kalandos magánélete volt az esküvője előtt, a gyerekeiről mindig gondoskodott, és csak azokban az esetekben lépett fel keményebben, amikor a nők a sajtóhoz fordultak. Persze nehéz igazságot tenni a felek között, de ha valakik, akkor a gyerekek erről tényleg semmit nem tehetnek.

A monacói hercegi család élete:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top