nlc.hu
Sztárok

Elmarad az Anna-bál

Elmarad a füredi Anna-bál, ez lesz helyette

Nem rendezik meg idén az Anna-bált Balatonfüreden, de a szabadtéri rendezvényeket megtartják.

Idén elmarad az Anna-bál, de az Anna fesztivál nagyszabású szabadtéri rendezvényeit megtartja a város. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok koncertje és újdonságként operett műsor.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményét mindenképp szerette volna megrendezni a város, ezért a végsőkig kivárt a döntéssel, de a jelenlegi környezetben nem tudnák a megszokott színvonalon megtartani az Anna-bált, így az elmarad.

Anna-bál 2019

A 194. Anna-bál vendégei táncolnak a balatonfüredi Anna Grand Hotel parkjában 2019. július 27-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon viszont megrendezik a hagyományos Operagálát, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek, előtte egy nappal pedig a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren. Az eredetileg a bálra tervezett, Káel Csaba rendezte operett műsor rendhagyó módon ezúttal szintén a szabadtéri színpadon lesz látható.

A július 21-25. között zajló Anna-fesztivál keretében idén nyolcadik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megrendezi a város a prímásversenyt is. A megmérettetésen a hagyományos magyar népzenét játszó fiatal hegedűsök zenélnek, a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert is lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

Bár a 195. Anna-bál elmarad, a bálozni vágyó 18 éves balatonfüredi lányok nem maradnak le a patinás eseményről, hiszen a város meghívja őket a jövő évi Anna-bálba.

Nem ez az egyetlen idei rendezvény, ami elmarad:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top