nlc.hu
Sztárok

Henry Thomas akkor és most

Mi lett vele? Így él ma Henry Thomas, az E.T. a földönkívüli Elliottja

Bár Henry Thomasból nem lett A-kategóriás világsztár, ám a mai napig is a filmezésből él és E.T. – A földönkívüli rajongói sem felejtették el.

Henry Thomas 1982-ben mindössze 11 éves volt, amikor az E.T. – A földönkívüli című film Eliottjaként világhírűvé vált. Bár a karrierje több mint erősen indult, közel sem tudott olyan sikeres pályát befutni, mint a húgát alakító Drew Barrymore. A filmezéssel azonban máig sem hagyott fel, az elmúlt közel négy évtizedben számos tévés és mozis produkcióban szerepelt.

Henry Thomas és E.T.

Elliott, azaz Henry Thomas és E.T. a film egyik jelentében (Forrás: Profimedia)

A kilencvenes években feltűnt a Megbélyegezve: A McMartin-per című tévéfilmben, alakításáért pedig Golden Globe díjra is jelölték. 2002-ben láthattuk a New York bandái című filmben, 2010-ben pedig a Kedves John!-ban, 2018 óta pedig visszatérő szereplője a A Hill-ház szelleme című Netflix-produkciónak.

Kétszer elvált, jelenlegi nejével, Annalee Fery-vel 2009 óta házasok. A második házasságából egy, a mostaniból pedig két gyermeke van. 2014 óta az Oregon állambeli Wilsonwille-ban él.  

Henry Thomas rendőrségi fotója

Henry Thomas rendőrségi fotója 2019-ből (Forrás: Profimedia)

A hírekbe tavaly októberben azzal került be, hogy tudatmódosító szer hatása alatt, az autója volánja mögött szunyókálva találtak rá a rendőrök Tualatin városában. Az ügyben pár héttel később ítélet is született, rehabilitációra és 500 dolláros pénzbüntetésre ítélték.

Henry Thomas a 2019-es Comic Conon a németországi Dortmundban

Henry Thomas a 2019-es Comic Conon a németországi Dortmundban (Fotó: DPA/AFP)

A mai napig számos megkeresést kap az E.T. kapcsán, melyeket, ha teheti, el is vállal. Tavaly például Európában is járt a dortmundi Comic Conon.

A 2019-es ünnepi szezonban az amerikai Xfinity cég karácsonyi reklámjában pedig újra eljátszotta Elliott szerepét is. A reklámfilmben E.T. visszatér a Földre és újra találkozik a már felnőtt Elliottal és annak családjával…

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top