nlc.hu
Sztárok

Barta Sylvia segíthet a koronavírus-fertőzötteknek

Orvosok és kutatók vizsgálják Barta Sylvia vérét

A TV2 időjósa még márciusban kapta el a betegséget, ami miatt hetekre kidőlt. Szervezete rengeteg ellenanyagot termelt, ezért lehet, hogy vére alkalmas kutatási célokra.

Barta Sylviát nagyon megviselte, hogy elkapta a koronavírust. A TV2 gyönyörű időjósa több hétig küzdött a kórral, nagyon rossz állapotban volt, de szerencsére meggyógyult, és már visszatérhetett a képernyőre. A vírus ugyanakkor nem tűnt el nyom nélkül a szervezetéből, még van, hogy nehezebben veszi a levegőt és bőrelváltozással is küzd.

„Bőrtüneteket is produkáltam a fertőzöttség alatt. Az ujjaimon és a törzsemen bőrelváltozások jelentkeztek, amik ugyan gyógyulnak, de emiatt nem lehetek annyit a napon, mint korábban, jobban kell figyelnem rá” – mesélte a Blikknek az időjós, aki miután átesett a veszélyes kóron, lehet, hogy másokon is tud segíteni. 

Barta Sylvia nehezen gyógyult fel a betegségből (Fotó:bartasylvia_hivatalos/ Instagram)

Barta Sylvia nehezen gyógyult fel a betegségből (Fotó: bartasylvia_hivatalos/ Instagram)

Barta Sylvia néhány napja kapta a jó hírt a Szent László Kórházból, hogy rengeteg ellenanyag van a vérében, ami miatt alkalmas lehet donornak, de például kutatási célokra is fel tudják használni a vérét. Leletei jelenleg az Országos Vérellátó Központban vannak, hogy ők is véleményt mondjanak arról, donor lehet-e. „Ez több tényezőtől függ, de bíztatóak a jelek” – jegyezte meg Barta. Az időjóshoz hasonlóan a világon több olyan betegtől vesznek le vérplazmát, aki átesett a betegségen. Az ebben található ellenanyagot használják kutatási célokra, de a súlyosabb betegek kezelésére is alkalmas lehet.

Olvass még többet Barta Sylviáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top