nlc.hu
Sztárok

Így él a 69 éves Bonnie Tyler

69 éves lett Bonnie Tyler, aki így élte meg, hogy nem született gyereke

Mindenki emlékszik különlegesen rekedt hangjára, hatalmasra tupírozott, szőke frizurájára és hatalmasra kihúzott cicaszemeire. Ő Bonnie Tyler a Total Eclipse of the Heart című dal énekesnője. Így él most a közel 70 éves énekesnő.

Bonnie Tyler, különleges rekedt hangjával 69 évesen is megállja a helyét a színpadon. 1951. június 8-án született a walesi Swansea-ben eredeti nevén Gaynor Hopkins-ként. Rockénekesi karrierje már az 1970-es évek közepén elindult, de igazán az 1980-as években robbant be a köztudatba, amikor a toplisták első helyét szerezte és tartotta meg hosszú ideig a Total Eclipse of the Heart című dalával. Ebből a kislemezből megjelenése után naponta 60 ezer darabot adtak el, azóta pedig összesen több mint 6 milliót. Magyarországon is rendkívül népszerű, rendszeresen telt házzal lép fel hazánkban.

Ezután következett a Holding Out for a Hero és az If You Were a Woman (And I Was a Man), amit azóta is játszanak a retro rádiók. Egyike volt azoknak a nyugati rockelőadóknak, akik először turnéztak a Szovjetunióban.

Nem tartotta be az orvos utasítását, rekedt maradt 

Névjegyének is számító, rekedtes hangját egy hangszálműtétnek köszönheti. A műtét utáni kötelező rehabilitáció alatt ugyanis hetekig nem lett volna szabad énekelnie, de nem tudott uralkodni magán, semmibe vette az orvosa utasítását, és megerőltette a hangszálait. Nevezhetjük ezt egy szerencsés balesetnek is, mert 1979-ben Tokióban a Yamaha Dalfesztivált pont ennek a rekedt, fátyolos hangjának köszönhetően nyerte meg.

Bonnie Tyler, 2019-ben (Photo: Frank Hoensch/Redferns, Gettyimages)

Bonnie Tyler, 2019-ben (Photo: Frank Hoensch/Redferns, Gettyimages)

Az 1990-es évek elején neki is Dieter Bohlen a valamikori Modern Talking tag menedzselte a visszatérést, nem is akárhogyan, ugyanis Európában megdöntötte a lemezeladási rekordokat a Bitterblue és The Very Best of Bonnie Tyler Volume 1. című albumával. A Sony Music eddig 100 millió példányt adott el az albumaiból.

Híres rokonok

2001. december 8-án Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvőjén énekelt, ugyanis Bonnie férjének unokatestvére Catherine Zeta-Jones édesapja, ráadásul Bonnie Tyler és Catherine Zeta-Jones is Swansea-ben születettek. 

Jelenleg is koncertezik, sőt, talán ő az a nyugati sztár, aki legtöbbet járt eddig Magyarországon. 14 hazánkban adott koncertjéből kilencet Budapesten, a többit vidéken adta. Kétszer is fellépett Rózsa György műsorában az Operettszínházban, legutóbb pedig tavaly nyáron a tokaji fesztiválkatlanban hallhattuk élőben.

Ami a magánéletét illeti!

Bonnie Tyler 1973-ban ment feleségül Robert Sullivan olimpikonhoz. A házasság alatt egyszer volt állapotos, de sajnos az akkor 39 éves énekesnő elvesztette a magzatot. “Mindig úgy éltem, hogy a karrierem legyen az első. Azt mondogattam, hogy majd jövőre anya leszek. Ez így ment 39 éves koromig. Akkor végre állapotos lettem, de sajnos elvetéltem. Tudtam, hogy túl sokáig vártam”- mesélte az énekesnő a Belfast Telegraph újságírójának. A házaspár egy öt hálószobás birtokon él Portugáliában. 2005-ben még egy lengyel tévécsatornát is beengedtek az otthonukba, hogy megmutassák, hogyan is töltik mindennapjaikat. 

Mivel olimpikon férje a sportolás után ingatlanokkal kezdett foglalkozni, így adódott, hogy a házaspár többnyire házakba fektesse be a vagyonát. Egy 1999-es interjúban beszéltek arról, hogy vagy házuk Portugáliában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban is. 

Retro sztárok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top