nlc.hu
Sztárok

Majka és Lovasi András összefeszültek

Lovasi András leszólta Majkát, az üzenetváltás elfajult: “Elmész te a BÜDÖS PICSÁBA!”

Előre leszögezzük: nem törünk pálcát egyik zenész felett sem, csak elmondjuk, hogyan feszült egymásnak Lovasi András és Majka, miközben alapvetően egy oldalon állnak.

A koronavírus-járvány miatt sok ember megélhetése került veszélybe, és a helyzet a vendéglátósipart és a szórakoztatóipart fokozottan súlyosa érintette. Az újabb rendelkezések növelik a zeneiparban dolgozók létbizonytalanságát, érthető, ha egyre többen megszólalnak ennek kapcsán.

Az egyik legtöbbet idézett és emlegetett előadó Majka, aki a napokban ezt a videót osztotta meg: 

„A színész hadd menjen a színházba, az ápolónő hadd menjen be a kórházba, akinek van egy olyan munkahelye, az menjen be arra a munkahelyre, és nekünk is van egy ilyen munkahelyünk – arra kérjük őket, ezt tartsák tiszteletben, és hozzanak egy olyasfajta bölcs döntést, amivel mindenki jól jár. Köszönöm szépen” – zárta a gondolatait a zenész, aki az elejétől mindig azt hangsúlyozta, hogy az egyéni felelősség és a szabályok betartása fontos. Most viszont úgy érzi, a tervezett szigorítás, hogy augusztus 15 után sem lehet majd 500 főnél nagyobb rendezvényt tartani, a kettős mérce példája, mert a focimeccsre 22 ezer embert engedtek be. Állítása szerint a német mintát jobban el tudná fogadni, ahol vagy semmit nem lehetett megrendezni, vagy mindenkire vonatkozik a korlátozások enyhítése. 

Tegyük hozzá, hogy ebben teljesen egyetértenek Lovasi Andrással, a két zenész párbeszéde mégis elfajult, miután a Kiscsillag frontembere ezt a bejegyzést megosztotta. 

“Mondjuk a németek mennyivel egyszerűbben (és tisztességesebben) intézték ezt. Márciusban megmondták, hogy idén nincs közös nagy bazseválás, itt van ennyi és ennyi pénz havonta, és mindenki tudta, mire számíthat, ki lehetett találni, mivel foglalkozzon a zenészember, ha nem akarta, hogy csak úgy pocsékba menjen ez az év.
Nálunk a segítség? Nyilvános ígérgetésen kívül majdnem a semmi (bocs, a teljesen agyalágyult PIM-es zenei pályázatokat nem számítom annak, és egy- vagy kétszázmillió szétosztható pénz egy kb. 40 milliárdot bukó iparágnak amúgy is lepkefing), aztán még Majka és a sajtó hathatós segítségével azt a pár száz zenészt is megalázták, akik a saját szakmai szervezeteiktől segítséget mertek igénybe venni. De nem baj, mondta mindenki, most már hagyjuk is azt a segélyezést, jön gusztustizenöt, és végre fellélegezhet az iparág. Úgy látszik, mégse nem jön… legalábbis Palkovics úr ezt lengette be, csütörtökön kiderül, addig is mindenki lázas c, d, e terveket készít, már aki nem fáradt bele. Mi a Fishing-es stábbal azt már kitaláltuk, hogy ha mást nem, egy nyitórendezvényt megcsinálunk. Mondjuk a 30Y focizik egyet a Vad Frutikkal. Mert azt lehet.
Én meg most erre használom a stúdiót. Jó hűvös.”

A rengeteg hozzászólás között találod Majka bejegyzését is, aki nem hagyta szó nélkül a rá vonatkozó részt. 

És még ebbe is bele tudtál keverni engem…. Úgy hogy válaszra sem méltattàl az akkori posztod alatt, pedig azt hiszem intelligensen reagáltam, és felhívtam a figyelmed arra ,hogy kiforgatták a mondanivalóm lényegét. Most kevésbé intelligensen fogalmazok: Elmész te a BÜDÖS PICSÁBA!!! Szervusz András.

Majka erre a korábbi történetre utalt vissza, amikor Lovasi nem állt vele szóba. Most viszont egy-két üzenetváltással később Majka visszafogottan elköszönt Lovasitól, miközben a kettőjük nyilvános szócsatájáról egyre-másra megosztották a gondolataikat a posztra reagálók. Sokan kifogásolták Majka stílusát, aztán voltak, akik az összefogást emlegették a széthúzás helyett, ezekről mind olvashatsz fentebb. 

Lovasi beszólt Majkának

Lovasi András beszólt Majkának (Fotók: Facebook)

Majka mindig bátran vállalja a véleményét

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top