Sztárok

Újabb művészek álltak ki Majka mellett az Artisjus-segélyek miatt

Nagy port kavart az Artisjus támogatást kapók listája.

Eddig is megviselte a zenész szakmát a koronavírus-járvány, de most, hogy a kormány rendelete miatt augusztus 15-ig nem tarthatóak rendezvények és koncertek, sokaknak végképp veszélybe került a megélhetése. Az Artisjus létrehozott egy alapot, amiből a munka nélkül maradt zenészeket támogatják – erre pályázni lehetett, a névsor, akik végül megkapták a pénzt, pedig nyilvános lett. Majka hangot adott a nemtetszésének, miszerint sok olyan előadó is kapott segélyt, akik többmilliós autóval járnak és van mit a tejbe aprítaniuk. Az utóbbi napokban többen kiálltak a rapper mellett, de volt, aki felemelte a hangját ellene. Két újabb híresség, Pindroch Csaba és Kembe Sorel mondta el a véleményét. 

,,Ti páran, akik messze az átlag felett éltek, néha ott is alkottok és most mégis segélyért folyamodtatok és azt fel is markoltátok… Olyanok elől, akiknek tényleg napi problémáik vannak. Nem kívánom nektek,hogy valóban rászoruljatok, de azt kívánom ,hogy nézzetek magatokba mélyen. Javaslom inkább adakozzatok. Pici ez a szakma… és mint tudjuk, a tehetség meg a jellem ritkán jár nálunk kéz a kézben ,de azért törekedjünk… Rengetegszer bementünk már a pályánk során az “erdőbe”, bevittek minket. Ti most talán túl mélyre merészkedtetek” – írja a közösségi oldalán a színész.

Kembe Sorel is kiállt Majka véleménye mellett:

,,Azok az előadók, akik kaptak segélyt az Artisjustól, most pedig ilyen-olyan magyarázattal lemondanak róla, vagy ajánlják fel karitatív célokra, egy kérdésem lenne. Pályáztatok erre a támogatásra, vagy sem? Ha igen, akkor tök mindegy, hogy az a pénz szerintetek elvesztette közpénz jellegét, mert úgy gondoljátok, hogy nem az adófizetők pénze, attól még egy gyönyörű sztereotípiát támasztotok alá. Csak az sír, akinek van. Ismerős igaz? Ha pályáztatok, azt annak a tudatában tettétek, hogy nem szorultok rá, ami aztán minden, csak nem példamutató. Ja és az, hogy az Artisjus kinek a pénzét osztogatja arról csak annyit, hogy: volt már éttermetek pl? Szólt ott rádió pl? Kurvára adópénz az, amit most próbáltok kimagyarázni. Nem kell szégyenkezni, amiért lerántottátok az adófizetőket, csak az arc legyen kisebb” – osztotta meg véleményét Kembe Sorel.

További cikkeink az Artisjus-támogatással kapcsolatban:

majka

Majka (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top