nlc.hu
Sztárok

Valóságshow casting lett a Konyhafőnökből

Sárközi többé már nem sáskaszűz – Mit tud a felturbózott Konyhafőnök?

Ezt jól kifőzték nekünk. Az RTL Klub az augusztus 3-án induló Konyhafőnökkel, a TV2 a szintén ekkor startoló MasterChef VIP adásaival, majd szeptembertől további kettő gasztroműsorral kívánja odaláncolni a nézőket a kanapéhoz. Hogy lesz e túladagolásunk a főzőműsoroktól, azt előre nem tudjuk, mindenesetre a dupla premier estéjén én a Konyhafőnököt választottam. Megnéztem hogyan muzsikált a megújított főzőműsor.

Katasztrófák és tehetségek

A Konyhafőnök  készítői nem változtattak az elmúlt évadokban már bevált séfeken. Továbbra is Fördős Zé, Rácz Jenő és Sárközi Ákos várja a tehetséges, vagy éppen kevésbé ügyes szakácsjelölteket. Nagy változás, hogy ebben az évben már nemcsak a legjobb versenyzőket láthatjuk a Konyhafőnökben, hanem magát a „casting” epizódokat is. Ez pedig lássuk be a Séfek Séfe esetében remekül működik, így a változtatás jogos volt. Ki ne akarná látni a borzalmat Sárközi Ákos fején, ahogyan egy elsózott körömpörköltet próbál faarccal legyűrni? Na, ugye!

Jöttek az influenszerek, az orvosok, az egyetemisták és a háziasszonyok, hogy befőzzék magukat a következő adásokba. A szabály pofonegyszerű, aki az ételével lenyűgözi Sárköziéket, az kötényt kap, ebben az esetben pedig menetelhet tovább a Konyhafőnöknek már jól ismert szakaszába, ahol egymással mérkőznek meg hobbiszakácsok a továbbjutásért. Nem nagy találmány ez, hiszen az X-Faktornak is azok a részei a legnézettebbek, amelyekben Varga Irénkék „éneklik” a Titanicot, és Mirjamok dobálják a mikrofont. Csak a Konyhafőnök esetében nem fülsüketítő kornyikálásokat hallunk, hanem olyan ételeket látunk, amelyeket az ellenségünknek sem adnánk oda, és három ilyen között megcsillan egy-egy csiszolatlan gyémánt, akik aztán továbbjutnak. A kérdés inkább az, hogy Rácz-Sárközi-Fördős hármas, mennyire tud gyorsan reagálni, és az első epizódokban inkább showmanként, mintsem séfként viselkedni. Vágjunk bele!

Forrás: RTL Sajtóklub

Forrás: RTL Sajtóklub

Összesen 100 ember vett részt a válogatón, nekik úgy kellett főzni villámtempóban, hogy körülöttük üvöltve szurkoltak a rokonok– mindenki nyugodjon meg, ezeket az epizódokat még a koronavírus előtt forgatták -. A főzésből keveset, a tapsolásból túl sokat kapunk. A versenyzőknek egyébként öt percük van találni, aminek a vége legtöbbször egy apokaliptikus kapkodás.

A konyha Loca Panterái

Rögtön második versenyzőként megérkezett Gabriella, a 61 éves hobbiszakács, aki már előre jelezte, hogy vele aztán nem lesz kritikus a Zé, mert nem hagyja, hiszen teljesen egyértelmű: az ő harcsapaprikása a legjobb a világon, és azt nem merészelheti senki emberfia a kukába dobálni. Minden szerkesztő álma egy ilyen karakter, csak szólok. Az ilyen nagydumás versenyzőket vagy imádják a nézők, vagy a falra másznak tőle. A házias ételek királynője végül 2 nemet és 1 igent kapott, ezzel pedig elvérzett a válogatón, ezt pedig – hozva a papírformát – nem tűrte szó nélkül. Ahogy Loca Pantera őrjöngött az X-Faktor színfalai mögött, úgy méltatlankodott Gabriella is az RTL székház folyosóján, hogy hát kérem, a „fin ding” konyha, meg a kockára vágás, az nem tudomány, szóval nem is mérvadó a három séf véleménye.

Forrás: RTL Sajtóklub

Forrás: RTL Sajtóklub

Gabriella kötény nélkül sietett a haza, de mások sem jártak jobban. Sorban véreztek el a versenyzők olyan étlapra NEM kívánkozó ételekkel, mint a tonhalas-fahéjas(!) spagetti, az újragondolt szalontüdő és színes carbonara. Hogy csak a legfinomabb kritikákat idézzük a zsűri részéről:

„Szörnyű.”

„Számomra ez felfoghatatlan.”

„Őszintén mondom, ez a legrosszabb dolog, amit valaha kóstoltam.”

Hódítás, vagy ételmérgezés?

Azért szerencsére idén is jelentkeztek étteremben dolgozó versenyzők a Konyhafőnökbe. Ilyen volt Matyi az étteremvezető, aki fürjet, kelbimbót és puliszkát tálalt a séfeknek, ám annak ellenére, hogy túlizgulta az egészet, megkapta a kötényt. És a végére, még a szigorú arcú apuka is megkönnyezte a helyzetet.

Matyi után egy randiguru, oh elnézést, exvisszahódítás-specialista következett. Nem vicc, van olyan ember, aki abból él, hogy szívecskékkel dekorált irodában, táblára rajzolt grafikonnal elemzi neked, hogyan tudod visszahódítani az exedet. Itt egy ingyen tanács tőlem: sehogy. Ami elmúlt, az elmúlt. Aki menni akar, az megy. Vagy főzz neki egy jót, és lehet, visszamegy. Mr. Randiguru, aki nem él párkapcsolatban, le is tesztelte a séfeket még a tálalása előtt, majd közölte Rácz Jenővel, hogy nekik kávézni kellene, mert biztosan nincsen még minden lezárva az életében. Ha te is úgy érzed, hogy egy alacsony költségvetésű romantikus film sztorijába csöppentél, ne idegeskedj, nem benned van a hiba. Már legalább 6 perce ismerem Mr. Randigurut, de még mindig nem tudom, hogy mégis MIT főzött!?  Röviden: szexualitást jelképező zsemlegombóc is volt a tányéron. Sárközi szerint kifejezetten felháborító volt az étel, ezért elbúcsúztak a specialistától.

Forrás: RTL Sajtóklub

Forrás: RTL Sajtóklub

Voltak aztán olyanok is, akik szívrohamot okoztak az összes vega nézőnek, a sáska, krokodil, és zebra (!) ételeikkel. Sokkal jobb eredményt nem értek el séfeknél sem, kivéve a sáskás-csigás úr. Az is kiderült, hogy Sárközi Ákos még sáska szűz volt, egészen a mostani adásig. A bizarr kajákkal kísérletezők után, jöttek az idővel hadilábon álló versenyzők, majd a modellből lett anyuka, Konkoly Ágnes és azok, akiknek tényleg nem okoz gondot egy tökéletes wellington bélszín, vagy körömpörkölt elkészítése. Ők azok, akiket vélhetőleg a legtöbb adásban látni fogunk, és akik között ott van a győztes.

A két órás műsorban, töményen kaptuk a karaktereket, és hát kérdés, hogy ki mennyit bírt ebből befogadni egyetlen este alatt. Nekem egy ponton már sok volt a magamutogató, női mellett megformáló önkéntes tűzoltókból, a pökhendi cukrászokból és sírós versenyzőkből.

A Konyhafőnöknek határozottan jót tett a változtatás, és őszintén örülnék, ha valami frissítést bevinnének az elődöntő, középdöntő szakaszba is.

Stelázsi:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top