nlc.hu
Sztárok

Így néz ki ma Jane Seymour

Évtizedeket letagadhat a Quinn doktornő megformálója, a mindjárt 70 éves Jane Seymour

Quinn doktornő megformálója, Jane Seymour néhány hónap múlva betölti a 70-et, azonban ez a külsején egyáltalán nem látszik...

Jane Seymour brit színésznő Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg néven született, művésznevét VIII. Henrik harmadik feleségéről kapta. A legöbben a Quinn doktornő című, 1993 és 1998 között forgatott tévésorozat címszerepéből emlékezhetünk rá, de két évtizeddel korábban Bond-lány is volt az Élni és halni hagyni című részben.

Mindezeken felül több tucat sorozatban, illetve tévé- és mozifilmben is feltűnt még kisebb-nagyobb szerepekben így például a Smallville szériában vagy épp az Ünneprontók ünnepe című romantikus vígjátékban. Legutóbb A Kominsky-módszer című sorozat második évadában láthattuk. Jelenleg – a koronavírus miatt szigorú biztonsági intézkedések mellett – Ausztráliában forgat: a Ruby’s Choice című filmben egy Alzheimer-kórral küzdő asszonyt alakít.

Jane Seymour Quinn doktornő szerepében

A Quinn doktornő címszerepében (Fotó: Studio Seven Productions/NM/Sygma via Getty Images)

A színésznő négyszer volt férjnél és mind a négy házassága válással végződött. Négy felnőtt gyermeke van: a harmadik férjétől, David Flynntől egy lánya egy fia, Katherine és Sean, míg a negyedik férjétől, Stacy Keach-től fiú ikrei, John Stacy és Kristopher Steven.

Seymour három alkalommal állt modellt a Playboynak, legutóbb 2018-ban, 67 évesen, ezzel pedig ő lett a legidősebb nő, aki valaha megmutatta magát a magazinban.

Jane Seymour 2020

Jane Seymour 2020-ban (Fotó: Paul Archuleta/Getty Images)

A színésznő néhány hónap múlva, egészen pontosan jövő év február 15-én tölti be a 70-et, ám évtizedeket is letagadhat. Gyakran vádolják azzal, hogy fiatalos külseje plasztikai beavatkozások eredménye, egy interjújában azonban ő maga úgy nyilatkozott: kipróbálta ugyan a Botoxot, de neki nem jött be, ezért letett róla. Bevallotta továbbá, hogy mellnagyobbítást csináltatott, vékony, sportos alakját azonban főképp az egészséges táplálkozásnak és a sportnak köszönheti. Kedvenc edzésformája a pilates, melyet több mint 30 éve gyakorol. 

A nyolcvanas évek óta a színjátszás mellett ír is: több önfejlesztő témájú könyve is megjelent, de társszerzőként gyerekkönyvekben is közreműködött. Mindezeken felül pedig még fest is, a karantén idején rengeteget hódolt e szenvedélyének.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top