nlc.hu
Sztárok

Peller Mariann a 10 kilós fogyással új életet kezdett

Peller Mariann: „Még mindig nem hiszem el, amit a tükörben látok”

A Reggeli műsorvezetője nemrég tíz kiló feleslegtől szabadult meg, és úgy érzi végre elérte azt az alakot, amire mindig is vágyott. Peller Mariann az életmódváltásáról, a kőkemény étrendjéről, a családjáról, és a testvérével való kapcsolatáról mesélt az nlc-nek.

Nagyon sokat változtál külsőleg az utóbbi időben, mi a titkod?

Végre sikerült lefogynom tíz kilót, amit most már öt hónapja tartok, és ettől jól érzem magam a bőrömben. De néha még most sem hiszem el, hogy tényleg megcsináltam. Van, hogy megállok a tükör előtt, és nem hiszem el, hogy ez az én testem, amit látok. Tíz hónapba telt, míg leadtam ezt a felesleget, kőkemény munkával. Régebben is szerettem volna fogyni, számtalan fogyókúrát kipróbáltam, de nem volt egyiknek sem tartós eredménye. Világ életemben harcoltam a kilók ellen, pedig edzettem, de nem értem el vele tartós eredményt. Egy évvel ezelőtt, elhatároztam, hogy megpróbálom kihozni a testemből a maximumot, hátha sikerül. Tudtam, hogy a lelkemmel kell kezdenem. Elmentem egy előző életes utaztatásra, ott sok mindenre választ kaptam.

Peller Mariann 10 kilót fogyott

Peller Mariann 10 kilót fogyott

Ez különösen hangzik, mi történt akkor veled?

Egy olyan előző életbe nyertem betekintést, amikor férfi testben éltem, méghozzá harcosként. Csodálatos érzés volt abban az erős, szálkás, izmos testben létezni. Ez az élmény volt a mostani átalakulásom kulcsa. Rájöttem, hogy bennem is ott van a kitartás és az erő, hogy végre uralni tudjam a saját testemet. Elhatároztam ezután az utaztatás után, hogy keresek egy olyan edzésformát, amely során a saját testsúlyommal dolgozom, és elkezdődött az átalakulás.

Akkor a napi rendszeres edzés hiányzott az életedből?

Mivel ezt megelőzően is heti 5-6-szor edzettem, nem ez hiányzott. Hanem változtatnom kellett a testedzés típusán. Rájöttem, hogy az étrendemen is változtatnom kell. Éreztem, hogy nem jól étkezem. Egyik este elém került az Instagramon Kiss Virág, fitness világbajnok oldala, aki személyre szabott étrendeket is készít. Miután kitöltöttem egy tőle kapott, több oldalas tesztet, összeállított nekem egy olyan étrendet, amit azóta is aranykeretbe foglaltam. A testem kulcsát adta a kezembe, most már tudom, pontosan mikor, mit és mennyit ehetek. Volt, amit rosszul csináltam régen. Például, hogy teljesen megvontam magamtól a szénhidrátot. Igenis szükségem van rá, csak jó minőségűre és nem mindegy a mennyiség sem. Így nyugodtan ehetek ebédre két-három evőkanál rizst vagy quinoát, valamint zabszeleteket is reggelire. A lényeg, hogy mindenből kis adagot egyek és napi háromszor étkezzek. Négy éve nem eszem húst, de halat fogyasztok. Egyébként kőkeményem betartom a diétámat. Nincs csalónap, nincs trükközés. De nem is akarok, mert az eredmény óriási örömöt okoz.

A visszajelzésekből úgy tűnik, motiválod az embereket. Segítesz ezzel az akaraterővel másoknak is lefogyni?

Sokan kérnek tanácsot a közösségi média felületeimen, hogy hogyan csináltam, nekik mindig igyekszem válaszolni. Mert tudom, milyen, amikor tanácstalan az ember, és vágyik a változásra. Ilyenkor olyan jól tud esni egy kis támogatás. Sőt, mi, a nővéremmel, Annával gyakran motiváljuk egymást. Ha az egyikünk éppen pár kilóval kevesebb, a másik is nagyobb lendülettel, motiváltabban vág bele a testedzésbe, vagy a diétába.

Peller Mariann és Anna a legjobb testvérek

Peller Mariann és Anna a legjobb testvérek

Milyen együtt dolgoznotok? Nem rivalizáltok egymással?

Annyira mély közöttünk a szeretet, és a testvéri összetartás, hogy soha nem tudnánk rivalizálni. Mindig összetesszük a kezünket, hogy van kire számítanunk az életben, Amennyire hasonlítunk egymásra, egyébként annyira különbözünk is. A közös munkát pedig nagyon élvezzük, kiegészítjük egymást, jól tudunk együtt működni. Mi már gyerekkorunkban interjúkat, beszélgetéseket, komplett műsorokat készítettünk egymással, egymás szórakoztatására. Imádtuk, és csodaként éljük meg, hogy ez a gyerekkori álmunk valóra válhatott.

Milyen Peller Mariann, amikor anyaként két kisfiúval van otthon?

Élvezem, hogy már nyiladozik a fiaim elméje, öröm velük minden együtt töltött perc, amikor épp nem gyepálják egymást. Az egyik kedvenc programunk, amikor autózunk, és közben együtt énekeljük üvöltve a kedvenc dalainkat. Most éppen Punnany Massif- ot hallgatunk, a gyerekek nagyon szeretik az új slágereket. Persze, vannak nehezebb pillanatok is, főleg a karantén idején éreztem meg, hogy milyen nehéz is elmagyarázni a gyereknek a leckét. Az első három hét nehezen telt, idő kellett, míg belerázódtunk a napirendbe. Bevallom, tanítónőként türelmetlen voltam, úgyhogy a férjem vette át a tanulást, mindenkinek jobb volt így. A kicsi fiunk, Szilveszter még csak ötéves, ezért őt is le kellett foglalni. Bízom benne, hogy most újra indul az iskola és az óvoda, tudom, nekik is jobb lesz, ha visszarázódnak a régi kerékvágásba. De magát, az anyaságot nagyon élvezem, öröm figyelni, hogyan nőnek, érnek, napról-napra, a már nem is olyan kicsi fiaink.

A két gyerekben akkor erősen ott van a zene.

Igen. Kornél még csak nyolcéves, de már kijavítja az apját, ha nem pontos, amit gitáron játszik. Szól neki, ha valami hamisan szólt és tökéletesen igaza van. Nagyon jó a ritmusérzéke is, meglátjuk, merre indul majd el. Örülnénk, ha megtanulna valamilyen hangszeren játszani, az apja szerint ennek nagy hasznát veszi majd, amikor eljön a csajozás ideje. A kicsinél is érzem, hogy szereti a zenét, bár ő egy teljesen más karakter. Sziszi egy igazi életimádó. Élvezi az élet minden pillanatát, ha pogácsát teszek elé, akkor közli, hogy mennyire imádja a pogácsát, ha megyünk valahová ő mindennek örül, mindent csodál maga körül. Ráadásul nagyon jól rajzol, ő is igazi művészlélek.

Megnézem
Összes kép (3)

A férjeddel milyen a kapcsolatotok?

Mi a második találkozásunk alkalmával tisztáztuk, hogy nekem két gyerekem lesz, mire Gyuri rávágta, hogy benne vagyok! Pedig az akkor még csak munkamegbeszélés volt. De aztán így is lett. A fiúk már egyre nagyobbak, és több idő jut mostanában kettesben lenni. Amit nagyon élvezünk. Ismét van időnk egymással randizni, ami valljuk be, nagyon jót tud tenni egy párkapcsolatnak. Szeretjük egymást.

Mit szól a férjed ahhoz, hogy ilyen fontos szerepet játszik az életedben a spiritualitás?

Gyuri totálisan szkeptikus, nem hisz azokban a dolgokban, amikben én igen. De én ezt elfogadtam. Hiszem, hogy nem véletlenül lett ő a férjem, a gyerekeim apja, szükség van a földhöz ragadtabb hozzáállására, jó hatással van rám. Tulajdonképpen, tökéletesen kiegészítjük egymást. Egyébként érdekes, mert amikor 2016-ban felvetődött bennem az ötlet, hogy ismert emberekkel szeretnék beszélgetni arról, hogy ők miben hisznek és milyen megmagyarázhatatlan élményekben volt részük életük során, tartottam a férjem reakciójától. De szerencsére, azonnal támogatott, és együtt összeraktuk a műsort. Így végül, 2017-ben már forgattuk is az Utazás a lelked körül című műsorokat. Összesen négy évadot készítettünk 77 adással. Terveink szerint, folytatni fogjuk, de lehet, hogy már csak 2021-ben.

Ezen kívül is csinálsz beszélgetéseket?

Igen, most éppen Annával készülünk egy közös beszélgetős estre, ahol az önelfogadás útjáról fogunk mesélni, szeptember 25-én, este, és a saját tapasztalatainkat osztjuk majd meg a közönséggel. Természetesen lehet majd tőlünk kérdezni is. Azt tervezzük, hogy ezzel a témával több helyre is ellátogatunk így, ketten.

Mi volt az eddigi legmegmagyarázhatatlanabb élményed?

Akkor történt, amikor a Színházi és Filmművészeti Egyetemre felvételiztem. Egyedül maradtam a meghallgatás végén a pici váróban, amikor megráztam valamiért a fejem, mire megmozdult mellettem a fotel. Mikor ismét megráztam, már direkt, újra megmozdult. Akkor gondoltam, hogy ha ez harmadszorra is megismétlődik, akkor fel fognak venni az egyetemre, mert feladatom van ezzel. És harmadjára is megráztam a fejem, a fotel pedig harmadszorra is megmozdult. Azóta érzem, hogy bizonyos, láthatatlan erők, energiák körülvesznek bennünket, és segítenek az Utunkon. Mégis, sokszor nekem is meg kell erősítenem magamban a hitet, mert én is szkeptikus vagyok néhány témában. Sokszor tesz próbára az élet. Folyamatosan dolgozom ezen, szeretném sokkal lazábban venni a dolgokat és minél kevesebbet aggodalmaskodni, mert tudom, hogy az nem visz előre. Sok tervem van, amelyeket szeretnék megvalósítani, például egyre nagyobb hangsúlyt kap az írás az életemben, majd meglátjuk, hogy merre visz az utam.

Peller Mariann sokat változott az elmúlt években: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top