nlc.hu
Sztárok

Péter Szabó Szilvia a férjéről, a lányáról és a betegségéről mesélt

Péter Szabó Szilvia: „Folyton aggódom Emmáért, de imádok lányos anyuka lenni!”

Újra pörgősek a napjai az énekesnőnek, folyamatosan próbál és készül a Sztárban Sztár adásaira, valamint új dalán is dolgozik, pihenésre viszont nem gondol, mert minden szabadidejét kislányával, Emmával tölt. Péter Szabó Szilvi a mindennapjairól mesélt az nlc-nek.

Hogyan érzed magad a Sztárban Sztár műsorában?

Fantasztikusan. Ez már a harmadik énekes vetélkedő, amiben részt vettem a TV2-nél, és mindegyiket szerettem, de ezt különösképpen. Itt egyedül vagyok, nincs partnerem, ezáltal még nagyobb rajtam a felelősség. Iszonyatosan maximalista vagyok, elmegyek a falig is, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Rengeteget készülök egy-egy heti adásra, nemcsak a próbákon, hanem otthon is, és ha kocsiban vagyok. Állandóan énekelek, skálázom.

Péter Szabó Szilvi (Fotó: TV2/Sztárban Sztár)

Péter Szabó Szilvi (Fotó: TV2 / Sztárban Sztár)

Van olyan műfaj, amit szívesen kipróbálnál a műsorban?

Igen, talán az opera. Jártam néhányszor operában a kislányom születése előtt, szeretem a különleges darabokat. Csodálatos dalok vannak, amiket szívesen elénekelnék. Ez a műsor egyébként nekem azért is nagyon tetszik, mert tényleg megpróbáljuk átvenni az adott énekes vagy énekesnő stílusát, gesztusait. Más szemmel nézem most a videoklipeket, mint korábban, hiszen szeretném minden mozdulatában tökéletesen lekoppintani az adott embert.

Jártok mostanában koncertezni?

Igen, éppen pénteken lesz egy koncertünk Szarvason, és majd a hó végén Egerben. December huszonnyolcadikán pedig eddigi terveink szerint Budapesten lesz egy exkluzív karácsonyi koncertünk. Úgy vagyok vele, hogy tervezni igenis kell, hiszen hosszú idő, amíg összeáll egy ilyen rendezvény, nem lehet leállni. Ha pedig esetleges szigorítások miatt netán nem tarthatjuk majd meg az eseményt, akkor egy másik időpontra tesszük át. De én bízom benne, hogy erre nem lesz szükség.

A karantén idején elkezdtél festeni, hogyan jött az ötlet?

Találnom kellett valami olyan dolgot, ami feltölt. A párom javaslatára elkezdtem festegetni, amivel az egész környezetemet megleptem. Egyre jobban és jobban ment. Olyannyira, hogy egy nagyon komoly szerelem lett belőle. Női alakokat, mozdulatokon keresztüli hangulatokat festek. A kislányom, Emma kérésére pedig emellett elkezdtem gyerekszobákba való képeket is festeni. Cuki kislányképeket. Ő imádja, így remélem más is fogja majd. Év végén vagy jövő év elején szeretnék egy kiállítást, ahol megtekinthetőek, majd megvásárolhatóak lesznek majd a képeim. Ez most nagy álmom és vágyam.

Ha már a kislányodnál tartunk, mennyire változtál meg, amióta anya lettél?

Talán aggódósabb lettem. Végtelenül féltem őt, és nagyon vigyázok rá minden pillanatban. De azért hagyom, hogy felfedezze a világot. Észrevettem például azt is, hogy sokkal óvatosabban és lassabban vezetek, akkor is, ha nincs velem. Régebben picivel lendületesebb voltam. A férjemmel azt érzékeltük, hogy magunkat is sokkal jobban féltjük, mióta Emma megszületett. Ez azért van,mert felelősséggel tartozunk azért, hogy felneveljük őt. Szóval teljesen más érzések kavarognak bennem, mióta anya lettem. De megmondom őszintén, minden pillanatát imádom. Az különösképpen nagy öröm számomra, hogy lányos anyuka lehetek. Már gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy az első gyerekem lány lesz, valahol a tudatalattim ezt megsúgta nekem.

Mesélj Emmáról!

Egész nap megállás nélkül kérdez, énekel (nevet). Egyfolytában csacsog. Nagyon értelmesen beszél, és mindent megmagyaráz. Nem mondhatnám, hogy követelőző kislány, általában megérti, hogy csak úgy nem lehet mindent megvenni. Próbáljuk úgy nevelni őt, hogy ha valamit nagyon szeretne, akkor tegyen érte, hogy megkapja. Például kitalálunk valami feladatot neki, és ha ügyesen megcsinálja, akkor matricát kap érte. Tíz matrica után pedig jöhet az ajándék. Ezzel elértük nála, hogy nagyon értékeli azokat a dolgokat, amiket ilyenkor kap. Nemrég például azért járt reggelente matrica, mert egyedül átaludta az éjszakát és nem hívott be engem éjjel. Szerettük volna megszoktatni vele a szobáját, hogy szeressen ott aludni, és ne féljen, mert ott a legjobb, annak ellenére, hogy imádok vele aludni. A végén sikerült is. Emma egyébként bármikor le tud venni a lábamról, ha kimondja, hogy Anyi.

Nemrég előkerestük a nagymamámnál az én régi Barbie babáimat, és rendbe tettük őket együtt. Megfésültük a hajukat, kimostuk a ruháikat, és Emma megkapta őket. Sokkal értékesebbek lettek számára, mint az új babái. Sokat játszunk együtt, hiszen neki most erre van a legnagyobb szüksége. A társasjátékokat szereti a legjobban, de nagyon sokat sétálunk is. Ki szoktunk járni a vasútállomásra, mert nagyon szereti a vonatokat nézni. De a játszóterek is nagy kedvencei.

A férjed, Gyuri Völgyesi Gabi testvére. Úgy tudom, nagyon jó kapcsolatban vagytok.

Igen, sokszor Gabiéknál gyűlik össze a család. A gyerekek játszanak, ő pedig süt-főz nekünk. Nagy nálunk a családi összetartás, figyelünk egymásra, és arra, hogy ha valakinek segíteni kell, akkor azonnal ott van valaki.

Gyurival van időtök kettesben lenni? Hová mentek ilyenkor?

Fontos, hogy időt töltsünk kettesben is. El szoktunk menni néha „randizni”. Általában egy finom vacsora és mozi a program. Ilyenkor valamelyik nagyszülő vigyáz Emmára, ő pedig imád náluk lenni. A tenyerén hordozzák őt a nagyik.

Mennyire figyelsz az egészséges táplálkozásra?

Nagyon. Kezdődő inzulinrezisztenciám van, ráadásul hisztamin-intoleranciát is megállapítottak nálam. Száműztem a cukros dolgokat és a szénhidrátbevitelre is nagyon kell figyelnem. Szeretem a salátákat, a húsféléket, a halakat. Sokszor kétfélét főzök, Emmának külön készítek, mert ő például nem szereti az ázsiai ételeket, amit mi igen. Viszont imádja a bolognai spagettit, az a kedvence.

Péter Szabó Szilvia újra randizni jár

Péter Szabó Szilvia (Fotó: Schumy Csaba)

Szeretsz főzni?

Igen, már egészen kiskoromban rajongtam a főzésért. Nagymamámék kertjében kaptam egy fából készült kis konyhát a papámtól. Órák hosszat játszottam benne, és mindig valami újdonságot főztem, persze csak játékból. Aztán, ahogy nőttem, anyukám engedte, hogy panírozzam a húst, vagy keverjem a sütemény töltelékét. Amikor tizenkilenc évesen elköltöztem otthonról, néhány egyszerűbb receptet már el tudtam készíteni. Aztán jöhettek a bonyolultabb ételek is. Ma már persze bármit el tudok készíteni. Régebben anyukám mindig telefonon diktálta le, mit hogyan kell elkészíteni és mit milyen arányba tegyek bele az ételekbe. Ezeket a recepteket mindig lejegyzeteltem, és a mai napig őrzöm őket. Ma már szinte mindent fejből készítek el, és mindig abból főzök, ami van otthon. Nagyon szeretek főzőcskézni, állítólag lecsóban verhetetlen vagyok.

Jársz most edzeni?

A Sztárban Sztár előtt sokat jártam, de most nincs rá időm. Pedig jó lenne többet mozogni. A szabadidőmet inkább a családommal töltöm, ez nekem mindennél fontosabb.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#gymtime #jobbleszek #niceday @fitness5andgymhome #💪🏼 #szponzoralttartalom

Péter Szabó Szilvia (@szilvia_peter_szabo) által megosztott bejegyzés,

Sztárban Sztár kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top