nlc.hu
Sztárok

Műsorvezetők, akik elhagyták a csatornájukat

Nem Lékai-Kiss Ramóna átigazolása volt az első. Az elmúlt 23 év legnagyobb képernyős költözései

Lékai-Kiss Ramóna nem az első műsorvezető, aki hosszú idő után váltott csatornát. Nagy átigazolásokban az elmúlt 20 évben nem volt hiány. Mindenki másért mondott igent az új felkérésére.

1997-ben elindult a két legnagyobb magyar kereskedelmi televízió, a TV2 és az RTL Klub. Hirtelen nagyon sok új műsorvezető, hírolvasó, showman vagy celebből kinőtt házigazda lepte el a képernyőnket. A kezdeti időkben a műsorvezetőt megpillantva is tudtuk, hogy melyik csatornát nézzük, hiszen ők voltak a csatorna arcai, akikkel a brandet építették. Pedig akkor is voltak átigazolások, például Erdélyi Mónika korábban a Tényekben olvasott híreket, aztán az RTL Klubon lett saját műsora, majd visszatért a TV2-re. De nem az ő átigazolása volt az egyetlen az elmúlt 23 évben. Mutatjuk, hogyan vándoroltak az ismert emberek egyik csatornától a másikig. 

Liptai Caludia nagy váltása visszatérés volt 

Valahogy mindenki fejében az él, hogy Liptai Claudia mindig is a TV2 arca volt, pedig ez nem igaz. Biztosan vannak, akik emlékeznek rá, hogy Clau az RTL Csíííz című műsorát vezette Beleznay Endrével, és szerepelt a Pasikban is. Három évvel később, 2001-ben szerződött át a TV2-höz, ahol a Big Brother és a Claudia Show házigazdája lett. A színésznő 2018-ban döntött úgy, hogy távozik a megszokott csatornától. A hírre senki nem számított, ám Claudia ekkor még nem határozott arról, hogy hol, és hogyan folytatja a tévézést. Akkor a közösségi oldalán ezt írta követőinek:

„A hír igaz! 2019-től 17 év után már nem leszek a TV2 tagja. Ez a saját döntésem. Mostantól a mottóm: Csak te számítasz. Te, akinek egy élete van. Éld úgy, ahogy szeretnéd!”

Claudia a Csííízben
Megnézem
Összes kép (3)

Clau hozzátette, hogy csodálatos 17 évet tudhat maga mögött, és úgy véli, bátor döntést hozott. Megköszönte a sok lehetőségét, amit kapott, de úgy érezte ez most a változás időszaka. Elárulta azt is, hogy csodálatos családja és barátai vannak, akik támogatják és biztos hátteret jelentenek számára. 2019 nyarán aztán csak kiderült, hogy Claudiára máshol nagyon is számítanak. Színésznőként tért vissza a képernyőre, az RTL Klub népszerű sorozatában, A Tanárban.

„Nagyon örülök, hogy most újra kamera előtt lehetek, de nem gondolkodtam ezen annyit” – mondta a színésznő, amikor a Fókusz riportere azt kérdezte tőle, hogy hiányzott-e neki a képernyő a csendesebb hónapokban. Mostanában sokan azt találgatják, hogy az egyik jelmez az Álarcos énekesben bizony Claut rejti, és felmerült, hogy talán valahol műsorvezetőként is viszontlátjuk hamarosan. 

Ördög Nóra az RTL kedvencéből lett a TV2 sztárja

Claudia távozásánál csak egy átigazolás durrant nagyobbat, ezt pedig Ördög Nóra TV2-höz igazolása. Nóra szerkesztőként kezdte az RTL Klubnál, vagy gyerekműsor házigazdája, vezetett toplistát, majd idővel a legnagyobb show-k állandó műsorvezetője lett. Ám 13 év után, 2014-ben Ördög Nóra elhagyta az RTL-t és csatlakozott a TV2-höz. Az átszerződést sikerült annyira titokban tartani, hogy a bejelentés tényleg mindenkit meglepett.

Ördög Nóra és Dombovári Vanda az RTL Klub Reggeli műsorában
Megnézem
Összes kép (8)

 

„Most minden tekintetben új korszak kezdődik az életemben. Nehéz döntés volt, de 13 év után úgy éreztem, szükségem van arra, hogy igazán megújulva térhessek majd vissza a képernyőre. Bár most még teljes erőbedobással a kisfiam születésére koncentrálok, nagyon várom az izgalmas kihívásokat egy új műsorban, egy új csapattal!” – mondta az akkor várandós Nóra, aki később a Rising Star házigazdája lett, és újszülött kisfia mindig mellette volt az öltözőben. Ezután Nóra sorra kapta a lehetőségeket, egyszer még Liptai Claudia viccelt azzal, hogy ha gyerekműsor, akkor valamiért mindig Nóri kapja. 

A nagy váltást követően sok volt a kérdőjel, idővel kiderült – Tatár Csilla műsorából vagy legutóbb Osváth Zsolt YouTube adásából 0 hogy Ördög Nóra gyomorgörccsel gondol vissza egykori munkáltatóira. Szerinte a váltásra azért volt szükség, mert bár az RTL-nél sok lehetőséget kapott, mégis sokszor úgy bántak vele, mint azzal a gyakornokkal, aki volt a pályája elején. A TV2-höz ellenben már nem asszisztensként került, és a más helyzet más lehetőségeket is rejtett magában. Amikor most a Dancing with the stars zsűrijében ülve meglátta Kiss Ramónát, mint régi RTL-es kollégát, kiszaladt a száján: „Mondanám, hogy Ramikám, üdv a klubban, de az nem lenne stílszerű, úgyhogy megölelhetlek inkább?”. Ezt a megjegyzést sok néző nem tartotta szerencsésnek, és felemlegették, Nóra mit is köszönhet az RTL-nek, pedig már 6 éve váltott a műsorvezető. 

Ördög Nóra üdvözölte egykori RTL-es műsorvezető kollégáját

Ördög Nóra, a Dancing with the stars zsűritagja (Fotó: tv2)

Az RTL válasza Ördög Nóra átigazolására: Szabó Zsófi?

Az RTL-nek is volt egy válasza Ördög távozására. Szabó Zsófi 2009-ben csatlakozott a Jóban Rosszban stábjához, amely szériában Betty Tanakis karakterét alakította. Ám volt nagy meglepetés, amikor öt évvel később Zsófi nemcsak a sorozatnak, de a csatornának is búcsút intett, és átszerződött az RTL klubhoz.

Szabó Zsófi a Jóban rosszbannal mutatkozott be a tv2-n

Gazdag Tibor, Szabó Zsófi és Száraz Dénes a Jóban Rosszban című sorozatban (Fotó: TV2)

„Az RTL Klub úgy gondolja, hogy Zsófi nem csupán színésznőként, hanem műsorvezetőként is képes lesz megállni a helyét, és ebben próbálunk számára lehetőséget biztosítani. Azért van ez, mert felismerjük a tehetségeket, és segítséget nyújtunk ahhoz, hogy tovább fejlődjenek. Vagyis Zsófinak jó helye lesz nálunk” – mondta akkor az átigazolásról Kolosi Péter. És így is lett. Az RTL-nél nem színésznőként, hanem műsorvezetőként dolgozik, láthatták a nézők a Reggeliben, a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, a Playback Párbajban és a Toplistában is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

💜 u @peller_anna 😍😍😍😍😍😍 #imádokveled #rtlreggeli

Szabo Zsofi (@szabozsofi) által megosztott bejegyzés,

Rossz vagyok, de használható…

Talán merész párhuzam, de volt abban valami a 2000-es évek elején, hogy ami a TV2-nek Tilla, az az RTL Klubnak Stohl András. Ők vezették ugyanis ekkoriban a Big Brothert és a Való Világot, majd mindketten nagyobb, a szombati nézettségért harcoló show-műsorokat kaptak, ki-ki a saját csatornáján. Stohl Andrásnak időközben börtönbe is kellett mennie, amikor balesetet okozott, de még a bírósági döntés előtt levezényelte a Való Világ 4. szezonját, és belépőjében a Manhattan együttes slágerét énekelte a nézőknek, melynek szövegét, mintha ráírták volna: „Rossz vagyok, de használható…”

Stohl és Sebestyén a Való Világ 4 műsorvezetői

Stohl és Sebestyén, a Való Világ 4 műsorvezetői (Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence)

Stohl Andrásra az RTL továbbra is számított, a nagy képernyős visszatérése a Válótársak sorozat volt, amely hamar az RTL Klub nézőinek kedvence lett. Aztán 2017-ben derült égből villámcsapásként jött a sajtóhír, hogy a színész átszerződik a TV2-höz, és a Sztárban Sztár egyik zsűritagjaként láthatják először a nézők. Az elmúlt három évben Stohl sorra kapta a feladatokat a csatornától. Övé lett A piramis, A bank, de látható volt az Újratervezésben Ördög Nóra oldalán, ősszel pedig a legújabb show-műsor, a Dancing with the Stars egyik házigazdája lesz. Ezzel párhuzamosan a Bödörék című sorozat főszerepét is megkapta, mivel a csatorna színészként is szerette volna használni. 

Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András
Megnézem
Összes kép (5)

Rami, aki már Lékai-Kiss Ramóna

Hogy ki lesz Stohl műsorvezetőtársa a táncos műsorban? Mindenki megdöbbenésére Lékai-Kiss Ramóna, aki szinte még gyerekként, tizennyolc évesen került az RTL Klub napi sorozatához, a Barátok közthöz, amelyben 2017-ig állandó szereplő volt. Aztán a csatorna egyik kiemelt műsorvezetője lett, bizonyíthatott az X-Faktorban, a Reggeliben, valamint a Celeb vagyok, ments ki innen! házigazdájaként is. Az, hogy az RTL milyen szerepet szánt volna a 2020-as őszi évadban Raminak, már soha nem fogjuk megtudni. Az biztos, hogy a járvány miatt az X-Faktort lefújták, az Álarcos énekesben, valamint a Való Világban pedig nem számoltak vele. Rami pedig lépett egy nagyot, és meg sem állt a Róna utcáig, ahová 2020. szeptemberében átszerződött, mint a Dancing with the Stars műsorvezetője. Döntése miatt sokan támadták a kommentelők közül, ő egyébként így számolt be a nagy változásról.

Lékai-Kiss Ramóna a Dancing with the stars műsorvezetője
Megnézem
Összes kép (4)

 

„Az életem munka szempontjából ismét egy hatalmas fordulóponthoz érkezett! Oly régóta vagytok Velem… 17 éves voltam, amikor Kalamár Tamásnak köszönhetően belecsöppentem a Barátok közt című sorozatba és Zsófi bőrébe bújhattam 16 éven át! Annyi emlék, ismerős, barát, élmény, sírás, nevetés…. aztán éreztem, hogy valami feszít, nem találom a helyem, és mennem kell tovább…. új kihívásokat keresve, új élményekkel gazdagodva. Így talált rám az X-Faktor és az RTL Reggeli. Egy újabb kaland vette kezdetét: miközben életem legnagyobb kalandjába is belevágtam, hisz édesanya és feleség lettem az elmúlt három év során.
Köszönöm az RTL Klubnak a lehetőségeket, amiket kaptam. Ha bármikor visszagondolok majd, mérhetetlen büszkeség tölt el, hogy az X-Faktor háziasszonya lehettem, hogy a Reggeli egyik műsorvezetőjeként ébreszthettem a nézőket és, hogy két kultikus sorozatban is szerepet kaptam.
Most pedig a tenni akarás, a dolgozni vágyás, a valami teljesen újnak a megalkotása győzedelmeskedett bennem, és örömmel vágok neki az új csapattal a feladatnak. A TV2 műsorvezetőjeként folytatom az utam!
Tudom, hogy akik gyerekkorom óta követnek, látnak és megismertek, tudják rólam, hogy az én szívem mindig tiszta, és ez most sincs másképp! Tartsatok velem a legújabb kalandomban is! A Dancing with the Stars műsorvezetőjeként pedig igyekszem elkápráztatni Titeket! Nagyon sok szeretettel és nagyon sok hálával millió csókot küldök Nektek!
Nemsokára találkozunk!”

Ramóna átigazolása akkora titok volt, hogy még Stohl András is sokkot kapott, amikor bemutatták neki új műsorvezetőtársát. AZ RTL nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna

Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna, a Dancing with the stars műsorvezetői (Fotó: tv2)

Oda-vissza

Persze voltak még itt kisebb-nagyobb átigazolások az elmúlt 22 évben. Előfordult olyan is, hogy egy korábban hosszú évekig a TV2-nél dolgozó arc az RTL főzőműsorának versenyzője lett, ilyen volt például a ma már ATV-n látható Jakupcsek Gabriella, vagy Sváby András. Demcsák Zsuzsa pedig, aki kilenc év után mondott fel a TV2-nél, az RTL dzsungeles műsorában próbálta ki magát, majd leszerződött az ATV-vel, onnan visszatért a TV2 Ázsia Expresszébe, ahonnan a Life tévéhez ment tovább.

Hosszú évekig volt a TV2 emblematikus műsorvezetője Papp Gergő is, akit sokan csak „Pimasz úrként” ismernek. Ő 2015-ben szerződött le az RTL csoporttal, akkor a saját műsora az RTL II-re költözött, mostanában pedig a Reggeli egyik házigazdájaként láthatjuk. Ritkán, de vannak köztévés átigazolások is a médiában. Ilyen például Rábai Balázs,, aki 2012-től az RTL híradósa, korábban pedig a Magyar Televízióban dolgozott. Vagy Szebeni István, aki a Dunától és az M1-től szerződött a TV2-höz 2013-ban.

De ne feledkezzünk meg Gönczi Gáborról sem. Ő a Fókusz házigazdája volt, de 19 évnyi közös m unka után, 2016-ban a TV2 megújult hírműsorának egyik arca lett. De innen, vagyis a Fókuszból érkezett a társa, Marsi Anikó is, akit állítólag ezekkel a szavakkal hívott fel Gönczi: „Tudom, hogy nem beszéltünk két éve, és nem láttalak hét éve, de volna-e kedved velem vezetni a Tényeket?”

Az állandóságok jelképei (?)

Majkától Máté Krisztán át Gundel Takács Gáborig lehetne folytatni a sort azokról, akik több nagyobb csatornán is feltűntek az elmúlt 20-25 évben. Ám vannak olyanok, akik kitartanak első döntésük mellett, és hosszú évek óta ugyanazon az adón köszöntik a nézőket. Ilyen például Sebestyén Balázs, aki 2003-ban, Barabás Évi, aki 2001-ben, Szellő István, aki 1997-ben és Erős Antónia, akik 1998-ban csatlakozott az RTL klubhoz. A TV2-nél is vannak állandó arcok. A korábban említett Tilla már 2002 óta, Pachmann Péter pedig 1997-től dolgozik a csatornánál.

Képernyősök mesélnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top