nlc.hu
Sztárok

Császár Előd vallomása a tragédiáról

„A halálos ágyamon is emlékezni fogok a csattanás hangjára” – Császár Előd először nyilatkozott a 22 évvel ezelőtti szörnyű tragédiáról

A 47 éves énekes-DJ 22 év hallgatás után megtörte a csendet, először nyilatkozott a halálos baleset körülményeiről.

A halálos ágyán is emlékezni fog a csattanásra, és nem tudja feldolgozni, hogy egy ember meghalt, amikor balesetezett – ezt mondta Császár Előd a Tények Plusznak adott interjúban. A ’90-es évek sztárja a lezárt bírósági ügy óta először nyilatkozott.

Császár Előd

Császár Előd úgy érzi, sokan téves előítéleteket alkotnak róla a baleset miatt (Forrás: Tények Plusz – videó)

Az énekes 1998. december 17-én frontálisan ütközött egy rendőrautóval, a balesetben egy 25 éves rendőrtiszt meghalt. Császár Előd – aki pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést kapott – a Tények Plusznak mesélt a szörnyű tragédiáról. Elmondta, hogy a hírekkel ellentétben nem fogyasztott tudatmódosító szereket a baleset előtt, sőt arról is beszélt az interjúban, hogy úgy érzi, sokan téves előítéleteket alkotnak róla a baleset miatt.

„Annyi ostobaság terjeng erről, ami egyáltalán nem igaz, hogy nem is nagyon lehet ezzel harcolni. Mert amikor ez megtörtént, utána mindenki akart egy szeletet a tortából, az újságok, a tévék, a rádiók, és aztán egyszerűen volt, aki hazudott. Nem igaz az, hogy drogoztam. Nem igaz az, hogy ittam. Nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem” – hangsúlyozta. Elmondása szerint éppen énekórára ment és megcsúszott az autója egy benzinfolton, és irányíthatatlan lett.

„Másnap nyilatkozta valaki a rendőrségtől, hogy én kábítószeres állapotban vezettem, de ez nem volt igaz, és abban a pillanatban tudtam, hogy baj van, mert ezzel nem tudok harcolni. Mert, hogyha ezt egy olyan prominens rendőr mondja ezt, akinek a szava szent, akkor ez így van. Pedig én tudtam, hogy nem, és aztán később ez ki is derült, mert a bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol. És azért én nem vagyok akkora ember, hogy ezt el lehetett volna intézni” – jelentette ki az énekes, aki a történtek óta nem érzi magát biztonságban az utakon.

„Az emberek úgy gondolják, hogy én ezt megúsztam, csak azért, mert nem ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. De alapvetően a lelki része ennek soha nem szűnik meg. Tehát én öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam, úgyhogy ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha” – mondta Császár Előd, hozzátéve: nem könnyebbült meg az ítélet után, hiszen továbbra is együtt él azzal a tudattal, hogy találkozott egy ember halálával. 

„Nagyon sokáig álmodtam vele, és a mai napig is előfordul, hogy ezzel álmodom. (…) Nagyon sokáig jártam pszichológushoz, mert nagyon nehezen tudtam magamban rendbe rakni ezt az egészet. (…) Én nem vagyok rendőrgyilkos, és ezt nem direkt csináltam. (…) Rettenetesen zavar az, hogy egy család miattam egy ilyen méretű tragédiát kellett, hogy átéljen, de már nem tudok vele mit csinálni. Ha tudnám, akkor visszafordítanám nyilvánvalóan, és nagyon szeretném ezt rendbe hozni, de nem tudom” – vallotta be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top