nlc.hu
Sztárok

Béres Alexandra az önmarcangolásról

Béres Alexandra: „Nagy problémám volt, de nem hagytam, hogy átalakítsanak”

Béres Alexandra már megszokta a vele kapcsolatos sztereotípiákat, és nem is szeretne ezen változtatni, hagyja, hogy mindenkinek alakuljon a véleménye, amikor megismeri őt.

Fiatalon lett ismert, nem volt még 21, amikor világbajnokként sorra kapta itthon is a felkéréseket. Bár Béres Alexandra azt gondolta, hamar elül majd az emberek érdeklődése, évek alatt rájött, hogy már mondhat nemet is a felkésérekre, nem kell túlvállalnia magát, mert később is keresik. Péterfi Judit legutóbbi vendége a sportoló volt, aki a Tükör felvételén sokat mesélt magáról és az elvárásokról. 

„Rossz tulajdonságom, hogy szeretek megfelelni. Tényleg rossz, mert annyi felesleges dologtól kímélném meg magam, ha nem így lenne.”

Azt mondja és azt csinálja, amiben hisz. 6 éves korától kezdve a fitnesz teszi ki az életét. A szülei egészségesen éltek, sokat sportoltak, így ő is ebben nőtt fel, így tudja hitelesen képviselni ezt a szemléletet. Béres Alexandra 18 évesen nyerte az első versenyét és 20,5 évesen lett a világ legjobb fitnesz versenyzője. Azóta reflektorfényben él. Nem csak edzéseket tart, életmód tanácsokkal szolgál, előadásokat tart és üzletasszonyként is megállta a helyét. Sok időbe telt az, hogy ilyen magabiztosan álljon ki, mivel mindig is átlagosnak gondolta magát, legfeljebb a hite az, ami kiemelkedően erős. 

Péterfi Judit Tükör című műsorának vendége Béres Alexandra volt

Péterfi Judit Tükör című műsorának vendége Béres Alexandra volt

„Az életem jelentős részében, körülbelül a 80 százalékában sportosan nézek ki, így éppen emiatt fontos nekem, ha nőnek lehet lenni. Szeretek sminkelni, öltözködni, nőnek érezni magam.”

Alexandra nem megy smink nélkül sehova, és az is ritka, amikor a haját hagyja a maga természetességében. Kiderült, hogy az évek alatt – sok sportolóhoz hasonlóan – a fotózásokon mindenáron lágyítani akartak rajta, mert magasnak, túl izmosnak és széles vállúnak gondolták, ő viszont nem hagyta, hogy átalakítsák. 

„Nagy problémám volt ezzel, de hagytam, hogy átalakítsanak. Ez most tényleg különleges, hogy böngyöri hajjal ide ültem, én általában egyenesen hordom a hajam, és nem is szeretem, ha birkát csinálnak belőlem, mert ilyenkor, amikor meglátják, hogy göndör a hajam, akkor nem így hagyják ám, hanem megcsinálják nagyon hullámosra, megörülve annak, hogy kicsit más arcot tudnak nekem biztosítani. Én nem színésznő vagyok, én nem akarok mindig más arcú lenni. Én magamat szeretem adni, még akkor is, ha ez sokszor unalmasnak tűnik. Nem tudok azzal azonosulni, ha mást csinálnak belőlem.”

Ennek ellenére érdekli, mit gondolnak róla mások, mert ebből tanulni tud, ahogy a hozzá fordulóknak is azzal segít a legtöbbet, hogy objektíven mond véleményt.  Kilókról, önmarcangolásról, gyászról és a 24 éve tartó házasságának titkáról is mesél a Tükörben.

Mindenkiből mást hoz elő a Tükör: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top