nlc.hu
Sztárok

Kaliforgia akkor és most

Tragédiákból is bőven kijutott nekik – Ennyit változtak 13 év alatt a Kaliforgia főszereplői

A David Duchovny főszereplésével készült sorozat nagyon szerethető karakterei akkor és most.

Amikor már mindenki azt hitte, David Duchovny örökre megragad Fox Mulder szerepében, besétált a színre Hank Moody és egy hanyag pöccintéssel eltüntette ezt a sztereotípiát. Aki látta a Kaliforgiát, ezt a néha szívszorító, néha iszonyú idegesítő, de alapvetően nagyon szórakoztató sorozatot, annak Duchovnyról már garantáltan az élvhajhász, kiégett író figurája jut eszébe. És bár úgy tűnik, szinte tegnap történt, hogy vége lett ennek az inverz Szex és New York szériának, bizony hat éve már, hogy az utolsó epizódot is levetítették. Éppen itt az ideje, hogy megnézzük, mennyit változtak a szereplők a sorozat 2007-es kezdete óta.

David Duchovny

A hét évadot megért sorozat főszereplője Hank Moody, konstans alkotói válságban lévő író, aki láncdohányos, alkoholista, nem veti meg a drogokat és képtelen ellenállni a nőknek. Gyenge alak, de ami miatt mégis szerethető, az az, hogy folyamatosan próbál változtatni, és az életét is odaadná lánya, Becca és örök szerelme, Karen boldogságáért. Szóval próbálkozik ő, csak hát rendre elbukik. Ezt a karaktert alakítja a sorozatban David Duchovny, és mint kiderült, nem kevés közös vonás van benne és Hank Moodyban. A színész is angol irodalmat tanult, és maga is kacérkodott az írással. És a léha életmód sem állt távol tőle. Amikor a szériát forgatni kezdték, akkor ment Duchovny rehabra szexfüggősége miatt. Felesége, Téa Leoni csak ezzel a feltétellel volt hajlandó mellette maradni. Ez rövid távon segített is, de pár év múlva mégis elváltak.

Duchovny  manapság sikeres zenész, aki a gitárok megszállottja, zenekarával tavaly év elején Magyarországon is járt. A vásznon legközelebb október végén láthatjuk majd, akkor kerül mozikba a tervek szerint a The Craft: Legacy, vagyis a Bűvölet című film folytatása.

Ennyit változtak 13 év alatt a Kaliforgia főszereplői

Fotók: Getty Images

Natascha McElhone

A sorozatban Karent, a női főszerepet játszó Natascha McElhone élete borzalmas fordulatot vett, miközben a Kaliforgiát forgatták. Épp harmadik gyermeküket várták, amikor plasztikai sebész férje a kapuban összecsuklott és meghalt. Mint később kiderült, halálát kitágulásos szívizom-elfajulás okozta. A színésznő aztán öt nappal később adott életet harmadik gyermekének. 

Férje elvesztését csak úgy tudta feldolgozni, hogy halála után is rendszeresen leveleket írt neki, amelyekben beszámolt a napi történésekről, és ezek későbbi könyve az After You: Letters of Love, and Loss, to a Husband and Father alapjául szolgáltak.

Natascha McElhone-t az utóbbi években több sorozatban is láthattuk, játszott például a Designated Survivorban Kiefer Sutherland oldalán, illetve ő a főszereplője a The First című sorozatnak is, mely az első Mars-misszió fiktív történetét meséli el.

Fotók: Getty Images

Fotók: Getty Images

Madeleine Martin

Talán a legtöbbet a Beccát játszó Madeleine Martin változott a sorozat indulása óta, ami nem csoda, tekintve, hogy az elmúlt években vált igazán felnőtté a színésznő. Amikor a Kaliforgia néha imádni való, máskor kiállhatatlan, de mégis nagyon érzékeny tinilányát kezdte játszani, mindössze 14 éves volt. Azóta már őt is több sorozatban láthattuk, így a Kalandra fel! címűben, a Hétköznapi vámpírokban, és volt egy cameója A férjem védelmében című szériában is.

Fotók: Getty Images

Fotók: Getty Images

Pamela Adlon

Marcyt, a sorozat szabadszájú törpetornádóját Pamela Adlon játszotta. A színésznő naptárában aligha találni sok szabad helyet azóta. IMDB oldalát elnézve általában ki sem látszik a munkából. Nagyon sokat szinkronizál, és láthattuk a többi között a Rólunk szól és a Jobb idők című sorozatban is. Ami a magánéletet illeti, 1996-tól 2010-ig volt Felix O. Adlon forgatókönyvíró felesége. Három közös gyermekük született, Gideon, Rockie és Odessa. És úgy tűnik, mindhárman színésznő édesanyjuk példáját követik.

Fotók: Getty Images

Fotók: Getty Images

Evan Handler

A Kaliforgia legnagyobb mókamestere vitán felül Hank legjobb barátja, egyben menedzsere, Charlie Runkle, Marcy férje. A szerepet Evan Handlernek köszönhetjük, aki korábban a Szex és New York legszerethetőbb férfi karakterét játszotta Charlotte férjeként. A színészről itthon nem igazán köztudott, hogy 1996-ban akut mieloid leukémiát diagnosztizáltak nála. Ez akkoriban egyenlő volt a halálos ítélettel, Evan azonban öt év hősies küzdelem árán végül legyőzte a betegséget. A kórral folytatott harcáról később két könyvet is írt. 

Több sorozatban feltűnt már ő is a már említettek mellett. Huszonéves korában loboncos, göndör sörénnyel szerepelt a Miami Vice-ban is, erre mozgóképes bizonyíték itt található. Mostanában pedig a Diane védelmében, a Hazugok és tolvajok, valamint a Los Angeles legjobbjai című sorozatban tűnt fel.

Magánélete harmonikus: 2003-ban vette feleségül Elisa Atti vegyészt. Egy kislányuk született, Sofia, aki épp abban az évben jött világra, amikor a Kaliforgiát forgatni kezdték.

Fotók: AFP

Fotók: AFP

Madeline Zima

A Kaliforgia legidegesítőbb szereplője Mia, aki elcsábítja Hanket, majd később kiderül róla, hogy az apja a férfi exének vőlegénye. A hab a tortán pedig, hogy a lány mindössze 16 éves. Az ebből adódó botrány lehetősége évadokon át lebeg a sorozat fölött, és a részben lengyel származású Madeline Zima remekül játssza a feltűnési viszketegségben szenvedő, elhanyagolt tinilányt, akinek közös vonása Hankkel, hogy legalább annyira szánni való, mint amennyire bicskanyitogató a viselkedése. A színésznő a forgatás kezdetén 22 éves volt, és több évadon át része volt a show-nak. Most 35 éves, és amint a képeken látszik, igazi amazon. Láthattuk őt a Twin Peaks és a You című sorozatban, és a Cseles csajokban is. 

Érdekesség, hogy Madeline mindössze 2 éves volt, amikor először szerepelt a tévében – konkrétan egy reklámban. Van két lánytestvére, Yvonne és Vanessa, akik szintén színészek. Ami pedig a magánéletet illeti, híresen óvja, nem tudni, van-e állandó partnere.

Fotók: Getty Images

Fotók: Getty Images

Akkor és most összeállítások, mert tudjuk, szeretitek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top