nlc.hu
Sztárok

Négy esküvő és egy temetés főszereplői akkor és most

Ennyit változtak 26 év alatt a Négy esküvő és egy temetés főszereplői

Minden idők egyik legjobb romantikus komédiája már 26 éves, és a főszereplők is lassan nagyszülőkorba lépnek. Lássuk, mi történt velük az elmúlt két és fél évtizedben.

A Négy esküvő és egy temetés című filmről nem túlzás azt állítani, hogy a kilencvenes évek legkedveltebb romkomja volt, az a film, amit ha elcsíp az ember a tévécsatornák közötti zongorázás közben, a mai napig is garantáltan odaragad. A fanyar humor és a parádés szereposztás az, amivel a film megvette a nézőket – és nem mellesleg a szakmát is: jelölték 15 díjra, köztük két Oscarra is, és végül négy BAFTA-t, egy César-díjat és egy Golden Globe-ot be is húzott az alkotás. De lássuk, mi lett azóta az immár 26 esztendős filmremek főszereplőivel.

Hugh Grant

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Hugh Grant – aki nemrég ünnepelte a hatvanadik születésnapját – játszotta a filmben Charles-t, a furcsa angolt, aki megrögzött agglegény, aki menthetetlenül beleszeret Carrie-be, az Andie MacDowell által alakított amerikai nőbe. Aztán persze végig a filmben kerülgetik egymást, de a végén – bár mindketten más jegyesei – egymáséi lesznek. Hugh Grantnek Charles szerepe Golden Globe-díjat hozott, de ennél sokkal többet nyert ő a filmmel: gyakorlatilag ennek köszönheti, hogy világsztár lett. Igaz, jó ideig benne ragadt a csetlő-botló romantikus hős karakterében. 1995-ben az Értelem és érzelemben, 1999-ben pedig a rettenetes magyar címmel büntetett Notting Hillben (Sztárom a párom) nyújtott emlékezetes alakítást Julia Roberts oldalán. A kétezres éveken aztán Grant igyekezett kitörni a jófiú szerepből, gondoljunk csak a Bridget Jones naplójában alakított figurájára. Aztán egyre távolabb került a romantikus szerepektől, és egyáltalán nem is baj ez. Legutóbb a Guy Richie rendezte Úriemberek című tavalyi filmben játszotta el Fletcher igazán tenyérbemászó figuráját, és láthatóan lubickolt a szerepben.

Ami a magánéletet illeti, Hugh Grant közel sem az a jófiú, akinek karrierje elején hittük. Hosszú évekig együtt volt ugyan Liz Hurley-vel, de kapcsolatuk nem volt felhőtlen a színész kicsapongásai miatt, szakításuk után pedig gyakorlatilag követhetetlen volt, épp kivel kavar Grant. Mostanra talán lenyugodott, erre enged következtetni, hogy 2018-ban végül feleségül vette Anna Eberstein producert, aki öt gyermeke közül három édesanyja.

Andie MacDowell

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Andie MacDowell nevét a magyar nézők a Zöldkártya, majd az Idétlen időkig című filmek nyomán jegyezték meg. A Négy esküvő és egy temetés női főszerepéig jobbára ártatlan kis virágszálakat alakított ő, de Carrie szerepe bármennyire is szerethető, már nem ez a kategória volt, hanem sokkal inkább az ízig-vérig nőé. Később aztán láthattuk MacDowellt Az erőszak végében, a Bizsergésben, és 2015-ben a Magic Mike XXL-ben is. Legutóbb pedig az Aki bújt című horrorfilmben tűnt fel tavaly. Emellett gyakran tűnik fel reklámokban, hiszen a csodás formában lévő színésznő több mint 30 éve ő a L’Oreál arca.

MacDowell két házasságából, három gyermeke született, köztük Margaret Qualley színésznő, aki nemrégiben szerepelt Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodban című filmjében.

James Fleet

Forrás: AFP

Forrás: AFP

James Fleet Tomot, Charles egyik barátját alakította a Négy esküvő és egy temetésben, és azóta is igen aktív brit színész ő. Számos mozi- tévéfilmben és sorozatokban láthattuk, legutóbb például a Patrick Melrose című HBO miniszériában, de ő is játszott anno Hugh Grant mellett az Értelem és érzelem 1995-ös feldolgozásában, szerepelt Az operaház fantomja musicalváltozatában és A kém, aki dobott engem című 2018-as akció-vígjátékban. Magánélet tekintetében Fleet igazi hosszútávfutó – 1984 óta él házasságban Jane Booker színésznővel, akivel egy fiuk született.

Simon Callow

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Simon Callow játszotta a filmben a baráti társaság nagyon szerethető mókamesterét Garethet, aki a drámai vonalat is elhozza, amikor az egyik esküvőn szívrohamot kap és meghal. A Négy esküvő óta Callow olyan itthon is sikeres filmekben szerepelt, mint a Szerelmes Shakespeare, és James Fleettel együtt játszott a 2004-es Az operaház fantomjában. Meglehetősen sok tévéfilmben és sorozatban feltűnt később ő is, így az Agatha Christie-regények tévéfilmes adaptációjában és a Kisvárosi gyilkosságokban. Callow ma már 71 éves és boldog párkapcsolatban él. 2018-ban Mykonos tengerpartján kötött házasságot 35 évvel fiatalabb partnerével, Sebastian Foxszal.

John Hannah

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

John Hannah a mindig harsány Garreth visszafogott partnerét, Matthew-t játszotta a filmben, és neki is ez a szerep indította be a karrierjét. Négy évvel később aztán volt egy igen emlékezetes és nagyon romantikus alakítása, amikor Gwyneth Paltrow mellett eljátszotta A nő kétszer férfi főszerepét. Később aztán A múmia-filmekben és Az utolsó légióban láthattuk a többi között.

Hannah 58 éves, Londonban él feleségével, Joanna Roth színésznővel, és 16 éves ikergyermekeikkel, Astriddal és Gabriellel.

Kristin Scott Thomas

A színésznő a mindig elegáns, pazar iróniával megáldott Fionát játszotta a Négy esküvő és egy temetésben. A film egyik legérzelmesebb jelenete, amikor Fiona egy gyenge pillanatában bevallja Charles-nak, hogy évek óta szerelmes belé. És bár ez az érzés viszonzatlan marad, a film végén ő is megtalálja a szerelmet, mégpedig Károly herceg oldalán.

Kristin Scott Thomas a Négy esküvőben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó BAFTA-díjat, két évvel később pedig Az angol betegben ő alakította Katharine Clifton-t, Almásy László gróf nagy szerelmét, amiért Oscarra is jelölték a színésznőt. Később láthattuk a Zuhanásban, A másik Boleyn lányban, A legsötétebb óra női főszereplőjeként, és nemrég volt egy cameója a Fleabag című sorozatban is.

Kristin Scott Thomas 1987-ben hozzáment az elvált francia nőgyógyász François Olivennes-hoz, akitől három gyermeke született: Hanna, Joseph és George. 2005-ben elváltak útjaik.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Charlotte Coleman

A film legszomorúbb sorsú szereplője a Scarlettet játszó Charlotte Coleman, aki Hugh Grant extravagáns lakótársát alakította. A Négy esküvő és egy temetés után játszott még pár filmben a színésznő, például az Egy fiatal méregkeverő kézikönyve című drámában. Élete azonban tragikusan korán ért véget 0 mindössze 33 éves volt, amikor 2001-ben belehalt egy asztmás rohamba.

2019-ben aztán, a film 25. születésnapja alkalmából készítettek egy rövid, mindössze 14 perces folytatást, melyben viszontláthatjuk a szereplők többségét, akik – micsoda meglepetés – egy esküvőn találkoznak újra. És hogy kik házasodnak össze? Nem lőjük le a poént, inkább idetesszük a kisfilmet, hátha van még, aki nem látta.

Forrás: AFP

Forrás: AFP

via

Akkor és most összeállítások, mert tudjuk, hogy szeretitek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top