nlc.hu
Sztárok

Zséda több gyereket szeretett volna, de másró is mesélt

Zséda: “Több gyereket szerettem volna, de az élet így adta”

Péterfi Judit vendége ezúttal Zsédényi Adrienn volt, aki a Tükör legutóbbiu adásában a karrierjéről és a magánéletéről mesélt. 

Zsédényi Adrienn 1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alapították meg együttesüket, a Cotton Club Singerst. Adrienn 2001-ben kilépett a zenekarból, felvette a Zséda művésznevet és szólókarrierbe kezdett, azóta is azt csinálja, amit szeret: a zenének él és a költészetnek. Sorra mondják le a koncerteket – nehéz helyzetben van a zenei szakma – mégis azzal van elfoglalva, hogy újabb és újabb dalokat megalkotva a pandémiás időszak nehézségeiből valahogy kirángassa az embereket. Péterfi Juditnak nem csak erről mesélt a Tükör legutóbbi adásában. 

Péterfi Judit Tükör című műsorának vendége Zséda volt

Péterfi Judit Tükör című műsorának vendége Zséda volt

Mindt kiderült, Zsédába gyerekkorától belenevelték a szülei a segíteni akarást, náluk otthon nem volt kritizálás, mindenkit úgy fogadtak el, amilyen és ezzel együtt egy pozitív életszemléletet is tanult az énekesnő. Ő is mindig előremenekül, bármilyen nehéz helyzet is van, mert nem szeret beleragadni semmilyen szituációba. Zséda nemrég vált el a férjétől és elismerte, hogy nagyon nehéz új fejezetet nyitnia, de minden erejével azon van, hogy megtegye. 

„Amikor lemezt csinálok akkor van valami fontos élethelyhelyzet. Úgy tudom leginkább kifejezni magam, ha azt egy csokorba foglalom. Minden lemezem egy-egy hullámvölgy után született.”

Sokkal kritikusabb magával szemben, Zséda maximalistának vallja magát, talán éppen ezért ostorozza magát és nehezen lép túl bizonyos helyzeteken, pláne, amin nem tud változtatni. 

“Alig vártam, hogy gyerekem legyen, kiskorom óta. 2006-ban volt a Szombat Esti láz, utána lettem várandós. Évek óta nem volt akkor már megállás az életemben és már ideje volt lassítani. Több gyereket szerettem volna, de az élet így adta és elfogadtam.”

Soha nem keresi másban a hibát, magában próbálja megoldani, öncenzúra keményen működik nála. Próbál minden szerepben maximálisan teljesíteni, főleg otthon, mert a kamasz fia most ezt igényli. Ebben a humor sokat segít. 

„Békében vagyunk! Én és a testem. Mindig is abban voltam, valahogy  a családból és azt hoztam, nagy frusztrációt nem építettek belém. (…) Sokszor megepődnek, hogy tényleg olyan vagyok élőben, mint a színpadon. Meg azt is szoktam hallom, hogy de pici, de pici. Pedig a 167 cm az nem is olyan pici.”

Új dallal és új klippel jelentkezett most. Ez színesíti az életét, ez ad erőt számára ebben a vírus által megpecsételt időszakban.

A Tükor korábbi vendégei is megnyíltak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top