nlc.hu
Sztárok

Így él ma Meghan Follows, az Anne a Zöld Oromból főszereplője

Akkor és most: így él ma az Anne a Zöld Oromból főszereplője, Megan Follows

Emlékszel még a csodálatos Anne-sorozatra? Így néz ki ma vörös, copfos árva, Anne Shirley megformálója, Megan Follows.

Lucy Maud Montgomery kanadai írónő Anne Shirley-regénysorozatából először 1985-ben készítettek minisorozatot, majd 1987-ben következett a folytatás. 2000-ben, illetve 2008-ban aztán két újabb tévéfilmmel bővült a széria. A címszerepet a két minisorozatban és az első filmben is Megan Follows kanadai színésznő alakította.

Follows-t mintegy háromezer jelentkező közül választották ki a szerepre, annak dacára is, hogy már „túl öreg” volt a maga 16 évével a történet elején 11 éves karakterhez képest. A sorozat az egész világon elképesztően sikeres lett, máig is a kanadai televíziózás történetének egyik legkiemelkedőbb produkciójaként tartják számon.

„Áldottnak és szerencsésnek érzem magam, amiért fiatalon egy ilyen fenomenális karaktert játszhattam el, és mindenekelőtt egy ilyen gyönyörűen felépített karaktert. Olyasvalakit, aki főszereplő, fiatal nőként az ő gondolatai, érzései és vágyai adták a történet gerincét, nem pedig valaki más történetének a mellékszereplője volt. Ezért történhetett, hogy a könyv keletkezésének idejében Lucy Maud Montgomery regényét több kiadó is visszautasította. Először is, a női szerzőket nem igazán támogatták vagy vették egyáltalán észre, épp ez vezethetett oda, hogy egy ennyire hihetetlen frusztrált és komplex karaktert írt, a maga kérdéseivel és gazdagságával, életszerűvé téve a tényt, hogy egy fiatal lánynak is lehetnek álmai, törekvései és joga van a tanuláshoz és a saját hanghoz” – fejtegette Follows egy interjújában.

A színésznő az elmúlt bő három évtizedben számos kanadai és amerikai tévésorozatban és néhány filmben is feltűnt, azonban mindig is Anne Shirley maradt a leghíresebb szerepe. A forgatások mellett színpadi feladatokat is vállalt, színházi karrierje különösen a kétezres évek elején futott fel.

Megan Follows

Megan Follows a sorozatban és napjainkban (Fotók: Profimedia/Angel Marchini-SOPA Images-LightRocket via Getty Images)

1991 és 1996 között Christopher Porter operatőr felesége volt. Két gyermekük született, ma már mindketten felnőttek: Lyla Anne 29 éves és maga is színésznő, míg öccse, Russell 26 éves és produkciós asszisztensként dolgozik.

A színésznő legutóbb a  tavaly bemutatott Lie Exposed című filmdrámában, illetve A szörnyvadász család című tévésorozatban volt látható. Legújabb munkája, a Maternal című thriller, melynek ő a rendezője és a főszereplője is, még bemutatásra vár.

Follows rendszeresen végez jótékonysági munkát, több humanitárius szervezetnek is tagja, illetve szóvivője. A World Vision Canada képviseletében bejárta Ruandát és Tanzániát. Heather Connell rendezővel pedig Kambodzsában forgatott dokumentumfilmet az utcán és szeméttelepeken élő gyerekekről.

Szomorú, de Anne szerelme, Gilbert Blythe megformálója, Jonathan Crombie már nincs közöttünk. A színész mindössze 48 évesen, agyvérzésben hunyt el 2015 tavaszán.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top