nlc.hu
Sztárok

Érdekesség Scherer Péterről

3 meglepő dolog Scherer Péterről

Scherer Pétert most az Apatigris főszerepében láthatjuk. Mondunk pár érdekességet a Jászai Mari-díjas színészről.

Scherer Péter az Apatigris főszereplője, akit már rengeteg remek filmben és sorozatban láthattunk már. Hoztunk róla három érdekességet, amit nem biztos, hogy tudsz!

1.Vidéki srác, nagy álmokkal

Scherer Péter Ajkán született 1961. november 16-án Scherer József és Jány Zsuzsanna gyermekeként.

„Édesapám bányászmérnök volt, édesanyám testnevelő tanár. Tőle örököltem a kommunikációs készségem, az extrovertáltságom. Apám inkább egy »zárt« értelmiségi volt, aki rengeteget olvasott, de egy zajos társaságban inkább ő csendben ült” – árulta el a színész korábban a Sláger Téma műsorvezetőjének, Kalmár Tibornak. 

A Válótársakban az egyik legkedveltebb szereplő volt, az RTL Klub sorozatával rengeteg rajongót szerzett Scherer Péter, aki általános iskolában próbálta ki magát először prózában. Az élet később messzire sodorta a színészi pályától és csak később, szerencséjének köszönhetően kanyarodott vissza a kezdetekhez. 

Három érdekesség Scherer Péterről

Scherer Pétert az Apatigris főszerepében láthatjuk (Fotó: RTL Klub / Sajtóklub )

2. Először Műszaki Egyetem, majd színészet

„Egy kicsit talán későn érő típus vagyok, ami a pályafutásomat illeti, miközben a szívemben örök tinédzser vagyok. Ugyanaz az ajkai gyerek vagyok, aki most is rollerrel közlekedik néha. Ötödikes lehettem, amikor úgy döntöttem, megmutatom, mire vagyok képes. Aztán csak jóval később léptem színészi pályára, miután a Műszaki Egyetemet is elvégeztem már” – árulta el korábban pályakezdéséről a 95.8 Sláger FM-en a színész, aki sokat köszönhet egykori magyartanárjának.

3. Elvesztette a bátyát

Scherer Péter nagyon ritkán beszél a személyes kapcsolatairól, bátyjáról is csak egyszer mesélt, Kadarkai Endre Egyszóval elnevezésű vlogján.

„Ez egy nagyon fájdalmas történet nekem, mert ő meg is halt autóbalesetben. Ez egy nehéz dolog, valószínűleg ebben a szüleim is ludasak. Két hasonló srác voltunk, még kinézetre is, ő egy értelmes, okos, intelligens fiú volt. (…) Beköltözött hozzánk a kollégiumba. Az az egy-másfél év, ha én ott nemcsak magamra figyelek, hanem rá is, akkor a mi tesóságunk egy egész más szintre juthatott volna, mint így. Én ebben hibásnak érzem magam” – mesélte Scherer Péter, aki azt is elárulta, gyerekkora óta ő volt a kedvenc otthon, ami miatt másodhegedűsnek érezhette magát a bátyja.

Akkor és most: nem mindenkit ismernénk ma már fel egy régi fotó alapján

(Nyitó kép: RTL Klub / Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top