nlc.hu
Sztárok

Janet néni és Alec bácsi a Váratlan utazásból

Akkor és most: így él ma Janet néni és Alec bácsi a Váratlan utazásból

A Váratlan utazás szimpatikus házaspárját, Felicity, Felix, Cecily és Daniel szüleit, Janet és Alec Kinget Lally Cadeau és Cedric Smith alakították. Így él ma a két, hetvenes éveiben járó színész.

Janet King – Lally Cadeau

Lally Cadeau 1948-ban született a kanadai Ontarióban. Már gyerekszínészként színpadon állt. Tévésorozatokban a nyolcvanas évek elejétől feltűnt, azonban a legnagyobb és legemlékezetesebb szerepe kétségkívül Janet King karaktere volt, a Váratlan utazásból. A sorozat után is feltűnt még néhány tévéfilmben, illetve sorozatban, ám elsősorban inkább színházban játszott. Utoljára 2010-ben forgatott a Murdoch nyomozó rejtélyei című szériában. Férjétől, a 2018-ban elhunyt Robin Weatherstone-tól két fia van, Christopher és Bennet, illetve egy korábbi kapcsolatából született egy lánya is, Sara.

Lally Cadeau

Lally Cadeau (Fotók: Getty Images)

„Úgy gondolom, hogy Janet sok anya számára igazán fontos volt. Olyan példakép, hogy négy gyermeke van, kimerült, de mindent megpróbál egyben tartani, ahogy az anyukák teszik. Azt hiszem, a sorozat összes karaktere az emberek múltját, a nagyszüleik világát idézi. Néha rájövök, hogy a nagymamámat játszottam, azt a kelta lelket, ami annyira nyilvánvalóan megvolt benne. Kanadában a legtöbb ember valóban második generációs; a szüleik Skóciából, Írországból, Angliából vagy Franciaországból származnak. Van bennem kelta, de nincs angolszász, és ezt Janet figurájába öntöttem, érzelmesebbé téve őt” – nyilatkozta egy alkalommal karakteréről a színésznő.

Alec King – Cedric Smith

Cedric Smith az angliai Bournemouth-ben született, 10 éves volt, amikor családjával Kanadába költöztek. Tinédzserként folkénekesnek állt, ami miatt a középiskolából is kimaradt. A hatvanas évek elején kávéházakban, szórakozóhelyeken énekelt, időközben pedig a színjátszás iránt is érdeklődni kezdett. Tehetségére felfigyelt a neves Stratford Fesztivál művészeti vezetője, így a színészi pályafutása is elindulhatott. Első televíziós szerepét 1975-ben, a Freedom of the City című tévéfilmben kapta, majd sorra jöttek a további tévés felkérések.

1985-ben az Anna sorozatban Allan tiszteletest játszotta, majd öt évvel később megkapta Alec King szerepét a Váratlan utazásban. A színész a sorozatot követően is elsősorban a televíziózás világában maradt, illetve 1992 és 1997 között ő kölcsönözte a hangját X Professzornak az X-Men rajzfilmsorozatban. A ma már 77 éves Smith még mindig aktív, az elmúlt években főleg rövidfilmekben és tévés produkciókban is dolgozott, de nem hagyott fel a zenéléssel sem.  

Cedric Smith (Fotók: Getty Images/Youtube)

Cedric Smith (Fotók: Getty Images/Youtube)

Felesége a kilencvenes években Catherine Disher színésznő volt, akitől azonban elvált. A házaspárnak egy közös fia van, a 27 éves Darcy Montgomery Smith. A színész aztán már túl a hatvanon újra apa lett. Kislányát vonzza a színpad, egészen kicsi korától fellép az édesapjával, így könnyen elképzelhető, hogy a nyomdokaiba lép. 

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top