nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik rokonságban állnak a királyi családdal

10 híresség, akinek királyi vér csörgedezik az ereiben

Gondoltad volna, hogy az amerikai és brit sztárok között szinte alig van olyan, akinek ne lennének a távoli rokonai között igazi uralkodók?

Beyoncé Knowles-Carter

Az amerikai énekesnő igazi fenség a popzenében, és mint olyan sok híresség, bizony ő is távoli rokona a brit királyi család fejének, mégpedig 25. fokú unokatestvére II. Erzsébetnek, a közös pont pedig II. Henrik angol király, aki 1154 és 1189 között uralkodott. Érdekesség: 2019-ben a londoni Madame Tussauds Múzeumban a királynő viaszfiguráját áthelyezték, hogy Beyoncé kerüljön a helyére.

Beyonce a Metropolitan Museum 2016-os divatgáláján.

Beyoncé a Metropolitan Museum 2016-os divatgáláján (Fotó: Mike Coppola/Getty Images for People.com)

Uma Thurman

Az amerikai színésznő 21. fokú unokatestvére Erzsébet királynőnek, és távoli rokona I. Eduárd királynak, III. Henrik (állítólag) egyetlen fiának. És ugyan ennyi idő távlatából nyilván nincs ok-okozati viszony, de érdekes tény, hogy Uma Thurman alig alacsonyabb, mint az egykori uralkodó, akire Nyakigláb Eduárd  gúnynevet ragasztották, ugyanis 188 centiméterével jóval kortársai fölé magasodott.

Uma Thurman a Dior a 2020-as tavaszi/nyári haute couture kollekciójának bemutatóján.

Uma Thurman a Dior a 2020-as tavaszi/nyári haute couture kollekciójának bemutatóján (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Tilda Swinton

A skót színésznő családja állítólag 9. századig tudja visszavezetni családfáját, és azon a családfán bizony előkelőségek is szerepelnek, Tilda Swinton egyik távoli rokona ugyanis nem más, mint Róbert, a Bruce, vagyis I. Róbert skót király unokája, II. Róbert skót király.

Tilda Swinton a 77. Velencei Filmfesztiválon.

Tilda Swinton a 77. Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Matteo Chinellato/NurPhoto via Getty Images)

Brad Pitt

Gondoltad volna vagy sem, az amerikai színésznek is vannak kékvérűek a felmenői között, Brad Pitt ugyanis II. Henrik egykori angol király leszármazottja, és 26. fokú unokatestvére Nagy-Britannia jelenlegi uralkodójának, II. Erzsébetnek.  Sőt, Brad Pitt a 9. fokú unokatestvére az Egyesült Államok 44. elnökének, Barack Obamának.

Brad Pitt a 26. Screen Actors Guild gálán 2020 januárjában

Brad Pitt a 26. Screen Actors Guild gálán 2020 januárjában (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images for Turner)

Tom Hanks

Amerika apukája, Tom Hanks állítólag János, vagy  Földnélküli János angol király igencsak távoli rokona, és 24. fokú unokatestére II. Erzsébetnek. És akárcsak Brad Pittnek, neki is van kötődése a Fehér Házhoz, állítása szerint ugyanis az USA egyik legnépszerűbb elnökéhez, Abraham Lincolnhoz is fűzik laza rokoni szálak,  mégpedig hatodízigleni nagyszülei, John Hanks és neje, Catherine révén, akik Lincoln ükapja és ükanyja voltak. És tudod, ki a leszármazottja még John Hanksnek? Egy másik ismert férfiszínész, George Clooney.

Tom Hanks a 92. Oscar gálán 2020 februárjában.

Tom Hanks a 92. Oscar gálán 2020 februárjában (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images)

Hugh Grant

Hught Grant le se tudná tagadni, hogy Nagy-Britanniában született, bár ez nem jelenti ugye automatikusan azt, hogy bármi köze is van az uralkodói családhoz. Pedig van, II. Erzsébet 9. fokú unokatestvére,  és távoli leszármazottja VII. Henriknek, illetve IV. Jakab skót királynak.

Hugh Grant a második Paddington film bemutatóján London.

Hugh Grant a második Paddington-film bemutatóján Londonban (Fotó: Matt Crossick/PA Images via Getty Images)

Dakota és Elle Fanning

Az amerikai testvérpár édesanyjuk, Heather Joy Arrington révén a 22. fokú dédunokái a Plantagenêt-házból származó III. Eduárd angol királynak, aki 1327 és 1376 között uralkodott Angliában. És ez nem minden, a Fanning lányok ugyanis huszonegyedik fokú unokatestvérei Katalinnak, Cambridge hercegnőjének, akinek édesanyja, Carole Middleton (született: Goldsmith) III. Eduárd király távoli dédunokája.

Dakota Fanning és Elle Fanning a Miu Miu egyik 2017-es divatbemutatóján.

Dakota Fanning és Elle Fanning a Miu Miu egyik 2017-es divatbemutatóján (Fotó: Marc Piasecki/GC Images)

Jake és Maggie Gyllenhaal

Egy másik hollywoodi testvérpárnak is királyi vér csörgedezik az ereiben, és igen, ők is III. Eduárd király távoli, nagyon távoli rokonai, emellett pedig 19. fokú unokatestvérei a brit királynőnek, II. Erzsébetnek.

Jake és Maggie Gyllenhaal a Brokeback Mountain premierjén.

Jake és Maggie Gyllenhaal a Brokeback Mountain premierjén (Fotó: Ian West – PA Images/PA Images via Getty Images)

Még több érdekes történet királyi családokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top