nlc.hu
Sztárok

Ezért maradnak február 6-ig az ünnepi díszek II. Erzsébetnél

II. Erzsébet szomorú okból hagyja fenn februárig a karácsonyi díszeket

A brit uralkodót egyáltalán nem zavarja, hogy a babona szerint balszerencsét hoz, ha valaki január 6-a után is a fán hagyja a díszeket.
Elmegyógyintézetben élt II. Erzsébet királynő két unokanővére

Miközben a világ legnagyobb része már közvetlenül újév után, de legkésőbb a január 6-ai vízkeresztet követően leszedi a karácsonyi díszeket, II. Erzsébet nem úszik együtt az árral. Olyannyira nem, hogy egy szomorú apropó miatt egészen február elejéig meghagyja a sandringhami kastély ünnepi díszítését.

Ahogy az a LadBible cikkéből kiderül, II. Erzsébet és családja a karácsonyt minden alkalommal, hagyományosan a királyi család sandringhami birtokán tölti. Idén a koronavírus-járvány miatt kérdéses, hogy az uralkodó együtt ünnepelhet-e majd a gyermekeivel, az unokáival és a dédunokáival, az azonban biztosnak tűnik, hogy ő és Fülöp herceg Sandringhamben lesznek majd, ahol a szokásaikhoz híven, előreláthatóan február elejéig maradnak majd.

Ennek a dátumnak pedig oka van; méghozzá az, hogy a királynő szívesen emlékezik édesapjára a sandringhami palotában. A néhai VI. György, II. Erzsébet édesapja február 6-án ebben a palotában halt meg 1952-ben, az uralkodó pedig az apja emlékére és tiszteletére egészen az évfordulóig fennhagyja az ünnepi díszeket.

A LadBible cikkéből egyébként az is kiderül, hogy ha a karácsonyi menüről van szó, a királyi család nem rajong az újdonságokért: immár évtizedek óta szenteste sült pulyka a menü, amit desszertként, hagyományos ünnepi gyümölcstortával fojtanak le.

Olvass még többet II. Erzsébetről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top