nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet és Fülöp herceg 73. házassági évfordulója

Dédunokáktól kapott ajándékkal ünnepeli 73. házassági évfordulóját II. Erzsébet és Fülöp herceg – friss fotó

Különleges küldeményt szállított a postás II. Erzsébet és Fülöp herceg számára. Az ajándékot a dédunokáik küldték, hogy felköszöntsék őket a 73. házassági évfordulójuk alkalmából. Fülöp arcára volt írva minden!

Kereken 73 évvel ezelőtt, 1947. november 20-án, egy hűvös, őszi napon férjhez ment az Egyesült Királyság akkori trónörököse, VI. György király idősebb lánya, Erzsébet hercegnő, a jelenlegi II. Erzsébet királynő. 

Erzsébet 13 esztendős volt, amikor megpillantotta a görög származású Fülöp herceget, és onnantól kezdve rajongással szerette a fiatal tisztet. Sokáig leveleztek, és hosszú éveket kellett várniuk, amíg a családfő rábólintott arra, hogy hivatalosan is bejelentsék eljegyzésüket és szerelmüket. Erzsébet a 21. születésnapja után hat hónappal vonulhatott végig a templom padjai között, hogy örökre összekösse az életét Fülöppel.

II. Erzsébet és Fülöp herceg esküvője

II. Erzsébet és Fülöp herceg esküvője 1947. november 20-án (Fotó: Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images)

Bár a királynőnek és Fülöp hercegnek négy gyermeke született, csak egy, Eduárd az, aki ma is azzal a nővel él, akit először feleségül vett, a többiek: András, Anna és Károly mind elváltak. Két legidősebb gyermekük, vagyis Károly trónörökös és Anna hercegnő újraházasodott, de a botrányoktól nem mentes András, nem nősült újra.

Gyermekeinek boldogtalansága érthetően fájdalommal tölti el a királynőt, aki immár 73 éve él boldog házasságban Fülöp herceggel. Igen, Erzsébetnek nagyon is van szíve, akkor is, ha ezt a The Crown (Korona) negyedik évadában a készítők szerették volna máshogyan bemutatni. A királynő például olyannyira szerette volna megmenteni Károly és Diana házasságát, hogy tanácsadót, terapeutákat bérelt fel, hogy segítsenek a fiataloknak. Milyen kár, hogy ez nem került bele a népszerű drámába…

De most ünnepeljük az uralkodót és 99 éves férjét, Fülöp herceget. Ők ugyanis a koronavírus-járvány miatt a világtól kicsit elzárva éldegélnek mostanában. Azért a nekik küldött üdvözlőlapokat megkapják, és láthatóan nagyon szórakoztatják őket. Ezt a színes, 73-as számot tartalmazó kártyát például három dédunokájuk: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg készítette számukra, így már érthető a széles mosoly a büszke dédszülők arcán. A friss fotót csütörtökön éjszaka hozta nyilvánosságra a palota.

II. Erzsébet és Fülöp herceg a 73. házassági évfordulójukon

II. Erzsébet és Fülöp herceg a 73. házassági évfordulójukon (fotó: Chris Jackson/WPA-Pool, Profimedia)

Érdemes megnézni II. Erzsébet különleges brossát is! Az uralkodó 1947-ben, a nászútján viselte először ezt az ékszert, és azóta is gyakran ékesíti a ruháját. Nézzétek csak!

II. Erzsébet és Fülöp herceg
Megnézem
Összes kép (3)

Kék vér:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top