nlc.hu
Sztárok

Zséda akkor és most

Több, mint 20 éve a pályán, de ugyanúgy tündököl Zséda

Zséda stílusa sokat változott az elmúlt években, azonban azt biztosan megállapíthatjuk, hogy az idő nem fog rajta.

Zsédát, azaz Zsédenyi Adriennt, a Cotton Club Singers tagjaként ismerte meg az ország, majd az együttes sikerének a csúcsán egyszerűen kiszállt a felfelé tartó gépből.

Zséda semmit sem változik

Zséda 2007-ben, 13 évvel ezelőtt és napjainkban (Fotó: Ványi Ákos/smagpix (bal), Zséda/Facebook (jobb))

„Óriási élmény volt megtapasztalni a Cotton Club Singersben anno a csapat erejét, a közösen épített sikert. De valahogy tudtam, hogy nekem nem ez az utam. Igazi ugrás volt a semmibe, amikor úgy döntöttem, a saját lábamra állok, a saját dalaimmal próbálom megszólítani az embereket. Olyan érzés volt, mint amikor az ember egy szikláról a sötétben a mélybe veti magát. Nem tudhattam, hogy mi lesz másnap, egy év múlva. De az elrugaszkodás pillanata katartikus. És persze nem rögtön jött a siker. Kellett rengeteg türelem, belső tartás, erő, hogy átvészeljem azt az időszakot. De végig megőriztem a hitem”nyilatkozta korábban a lépéséről Zséda.

Az aranytorkú énekesnőnek az évek alatt nagyon sokat változott a stílusa, de azt megállapíthatjuk, hogy az idő nem fog rajta, fantasztikus formában van.

Szakmai sikerek, magánéleti hullámvölgyek

A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas, 46 éves Zséda vitathatatlanul Magyarország egyik legsikeresebb női előadója, aki ritkán mesél magánéletéről. Kisfiával, a 12 éves Nimróddal idén gyereknap alkalmából készített közös fotót, amit kivételesen meg is mutatott közösségi oldalán.

Azt sem rejtette soha véka alá, hogy több gyereket szeretett volna, de nem így alakult az élete.

„Alig vártam, hogy gyerekem legyen, kiskorom óta. 2006-ban volt a Szombat esti láz, utána lettem várandós. Évek óta nem volt akkor már megállás az életemben és már ideje volt lassítani. Több gyereket szerettem volna, de az élet így adta és elfogadtam.”

Zséda 20 évig tartó házassága azonban zátonyra futott, férjével idén nyáron el is váltak.

Egy korábbi interjúban arról beszélt, hogy a zene és az alkotás segít neki feldolgozni a tényt, hogy két évtized után tönkrement a házassága.

„Amikor lemezt csinálok, akkor van valami fontos élethelyhelyzet. Úgy tudom leginkább kifejezni magam, ha azt egy csokorba foglalom. Minden lemezem egy-egy hullámvölgy után született” – mondta Péter Judit Tükör című műsorában.

Zséda nemrég új klippel és dallal is jelentkezett, ami Csak a szívemet dobom eléd címet viseli.

Azt mondja, békében van magával, soha nem keresi másban a hibát, magában próbálja megoldani, öncenzúra keményen működik nála.

„Békében vagyunk! Én és a testem. Mindig is abban voltam, valahogy  a családból és azt hoztam, nagy frusztrációt nem építettek belém. (…) Sokszor meglepődnek, hogy tényleg olyan vagyok élőben, mint a színpadon. Meg azt is szoktam hallom, hogy de pici, de pici. Pedig a 167 cm az nem is olyan pici.”

Mi lett velük?

(Nyitó kép: Ványi Ákos/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top