A szimultán főzés A Konyhafőnök VIP Döntőjében hagyománynak számító feladat. Sárközi Ákos egy könnyűnek mondott főételt próbált lefőzetni a versenyzőkkel, persze a maga Michelin-csillagos tempójában. Elmondása szerint ez „csak” egy borjúpofa, némi túrós csuszával, valamint különféle zelleres köretelemekkel, tehát a versenyzőknek „mindössze” egy szarvasgombás Szent Jakab-kagylót kellett összehozniuk zellertextúrákkal, azaz szalonnazsírral krémesített zellerpürével, zellersteakkel, hamis tacóval, ami zellerzselével borított, főtt és véres hurkás borjúpofával töltött zellerkorongokból állt. A séf ezeken felül „csupán” tintahaltintás zellergélt, aszalt gyümölcsös zellersalátát, átlátszó, lenmagos zeller-üvegropogóst és currys, szalonnapörcös túróval töltött tésztarudacskákat tálalt az „egyszerű” főételéhez.
A 4 legpengébb versenyzőt meglepetések várták a második főzésben. Báránybordát és egy különleges fűszerkollekciót rejtettek a búrák. Egzotikus aromákkal dolgozhattak, mint például iráni sáfrány, japán sansho bors, madagaszkári vaníliarúd, indonéz Kopi Luwak kávé és szárított kakaóbab. A feladat – az összes fűszert tetszőlegesen kombinálva – egy előétel és egy főétel elkészítése volt.
A zsűri döntése alapján, a szimultán és az egyéni főzést követően Serbán Attilának kellett levennie séfkabátját, ezzel ő lett a verseny 4. helyezettje.
A Top3 csütörtökön megküzd a Fináléba jutásért, ahol eldől, hogy kié lesz A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint.