nlc.hu
Sztárok

Így élnek Diana hercegnő testvérei

Hogy élnek, mit csinálnak most Diana hercegnő testvérei?

Idén augusztusban volt 23 éve, hogy Diana hercegnő meghalt egy tragikus autóbalesetben. De mi történt a testvéreivel, tartják-e a kapcsolatot a brit királyi családdal?

Diana hercegnőnek eredetileg négy testvére volt, de a felnőttkort csak hárman élték meg: Charles, Jane és Sarah. A negyedik testvér, John, születése után alig pár órával meghalt. Utánajártunk, mi történt Diana testvéreivel.

Charles Spencer 

Spencer 9. grófja, Charles, 3 évvel Diana után született. A most 56 éves férfi gyakran nyilatkozik a sajtónak, és rengeteget mesél nővéréről, Dianáról, valamint a családjukról is. Elmondása szerint – ami egybevág Diana egyik nyilatkozatával – nehéz gyerekkoruk volt, amit nővérével sokkal inkább megsínylettek, mint másik két testvérük, akik bentlakásos iskolába jártak.

Charles Diana temetésén 1997-ben

Charles és Vilmos Diana temetésén 1997-ben (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

Habár Charles a történetei alapján másként emlékszik a Dianával való kapcsolatára, sokan úgy látják, hogy nem álltak annyira közel egymáshoz. Sőt, amikor Diana elhagyta Károlyt, és segítséget kért testvérétől, Charles cserben hagyta.

A gróf háromszor házasodott, és összesen hétgyerekes apa. Az első felesége egy modell, Victoria Lockwood volt, aki 3 gyermeket szült a férfinak. A 9 évig tartó házasság után Charles újraházasodott: második felesége egy tanárnő, Caroline Freud volt, akivel 5 évig voltak házasok, és egy gyerekük született. Harmadik, jelenlegi felesége Karen Gordon, akit 2011-ben vett feleségül, és három közös gyerekük van.

Charles Spencer 2020 februárjában Londonban

Charles 2020 februárjában Londonban (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Charles Sabine)

Sarah Spencer

Sarah, a legidősebb testvér, idén töltötte be a 65. életévét. Dianához hasonlóan Sarah is küzdött a húszas éveiben étkezési zavarokkal, ő azonban nem bulimiás, hanem anorexiás volt.  Eredetileg ő randevúzott Károly herceggel, miután egy, a Windsori kastélyban rendezett partyn megismerkedtek. Ám a kapcsolatnak vége szakadt, amikor Sarah síelni ment a trónörökössel, majd ebédelni ment két brit újságíróval, és az italozások alatt azt mondta, hogy a herceg „mesés ember”, de ő bizony nem szerelmes, és soha nem házasodna szerelem nélkül. Károly pedig jobbnak látta lezárni ezt a kapcsolatot. Károly ekkor találkozott a 16 éves Dianával.

Sarah Spencer és Károly herceg

1977-ben még Sarah-val randizott Károly (Fotó: Serge Lemoine/Getty Images)

Sarah iskolái befejezése után Londonban dolgozott, majd 1980-ban megismerte férjét, akitől három gyereke született. A családi rezidencia Lincolnshire megyében, Grantham közelében található. A legidősebb testvér igyekszik méltón ápolni testvére emlékét, Dianával közel álltak egymáshoz, és a hercegnő Sarah-t az egyetlen embernek tartotta, akiben igazán bízhatott.

Sarah Spencer

Ritka pillanatok egyike: Sarah-t lencsevégre kapták (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Jane Fellowes

Jane, a középső testvér most 63 éves, három gyerek édesanyja, sőt, már nagymama is. Lánya, Laura a kis Sarolta hercegnő keresztanyja.

Férjével, Robert Fellowes-szel, aki 1990 és 1999 között II. Erzsébet személyi titkára volt, 1975-ban ismerkedtek meg. A férfi bárói címet kapott a királynőnek tett szolgálataiért, így Jane is magáénak tudhatja a bárónő rangot.

Diana herecegnő testvérei 1997-ben

A három testvér – Sarah, Jane és Charles – 1997-ben (Fotó: Fiona Hanson – PA Images/PA Images via Getty Images)

A pár hosszú ideig a Kensington-palota egyik épületében élt, közel Diana hercegnőhöz. Arról, hogy milyen volt a kettejük kapcsolatuk Dianával, biztosat nem tudni, ugyanis idilli testvéri viszonyról éppúgy hallani, mint annak ellenkezőjéről.

Sarah-hoz hasonlóan Jane is igyekszik távol tartani magát a médiától, de ugyanúgy ápolja testvére emlékét, mint nővére. Mindketten ott voltak Vilmos és Katalin, valamint Meghan és Harry esküvőjén is.

Jane, Diana hercegnő testvére

Jane-ről sem könnyű fényképet készíteni, 2018-ban sikerült (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Tudj meg még többet a brit királyi családról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top